Všechny komentáře k článku:Acer Aspire 6920G: Našlapaná novinka s výbornou cenou

Na pravou Míru.........

Když už tu někteří brečí nad zkušenostmi jako se tu chlubí uživatel "k-dave", kde se zmiňuje o vadném LCD a sektorech......Acer si komponenty do notebooků nevyrábí, jen je letuje (ty přenosné) na vlasní desky! LCD :
V extense je LCD od Samsungu a Aspire je to LG, Panasonic nebo kvalitní NEC !
HDD:
Extensa má Seagate - jsou pomalejší a v zátěži jsou uvařitelné, Aspire má Western Digital, jsou výkonější a nepotřebují chladit
Grafika: Klasika Intel , Nvidia,ATI..... LAN/WIFI/Zvuk.....
Intel a Realtek.... co dodat?
Takhle bych mohl psát dále...
Jako vina nemusí být jen na straně výrobce, přečtěte si diskuse o poštách a kuryrních službách, mně když přišel notebook, tak maník z PPL otevřel boční dveře dodávky a vysypalo se asi 6 balíčků - okamžitě mi naskočila husí kůže, že je jeden z nich můj!.... naštěstí notebook byl vzadu,ale nevím jak prožíval přepravu ve vysoké rychlosti na českých silnicích... Na druhou stranu - Aspire vs. Extensa..... všiměte si, že i za cenu nízké ceny, tam ta kvalita je.... v Extense mi baterie drží dva roky a to na ní jezdím docela často - everest hlásí opotřebení 2%

Možnosti
9 reakcí
poslední 20. 6. 2010 11:58

To, co říkáte, je sice pravda, nic než pravda a pouze pravda, ale v žádném případě celá pravda. Víte, jak vznikl Celeron nebo Sempron? Víte, jak vznikají low-endové grafické karty? Jsou to kusy hardwaru, které se nepodařilo vyrobit. Např. jedna ( možná víc, nevím, jen u jedné jsem si jistý ) stará série Celeronů se od Pentia lišila pouze tím, že měla vadnou půlku cache paměti, proto ta půlka byla uzamčena, byly vypnuty některé funkce a procesor byl místo vyhození prodán jako Celeron. Durony/Semprony jsou rovněž nepovedené Athlony.A jakou to má souvislost s kvalitou notebooků? Prostou - cena, za kterou Acer kupuje součástky. Zatímco kvalitní výrobce ( řekněme Dell ) osadí skutečně kvalitní součástky téhož výrobce, Acer se nejspíše nezdráhá koupit a osadit méně vydařené, avšak levnější kusy. Proto je velice snadné vidět v parametrech výrobky Intelu, Realteku, Seagatu apod. a přesto koupit šmejd.Bohužel, koupě elektroniky je dneska mnohem náročnější než kouknout a vidět, je potřeba se na trhu doopravdy vyznat. O kvalitě použitých součástek si člověk nemůže být jistý nikdy u žádné značky, od toho ale jsou právě diskuze, aby si lidi vyslechli ohlasy jiných. A na žádnou hojně prodávanou značku těch negativních ohlasů není tolik, jako na Acer, to není nijak obtížné zjistit.A ještě bych rád dodal poznámku a uvedl na pravou Míru jeden detail - obrazovky Samsungu a LG se nijak neliší, LG totiž kupuje a osazuje obrazovky od Samsungu.

@Intri: Ano,z Vašich příspěvků mi přijde, že jste vším proti Aceru,(negativně je nehodnotím, máte zkušenost,já mam také zkušenost).Četl jsem blog uživatele aceru, který se bál,díky diskusím si jej zakoupit, prý jej cena donutila a že ani po dvou letech nelituje a po tu dobu jej doporučil svým známm, kteří jsou také spokojeni...Měl jsem možnost porovnat svůj Aspire 5930 s přáteli a jejich dražšími notebooky lepších konfigurací - rychlosti disků, testy v 3D marcích s hlídáním teplot a podobně... - Acer byl o krok nebo jen krůček lepší (HP,Dell a Asus).Řekl bych, že by Acer byl hvězdou trhu, kdyby na půl roku zmizeli příspěvky na internetu od dněšního dne do minulosti, protože většina lidí ustupuje kvůly i 6 let starým diskusím...

@BlackZoneCZ: Tak třeba já jsem psal o aktuálním problému, ne o 6 let starém. Notebook byl zaoupený v květnu tohoto roku, jde o typ Aspire 5920.

@BlackZoneCZ: Můj článek pojednává o notebooku z roku 2006, což je sice nějaký ten čas nazpět, nicméně nedávno jsem začal dělat odbornou praxi v jedné firmě, kde jsou všechny PC od Aceru, díky čemuž mám možnost zaslechnout mj. telefonní hovory ajťáků se servisem Aceru.Krom toho, že jsem ještě od nich neslyšel dobré slovo na Acer ( a to, prosím, bez nadsázky nebo sarkasmu, doopravdy mi nebyli schopni říct jediný klad kromě ceny ), byl asi nejzajímavější hovor, kdy se jeden z ajťáků snažil uplatnit carepack a vyřízení reklamace do následujícího pracovního dne ( ajťák říkal, že do 24 hodin, dokonce, ale pro dobro Aceru se budu držet NBD... ). To se dělo v pátek o půl jedenácté dopoledne. Servisman Aceru však řekl, že tuto reklamaci už ten den vyřizovat nebude, že není možné splnit tu podmínku do 24 hodin. Říkal, že se má ajťák ozvat v pondělí.Takže jak tomu mám rozumět? V pátek už Acer nepracuje? Nebo v pátek neplatí jejich servis NBD ( což znamená, že když v pátek přijmou reklamaci, v pondělí musí být vyřízena )? Jak to, že bylo řečeno, že se má reklamace uplatňovat až v pondělí, když byla uplatňována v pátek s nárokem vykonání opravy do pondělí ( v případě, že by se reklamovalo až v pondělí, by notebook byl ve uterý - jeden den je ve firmě rozdíl, řekl bych, od toho existují NBD záruky )? Jak si vůbec technik Aceru ve své pracovní době mohl dovolit zákazníkovi říct, že si pro ten notebook ten den už nepřijede? Za co potom firma zaplatila peníze na carepack?Pokud mi dokážete odpovědět na všechny tyto otázky tak, abych nebych schopen nic objektivního a rozumného namítat, budu jedině rád.Vtip je v tom, že pořád vidím více a více důvodů, proč si Acer nekupovat. Ale vzhledem k tomu, že s ním stále stýkám - proč nenacházím žádné důvody ( kromě ceny ), proč si jej vlastně koupit? A pokud je Acer tak hrozně levný a přitom kvalitní, proč jsou ostatní výrobci dražší? To všichni výrobci na trhu ( kromě Aceru ) brutálně přehánějí své ceny, a tak na trh přichází spásný Acer, který na svůj zisk ani nepomyslí a snaží se lidem nabídnout to nejlepší za nejnižší cenu?

BlackZoneCZ -> Zmiňoval jsem se o LCD monitorech ke stolním počítačům a o žádných sektorech sem se ani nezmiňoval....Řekl bych, že Acer poměr cena-výkon je dost podezřelý...
Ještě ke všemu sem se zmiňoval k vadám, ze kterých Acer nevykroutíte. Nejvíce mě štval např. napájecí konektor, který byl na desce opravdu špatně napájen. Dále odešlá deska, diody, panty, to už snad Aceru patří ne ?

@k-dave: Já mám svůj Acer (Travel mate 2300) už půl roku a přede mnou byl používán už dobře tak rok a půl, což je dohromady dva roky a za celou tu dobu, co je používán jsem si nevšiml jakéhokoli problému. Trochu mě děsí diskuse, ve kterých je Acer pošpiňován, protože z mě vlastní zkušenosti můžu říct, že když se k němu chováte slušně (myslím tím, například neházet ho ledabyle na stůl, nechat ho spadnout, nebo nedej bože do něj mlátit) tak se vám odvděčí správnou funkčností.

@potter9: Já se k němu choval jako v rukavičkách, to můžu klidně odpřísáhnout. Stejně jako obrovská spousta jiných lidí, ale Acery se stejně pokazí, hlavně třeba ta optická mechanika.Kdyby byl Acer opravdu dobrá značka, proč by vznikaly tak rozsáhlé diskuze, které se snaží "ho pošpinit", zatímco jiné značky těchto diskuzí zdaleka nemají tolik? HP je ještě prodávanější než Acer a nemá ani polovinu špatných ohlasů, kolik má Acer. Čím to?

@potter9: potter9 -> myslíte si, že se lidi chovaj špatně jen k Acerům ? když zrovna Acer je tak nežádaný ?
Myslím, že to tím nebůde, dyštak by to bylo štěstím na model....
Můj TravelMate 4650 BĚŽEL 3 roky bez problému....
Ale ThinkPad T42 už 4 rokem BĚŽÍ bez problému..... (a to byl levnější)

@k-dave: Tak, extensa 5220 je neustále přenášena, kupující (můj kolega) se k ní chová celkem jako prase,ale já mu to bohužel nerozmluvím...Ale i přes to chování baterie a vše drží!Můj Aspire 5930g je na tom asi tak, že ho mam zapnutý na max výkon od koupě, přenáším ho ven na auto-diagnostiku ,kde se občas dostal do vlhka... nebo vedra..... Počítač jsem si chránil a šlape bez problémů.... Chci ještě dodat, že mé názory jsou založené na vlastní zkušenosti, ne že mi nějaký IT servisák, který s acerem má zkušenost jen když mu ho někdo přinese na reklamaci řekne "neber to" a já to budu roznášet dál... Prvně si to vyzkoušejte a pak suďte.... Spousta lidí se teď ožene, že to viděli u příbuzných.... Já také slýchal, že fiati jsou mrdky, že jsou to poruchová auta.....jezdím,brzdím stírám troubím....žádný problém....lidi toho nakecaj,jen aby byly středem pozronosti (nenarážím na všechny...)

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®