Všechny komentáře k článku:AVerMedia představí v CzechComputer výhody TV tunerů pro notebooky

Výborné

Tak tenhle nápad i provedení se mi líbí, je to podle mě hodně využitelné. Dokonce i cena je přijatelná

@mr.gsm: cena je moc pekna, kdybych nemel v notebooku tuner tak bych hned si to koupil a neco podobneho jsem videl a je z toho moc pekny obraz, vrele doporucuju

@einstejn: Ano je to velmi dobra vychytavka a bude se dal rozvijet v čr. je to velky krok do budoucna . Jinak signal to ma celkem dostačujici ale je horši pokryti. v mnoha končinach je signal velmi slaby

AverTv

od AverTV jsem měl hybrid A577 do exprescard, byla to výborná karta, skvělý ovladač, bezproblémový software.. jediná nevýhoda spočívala v nulové podpoře Linuxu, což je velká škoda. Mohu rozhodně jen doporučit

@sonny21: Musím s kvalitou souhlasit. Mám model Hybrid Nano Express a je to vynikající karta. Jen mě trochu štve, že zrovna v mém notebooku se neschová celá a vyčnívá asi o 0,5 cm, ale samozřejmě to není chyba na straně TV Tuneru.
Jediné co mohu kartě vytknout, je přídavná anténa. Pokud bydlíte v lokalitě, kde signál není vynikající, tak musíte připojit klasickou anténu.

@sonny21: Souhlasím, tato karta je fakt skvělá, sám ji používám a nemohu si stěžovat. A co se týče linuxu, mám pocit, že AVery jsou částečně (neoficiálně) podporovány, a i tak si myslím, že AVerMedia počítá stím, že na notebooku má většina lidí WinXP nebo WinVista.

@Hrady: nj, ale s tim, ze ma na NB vetsina lidi Windows bohuzel pocita vetsina vyrobcu HW. Potom se ale nekteri nemohou divit, ze ve Win jim to jde, ale pod linuxem ne a nemohou rikat, ze linux stoji za prd, ze tam nic nejde :-( At se obrati na vyrobce,ze jim nejde nejaky kus zeleza pod jeho oblibenym systemem a nebo at, a to je i lepsi varianta, radeji koupi zelezo, u ktereho se vi, ze pod linuxem pobezi.p.s.: AVERMedia, zkuste zlepsit podporu pro linuxove prostredi, dekuji!!

Poplatky za PC

Jen aby se nezavedl ten poplatek za vlastnictví PC nebo NTB, nedej bože mobilu, který je schopen přijímat TV signál...

@Vojtěch Veleba: někde sem četl že ČT to má v úmyslu, protože můžeš sledovat internetové vysílání.. a chcou zavést poplatky za VŠECHNY počítače připojené na internet.. protože jednoduše všechny můžou sledovat televizi..

@luukec: Je to tak. Už neví, jak se napakovat. A ani bych se nedivil, kdyby jim to v budoucnu prošlo, protože např. tunery na dig. vysílání se "módně" integrujou do všeho, snad už i do hodinek... Popláčou si a vláda řekne ano... Hnus, jen pomyslet! http://www.mpx.cz/ZAJIMAVOSTI/CT-zvazuje-placeni-poplatku-za-PC-s-internetem.html

@luukec: Myslím, že to neprojde. Tohle už hoodně smrdí. Myslím, že by si to už lidé nenechali líbit a žalovaly ČT, ať nejdřív prokáže, že tu službu využívají.

@mervart: Hmm, to by ale moc neuspeli. Vzdyt i kdyz mam doma klasickou TV, tak mohu tvrdit, ze nevyuzivam sluzeb CT, ale ze tu TV pouzivam pouze jako vystup z DVD/CD prehravace ;-)

@razor83: Tenhle argument uz bohuzel neuspeje, platis za TV jako pristroj, i kdyby si ji treba v zivote nezapnul.

@ceefa: No pozor, NEPLATIM za TV jako pristroj, zakon je jasne dany !! Jen je tu problem dokazat to, ze nevyuzivas sluzeb CT. A prave tato situace by nastala, kdyby se uzakonilo rozsireni koncesionarskych poplatku i na tv karty a pc pripojena k internetu. Dokaz, ze se nedivas na CT pomoci tv tuneru, ktery ti trci z NB, dokaz, ze se nedivas na archiv CT pres internet.. Proste toto, jak projde, tak smula :-(

@razor83: V háji je to dokazování, že to nepoužíváš. Nenažraní zmetci by naopak měli dokazovat, že používáš, když nás chtějí obrat o další peníze. Ale holt presumpce viny...Známí museli platit i v horském údolí, kde ani nebyl pozemní signál, jen satelit. Sice by dokázali, ale nic platné to není.

@miksm: Myslím že je slušná šance, že TV a Ro poplatek z počítačů připojenách k internetu zaveden nebude. Paušální poplatek se totiž vybírá mmj. proto, že vysílající nemůže kontrolovat kdo signál přijímá a kdo ne. Na internetu je ale situace zcela jiná a vysílajícímu nic nebrání zavést pro plátce poplatků registraci a nikoho jiného k internetovému vysílání nepustit.U počítačů (a dalších zařízení) vybavených tunerem je pochopitelně situace jiná.

@Vojtěch Veleba: tak dnes už můžeš sledovat tv v mobilu za nějakej poplatek, sice jenom na 3G ale to neva:-)
televize a internet je dnes normální věc a mělo by to být veřejně přstupný a ne z toho ždímat prachy jak jen jde...
vemte si poplatky za český rozhlas! co ji mi do nějakýho rádia platit jim 45,- měsíčně...

@honimrek04: Ale muzes taky pouzivat digitalni prijmac jako USB a to mas zdarma.

@honimrek04: A již existují telefony, které umožňují příjem i free-to-air TV. Tedy z běžného pozemního vysílání přijímaného zdarma. Telefon na českém trhu, který to umí je LG KB770 , ještě jsou i další, (nějaký LG) ale tento zmíněný se zdá být už i relativně dobře použitelný díky 3" displayi. Pro mě by bylo docela fajn si po cestě pustit ČT24 a stačilo by jenom zvuk do sluchátek- zdá se mi to jednodušší, než číst zprávy na wapu/internetu v mobilu, ale hlavně to lze mít puštěné i při chúzi a je to zdarma (tedy bez platby operátorovi - počítám, že koncesionářské poplatky stejně v domácnosti všichni již platí).

@honimrek04: Český rozhlas mám rád, podle mě by stát měl udržovat nekomerční médium (média)

@Vojtěch Veleba: Pokud je mi známo, tak domácnost by platila stejně jednen poplatek za domácnost, nehledě na to kolik zařízení k příjmu TV používá. Opatření by se tak dotklo "pouze" firem, které platí za každé zařízení zvlášť. Tím ovšem nepopírám, že platit za TV poplatek za PC s internetem je opravdu nesmysl, protože na něm lze příjímat TV, ale zařízení není k tomu účelu (prvotně) určeno. Navíc ta TV má často omezenou kvalitu, která záleží na poskytovateli obsahu i poskytovateli připojení k internetu.

@dr6se2: souhlasim s vami že by to byla velka pitomost platit za chytani signalu přes mobil bo Ntb a PC. Ještě navic když se televizni stanice předhani ktera bude mit lepši filmy na vanoce , v tom ktera ma dřiv správy nebo jací tam hrají herci. měli by byt radi že lidi si rozšiřuji možnost divat se na televizi i přes mobil bo ntb. V mnoha zemich je tento trend už davno zaveden a funguje skvěle.

@ppedrnikar: Ani bych se nedivil kdyby to opravdu prošlo a zavedli tyto poplatky.
Ve Skotsku (a asi tedy i v UK) musíte platit za každý přijímač, tedy cokoliv schopné přijímat TV signál a je jedno co je to.

@dr6se2: Máš pravdu, většinu lidí by to neovlivnilo. Také jsem pro placení poplatku za zařízení určené primárně ke sledování TV.

Volar HX

mam tento pristroj doma a je fatk super, muzu ho vrele doporucit...jen dodavany software obcas koliduje s ovladaci grackych karet..(odskouseno na nvidia a intel)

@crocjirka: já naštěstí žádný problém neměl, ale určitě vyšly nějaké opravy, nový software ke stažení na www.avermedia.com

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!