Všechny komentáře k článku:CZC.CZ míří na Facebook a nabídne spoustu nových funkcí

Facebook

Facebook je ta největší p...ovina co kdy vznikla a kvůli czc se tam registrovat nebudu

Možnosti
18 reakcí
poslední 22. 8. 2009 22:50

Facebook není p...ovina, jde jen o to, jak k němu kdo přistupuje. V základu jde o poměrně užitečnou službu, ale pokud tam začne někdo psát desetkrát denně, co právě dělá a vyplňovat desítky kvízů a aplikací, užitečnost jde do kopru. A já osobně takové přátele mažu nebo alespoň zakážu zobrazování jejich novinek.

@janzyka: Jak k tomu kdo přistupuje: bavil jsem se s jednim kriminalistou (kámoš) a ten v pracovní době honí na facebooku bonzy o lidech, když si potřebuje něco zjistit - údajně u nich na kriminálce tam hledaj všichni a pravidelně,výbornej zdroj informací, lidi toho na sebe strašně moc bonznou - situace: no mě se přece nemůže nic stát a chci se pochlubit, jak hulim ganju a foukam kokeš na technoparty a s těmahle lidma jsem tam byl taky, mrkněte na fotky.
Nevim, kolik je na tom pravdy, ale já už jsem si raději účet disabloval. Je to jen muj názor, tak mě nekamenujte, dík.

@lukecz: Přesně to jsem udělal to samé. Jakmile tam někdo hodil nějaký fotky snažil sem přátelit tak sem s tím zatočil tak, že sem si disabloval účet. Navíc se tam objevujou blbosti typu skupinová foto, kde jsem "nikdy" nebyl a jsou z toho zbytečný problémy. Proto je dobrý si facebook pro záchranu svého soukromí zdisablovat, protože nejen vy ovlivňujete, co se zveřejní. Obvzlášt to platí pro dnešní "moderní" dobu, kdy se objevujou pomůcky typu najdi si kamerou mobilu jméno člověka na Facebooku. Sice to funguje mizerně, ale o to fakt nemám zájem.

@lukecz: kdyz po me na facebooku, chteli heslo do moji mailove schranky , ze mi podle kontaktu mi vyhledaji pratel, tak jsme jen udelall haaahaa a smazal sem ucet :) nikdo me tam nedostane.

@petrsenky: To jste se pravděpodobně stal obětí nějakého zloděje. Facebook jako takový po Vás ani heslo do Vaší mailové schránky chtít nemůže. Možná mysleli název schránky atd. Algorytmus na vyhledávání přátel je trochu jiný.

@Artanis62: Tak to jsem pravděpodobně také já stal obětí zloděje :-) Po registraci skutečně facebook stále nabízel, že když mu poskytnu heslo na email, že mi vyhledá známé. Byl dost neodbytný až do té doby, než jsem mu to zakázal. Od té doby je klid, ale i tak skutečnost o vyžádání si hesla na email můžu potvrdit.

@jeronim77: S tím jsem se nesetkal, možná je to tím že jsem se zaregistroval a od té doby to nepoužívám :D Díky CZC akcelerátoru nastala velká změna.

@Artanis62: Po mě to také po registraci chtělo heslo (tenktát jsem to udělal a zkutečně mě to vyhledalo ty co jsem měl v e-mail adresáři a samozdřejmě tedy ty co tam byly na facebooku zaregistrováni. Bylo to rychlejší než dělat ručne. Samozdřejmě že pak jsem heslo raději předělal.

@desuk: A skupina ohledně CZC už je :-)
Jmenuje se Klub přátel CZC :-)

@petrsenky: Ono se stačí podívat a každý zjistí, že máte pravdu "pane kolego" viz. článek:
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/169718-hackeri-zacali-napadat-i-ceske-uzivatele-facebooku-kradou-jim-data.html>>>Před časem se ocitli v nebezpečí také uživatelé Facebooku. Hackeři se snažili vylákat hesla k více než 200 miliónům účtů pomocí odkazu na falešné internetové stránky, které vypadaly jako uvítací stránky této služby. Ve chvíli, kdy se uživatel snažil ke svému účtu připojit, v podstatě počítačovým hackerům přímo prozradil svoje heslo.Počítačoví piráti potom zkopírovali kontaktní informace o jeho přátelích a podobným způsobem jim rozeslali emaily, kde je žádali, aby se připojili k Facebooku a přečetli si nové zprávy od přátel. Takzvané phishingové útoky přitom měly jen jediný důvod.Útočníci se snažili získat citlivé osobní údaje, které lidé na svých osobních profilech uchovávají. Ty jsou pro počítačové piráty podle analytika Grega Daye doslova zlatý důl. Mohou s nimi totiž obchodovat, nebo dokonce vytvořit fiktivní identity, s jejichž pomocí budou páchat další trestnou činnost.
A proto říkám > já ne! Ostatní ať se tam přihlásí třeba 3x a pokaždé pod jiným nickem(jak je zvykem), ale já si počká, až to bude bezpečnější. A když nebude, tak to klidně oželím, na Netu ještě pořád vyhledávat zvládnu. Není důvod tomu článku nevěřit a ostatně i řadě dalších. Je to věc vkusu a chuti, kdo tam chce, ať si užije, kdo chce pryč z ČR - ještě bych mu otevřel dveře a ....Proti gustu žádný dišputát, jak se říkávalo kdysi za našich dědečků. Nezdá se ti doma, kde se mluví tvým rodným jazykem?! No proč ne - hranice jsou volné, dveře otevřené, tak na co čekat. Akorát Kanadu bych si odpustil, mají už nás tam plný zuby...

@janzyka: Ja jen doufam, ze ta nova facebookovska vychytavka nebude na ukor lidi, kteri tam nejsou registrovani. Na facebook me nikdo nedostane ani parem volu, takze by me mrzelo, kdyby czc vyhlasovala nejake akce ci souteze atd... pouze prostrednictvim facebooku:(

ja facebook nejdriv taky odsuzoval, ale potkal sem tam spoustu starych znamych, ktere sem xy let nevidel. je to takovy vsestranny komunikacni portal. navic spousta her co jsou jenom tam jsou skvele, takze se clovek zabavi.

@Brave: mno já si myslím že czc to udělalo proto že je to celosvětový takže si rozšíří i do vedlejších států kde si to budou objednávat třeba i američani. Takže je to plus pro jejich kapsu

@Burne: Americani? Budou objednavat stare veci za 2-3x cenu s tydenni dopravou, kdyz to muzou mit na druhy den, levne a nejnovejsi zbozi s moznosti osobne reklamovat? Spatny priklad, ja nakupuju pres eBay z ameriky co 2. vec ... nez se sem dostal q9450 tak uz jsem ho mel 2 mesice doma a to me vysel o 20kc levneji i pres premrskle dopravne, clo, DPH a kdo vi co se tam jeste plati :-). Windows 7 Ultimate Retail z tama koupis za 6000 i s prepravou ... Tady za ne vysoldujes 13000 jak nic.

@Xeevis: Tak sry nemyslel jsem přímo američany ale prostě všechny lidi a na facebooku je hodně čechů a některý lidi co nejsou na lide.cz jsou na facebooku což mě překvapilo zezačátku. Jinak pokud bude slabší koruna v kurzu a nebude se to nebude v některém státě tak nechutně danit tak proč by si neobjednal elektroniku z cechcomputeru

fcb enní špatný, je tam sranda a máš všechny lidi co znáš hezky pohromadě. sice jsem tomu ze začátku taky nevěřil, ale příjemně mě to překvapilo.

@ramirez.mirek: fcb = football club Baník? xD
ja osobne FB pouzivam a sem spokojenej vyplnovat kvízy me baví cahtovat s kámoškama mě baví takže proč ne :) další plus czc.

@Alijas: Boha jeho Facebook?!?!? Lidi vy se asi hodně nudíte co? Já jsem registrovanej jen na 3 fórech(od mejch koníčků) a než odpovim na soukromý zprávy, maily a do toho furt někdo na ICQ a Skypu tak to bych u toho proseděl celej den. Když chcete mluvit s kámošema tak si kurňa zajděte do hospody nebo někam. Pokuď nejste úplný ubožáci tak máte furt dost kámošů aby jste nemuseli přes net schánět nový. A to furt zmiňovaný povídání s lidma co ste dlouho neviděli...koho mam rád tak sem s nim kurňa ve stiku ne? Koho rád nemam tak se s nim nemusim bavit, na to mam kámoše.
Choďte mezi lidi, chlastejte, bavte se a budete znát dost lidí aby jste nějakej Facebook, lide.cz nebo líbimseti vůbec nepotřebovali. A vopovažte se vymlouvat, že nemáte čas. Kdo má čas porsedět x hodin u facebooku a hrát tam přiblblý hry má čas si někam zajít s holkou/klukem nebo kámošema/kámoškama
Tak a teď do mě! Doufám, že dostanu aspoň -100 bodíků :-D

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!