Všechny komentáře k článku:CZECH COMPUTER otevírá svou čtvrtou prodejnu

Parada

Parada, to budu mit z prace o dost blize. Predpokladam, ze tam nebude problem ani reklamovat zbozi - samozrejme se tim muze protahnout reklamace o prevoz na Haje.

@zivan: Dobrý den, samozřejmě na nové pobočce Muzeum přijímáme i reklamace, přičemž doba vyřízení reklamace bude stejná jako na Hájích.

@zivan: Samozřejmě, ze zákona je obchodník povinen příjmout reklamaci na všech jeho pobočkách.

Eventuelní prodejna v Ústí nad Labem

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, zda-li plánujete rozšíření prodejen i mimo území Prahy, například v Ústí nad Labem nebo okolí.

@DoMzuna: Dobrý den, určitě nechceme zůstat jen v Praze, další plány rozšiřování ale ještě nejsou dopkončeny, takže prozatím nemohu na Vaší otázku odpovědět. Děkuji za pochopení

Supééér!!!

Tak to je opravdu výborná zpráva! Líbí se mi, že CZC neustále inovuje, expanduje a vymýšlí další věci jak zákazníkům usnadnit a zpestřit život. Díky a jen tak dál!

@ales.sura: Super, už nebudu muset strávit 40minut v metru abych se dostal do CZC :)

@panther7: všechno má svý ale ...
radši z Vinohrad skočim do auta a za hodinu jsem zpět z Hájí, než abych čekal celej den, než to czc převeze na pobočku, kterou mám dejme tomu 10 min. od domu.

@beznick: tak kdyz mas benzin zadarmo a potrebujes to mit do hodiny misto do rekneme 3 hodin, tak to pak jo :D

Opět Praha

Je sice krásné, že se chcete o své zákazníky starat a vyhovovat jim dalšími pobočkami, jen stále nepobírám, proč na stále stejném místě. Třetí pobočka v Praze, čtvrtá v Čechách. Co se mi a tom nej nezdá. Nejsem si zcela jistý jestli efektivita poroste, když bude v Praze pobočka czc na každém rohu a zbytek republiky zůstane ošizen.

@t.o.m.k.o: Ona ty pobočky jsou pohromadě z logického důvodu, všechny využívají stejné sklady a stejné zázemí. Pobočka kdekoliv dál od Prahy a skladu v Příbrami by znamenala vybudování dalšího skladu a vytvoření úplně nového týmu.
Takže opticky sice má CzC 4 pobočky, ale fakticky je to pořád jeden a půl týmu rozděleného na 4 místa.

@Anonymní uživatel: Jasně, nikomu by se nechtělo vynaložit další náklady pro nějaké masivnější rozšíření, ale spousta lidí by to ocenilo, tak když už tu píšou ty řeči o tom že se kvůli zákazníkům otvírá další pobočka, tak by se tím heslem "pro zákazníky" mohli opravdu řídit. Myslím že s návratností výdajů by problém nebyl. Ty ostatní pobočky/sklady by nalákali lidi celkem bezpečně.

@t.o.m.k.o: Ano, CZC záměrně nerozšiřuje svoje působení, protože nechce vydělávat, nemá rádo svoje zákazníky a asi chce zkrachovat - tohle si nám chtěl sdělit? Návratnost je hodně složitá záležitost, hlavně v tuto dobu a rozdíl mezi výdejnou, kde pracují 2 lidé a celou novou pobočkou, kde jich pracuje třeba 20-30, je opravdu velký v nákladech. Nikdo neříká, že je špatně, že taková nová pobočka mimo Prahu ještě není, ale nemyslím si, že jí neplánují.

@hmmmmmm: tak to ze nemaj vice pobocek treba v Pzni, v Brne apod je jenom jejich neschopnost. Jejich nejvetsi konkurenti na ceskem trhu maji kazdej 10+ pobocek po cele zemi a defakto nechavaj v poslednich letech CZC daleko za sebou co se tyce obratu. CZC proste ujel vlak, kdyz meli tu moznost expandovat do novych mest, kde v tu dobu nebyla zadna konkurence tak toho prote nevyuzili to je holy fakt. Kdyz to tak vemu ze byl CZC jeste pred 3 lety defakto prvni v CR tak dneska je tak 3-4. Ani ty ceny nejsou co byly driv, kdy byl CZC jeden z nejlevnejsich v CR, dneska je to spise naopak.

@stratos.: Taky jsem znal pár prodejců, kteří měli víc poboček a dneska už nemají žádnou, prostě zanikli. Kdyby to bylo jednoduché, na trhu by se objevovaly stále nové a nové firmy. Ovšem je to naopak, stále další a další zanikají. Každý, kdo v tomhle oboru dneska prosperuje si zaslouží obdiv, rozhodně to není jednoduché.

@Anonymní uživatel: Souhlasím. A jestli bude CZc expandovat, tipoval bych to na další základnu třeba v Olomouci, odkud by to bylo ještě poměrně blízko jak do Brna, tak na druhou stranu do Ovy

@elcarlos: v Olomouci jsme studoval, tam má sídlo eshopista možná větší než CZC,líbilo by se mi, kdyby lvíček otevřel u nás v Budějovicích, tady nikdo není

@elcarlos: Jenže není moc Brňáků, ani Ostraváků, kteří by pravidelně jezdili do Olomouce, spíš naopak. Takže bych to spíš viděl na některé z těchto center, případně Plzeň, Liberec, Hradec/Pardubice.

@t.o.m.k.o: 3 v Praze, to mas stale jedna pobocka na 400 000 obyvatel.

@krejci.p: A kolik jich realne chodi nakupovat do CZC ? 1000 bych asi tak rek dle myho skromnyho odhadu

@t.o.m.k.o: Jo přesně tak...K čemu 4 pobočky nebo obchody v praze? Naše republika se neskládá jen z Prahy - Prahy 10 Udělejte pobočku třeba v Ostavě nebo Frýdku - Místku. Taková pobočka v Praze se mi fakt vyplatí!!!

@TechnoT: si za to muzete sami(mimoprazsti), kdybyste si zbozi nenechali posilat, ale nakupovali u lokalnich prodejcu (specielne v Ostrave zadnej problem), tak uz tam pobocku oblibeneho czc davno mate...

@NBumBum: A kdo je podle tebe lokalní prodejce ty chytrej?

@TechnoT: zrovna v Ostravě je jeden konkurenční e-shop který má i velice příznivé ceny... Jméno tu v rámci propagování konkurence říkat nebudu jen ti poradím že obsahuje první písmeno řecké abecedy. ;-)

@t.o.m.k.o: Zatím je poboček málo tak musí být tam, kde budou vidět a kde žije hodně lidí, což znamená že Hodonín a podobné mají smůlu :-)

Skvělý ale....

Jsem rád za nové prodejny ale už jsem byl v prodejně ted nedavno na stodulkách a kromě mé objednávky tam neměli ani základní věci jako jsou základní kabely lan atd.

@Burne: tak kdyz to funguje jen jako vydejna eshopu tak je jasne ze co si clovek neobjedna to nema

@Burne: Dobrý den,
Skutečně tak jak píšete, na odběrném místě mají jen to, co si objednáte. Je nutné na kabely myslet již v okamžiku objednávky.

Super

výborně:) tohle je opravdové centrum a snad každý bude souhlasit s tím že je to velmi dostupné místo. Konečně něco co mám po ruce;)

Parkování

ještě mi prosím sdělte jestli se dá někde poblíž v klidu zaparkovat autem:)

@sonny21: No obávám se, že na Václavksém náměstí to bude opravdu problém.

@OKallasch: právě, všude budou buď modrý zóny, nebo hodiny.. a v palladiu se taky platí

@sonny21: Myslím že v Krakovský je kousek obvodní ředitelství Policie ČR, takže ani to risknout do modrý zóny na pár minut se nevyplatí. Palladium nebo jiný OC jsou fakt trochu z ruky..taková čtvrthodina cesty.

@Mira Rasin: Parkovat se dá u Hlavního nádraží, to je snad nejblíž.

@sonny21: Dobrý den, parkování u pobočky Muzeum je skutečně nesnadné. Jak bylo již v diskusi uvedeno, všude je zde modrá zóna, hodiny nebo hlídané/placené parkoviště. Věříme ale, že rychlá dostupnost ze stanic metra Muzeum a Můstek, které pokrývají všechny trasy (A, B i C)je dostatečnou výhodou. Metro je konec konců nejrychlejším prostředkem pro pohyb v Praze.

@Petr Macek - CZC: Souhlasím, kdo chce jezdit autem a parkovat ať si jede na Jižní město... :-) Poloha blízko metra je výhodná, navíc pohyb lidí je tam hodně velký takže myslím že pobočka je umístěna velmi dobře.

@kecafon: Pravda, já co mám skořápku na zadku (auto), tak se centru vyhýbám jako čert kříži a tuhle prodejnu určitě nenavštívím a beru zavděk tou na Praze 5. Jenom mi přijde líto, že CZc spíš už neexpanduje do jiných měst - Brno, Ostrava.

@sonny21: V opletalove ulici jsou garaze... To je hned ulice naproti pres Vaclavak... Treba czc zavede na teto pobocce sluzbu "zapujceni rudlu pro dovezeni rozmernejsiho zbozi k zaparkovanemu vozidlu". ;-)

Respekt

za kazdou dasli vyhodu pro prahu! cist narky ublizenejch buranu je k nezapalceni... pobocka ve frydku-mistku nebo rovnou v karviny ze jo? :D

Brno

Je fajn, že má praha již několikátou prodejnu, nestálo by za to otevřít prodejny třeba i v jiných městech jako je třeba Brno?

@psychopat: otevřít prodejnu pro brno znamená založit nový centrální sklad v brně a nacpat do toho ohromné peníze (nejen budova, ale hlavně cena zboží). V době krize nevím jestli do tak ambiciózního projektu by chtěl někdo investovat, nová pobočka v Praze je o mnoho levnější.

@sonny21: Na co sklad? Staci jen dalsi odberne misto s nakou komurkou pro dodane zbozi. Uplne bohate staci neco co je jen o malo vetsi nez odberaky v Praze....

@sonny21: Slovo krize se mi už nelíbí, globálně jsou nyní ekonomiky na vzrůstu, dopady krize cítí nyní hlavně zaměstnanci, protože firmy nenabírají nové lidi (stále se bojí).
Nicméně výdejní místo by mohlo být prakticky kdekoli, ale dodací lhůta by byla samozřejmě delší než v Praze (třeba objednávky do 12:00 si budete moci tentýž den vyzvednout). Samozřejmě to je jen lajcké myšlení, do interních věcí nevidím.

@Milan Krejčík: Takovych pobocek by mohli udelat klidne 10 v kazdem velkem meste nebo at ti sulini daj dopravu gratis a budou vsichni spokojeni 5000 kc je dost kdys potrebuju neco maleho do 2 tisic tak musim platit 100 kc postovny a to us se moc nevyplaci je lepsi si zajit nekde jinde do kameneho obchodu a navic CZC neni cenove na tom tak dobre jako jine eshopy drive tu bylo levnejs.

@djthrall: jo taky se mi tu zdá draho, kdyby nebylo systému příspěvků, hodnocení produktů atd tak tu taky nenakupuju:)

@djthrall: Tak zde nenakupuj když ti to zde přijde drahé a tak dále natož to poštovné, já osobně si raději to koupím zde, jelikož zde mám pěkný výběr ne jak v obchodech zde ve městě kde mají třeba 5 kousků stejných v podstatě a zde jich mají třeba 30 a jiných značek a dalších parametrů. a také zde je alespoň popis produktu kdežto zajdi si do obchodu kamenného a jediného čeho se dočkáš že třeba základní deska je na AMD procesory že má třeba 2 sloty na RAM a nějaké blbosti co vidí člověk chytřejší z obrázku a drobného popisu, kdežto zde je téměř každý produkt bohatě popsán a tak víš co kupuješ !! nemohu si stěžovat na CZC a že jsem zde kupuji asi už 4 rokem či ještě déle. vždy jsem se dočkal slušného jednání z jejich strany věděl jsem kdy čekat objednávku než v jiných obchodech kde ti ani nepošlou potvrzení objednávky a další věci. natož technická porada zde funguje výborně, když jsem si nebyl něčím přesně jist vždy jsem se dočkal odpovědi co mi dost pomohla. Jednoduše řečeno na CZC si vážně nemohu stěžovat!! a raději koupím zde něco za 3540kč než jinde za 3300kč. protože zde vím že budu spokojený se slušným jednáním ze strany CZC.

@xvirusx: Jj, vidim to stejne.Temer zadny inet shop nema takoveto forum, popisy a fotky ale vsude casto neodpovidaji realite - Kdyz pomineme chybu lidskeho faktoru, tak staci, aby vyrobce provedl aktualizaci produktu a v dalsi varce poslal pred distributora prodejci aktualizovany produkt pod stejnym oznacenim a razem vas ceka po rozbaleni reklamace, na ktere si u CZC rozhodne nemohu stezovat, to je taky plus kdyz dostanu misto vadneho disku novy kus hned na miste a ikdyz kupuji na ICO.Konkurence (ke ktere chodim obcas nakupovat od te doby co jiz nebydlim na P4 a Haje jsou pro mne neprijatelne) jiz drive otevrela pobocku resp vydejni misto bliz k memu bydlisti, preci jen konce tras B a C jsou pro me pres hodinu cesty a neprijatelne.Takze jakakoliv pobocka CZC je urcite dobra.Nemusi to byt shop.Staci vydejni misto,kde si byt se zpozdenim vyzvednu objednany produkt.Staci do 16 objednat a treba po 18 vyzvednout.Rozhodne bych uvital takovou pobocku nekde v oblasti Zlicina a Cerneho mostu :-) S temi

@radek.god: Souhlasim. Kvalita provedeni eshopu je s konkurenci temer nemeritelna :)

@Milan Krejčík: Slovo krize se mi taky moc nelíbí, ale z jiného důvodu. krize vzbuzuje dojem něčeho dočasného, co je třeba přečkat a pak se zase všechno vrátí zpět do starých kolejí, jak to Marx popsal jako krizi z nadvýroby.
Ovšem to, čemu se říká krize většinou znamená změnu podmínek takovou, že se systém stane nestabilní, a pak stačí třeba špatně nastavené podmínky pro poskytování hypoték v jedné větší zemi a všechny ty zbržďované nestability povolí.
Současná krize je průvodním jevem změny globálních ekonomických podmínek. Některé obory se utlumí a některé porostou. Vypadá to na útlum právě klasických distribučních kanálů (kamenné obchody) a nárůst e-obchodu. Ty nově otevírané pobočky nejsou zdaleka klasické obchody, ale právě výdejní místa pro silný e-shop. Osobně očekávám, že brzo přibudou další.
Na druhou stranu velké změny a přestavba ekonomiky sebou nesou růst pro jedny a nezaměstnanost pro druhé. Jako republika zatím stále nemáme vyhráno. Jednak jsme silně závislí na situaci v okolních zemích a jednak je růst zatím spíše slabý a nikdo si netroufne dělat dlouhodobější předpovědi. Mírný růst obratů e-shopů nevyrovná pokles ve stavebnictví a s ním spojených oborech.
Zkrátka a dobře dneska se znovu rozdávají karty a přežije jenom ten, kdo má odvahu a navíc ještě štěstí (v případě obchodníků to znamená, že nesmí růst nezaměstnanost).

@Milan Krejčík: no a taky něco stojí to vézt přes půl republiky že:) navíc v praze je dost lidí, ale třeba v Kladně je nějakých 70tis lidí, z toho půlka nepracujících a na sociálních dávkách :D tam by tu prodejnu maximálně vykradli.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®