Všechny komentáře k článku:CZECH COMPUTER otevírá svou čtvrtou prodejnu

Brno

Je fajn, že má praha již několikátou prodejnu, nestálo by za to otevřít prodejny třeba i v jiných městech jako je třeba Brno?

Možnosti
15 reakcí
poslední 28. 7. 2010 14:33

otevřít prodejnu pro brno znamená založit nový centrální sklad v brně a nacpat do toho ohromné peníze (nejen budova, ale hlavně cena zboží). V době krize nevím jestli do tak ambiciózního projektu by chtěl někdo investovat, nová pobočka v Praze je o mnoho levnější.

@sonny21: Na co sklad? Staci jen dalsi odberne misto s nakou komurkou pro dodane zbozi. Uplne bohate staci neco co je jen o malo vetsi nez odberaky v Praze....

@sonny21: Slovo krize se mi už nelíbí, globálně jsou nyní ekonomiky na vzrůstu, dopady krize cítí nyní hlavně zaměstnanci, protože firmy nenabírají nové lidi (stále se bojí).
Nicméně výdejní místo by mohlo být prakticky kdekoli, ale dodací lhůta by byla samozřejmě delší než v Praze (třeba objednávky do 12:00 si budete moci tentýž den vyzvednout). Samozřejmě to je jen lajcké myšlení, do interních věcí nevidím.

@Milan Krejčík: Takovych pobocek by mohli udelat klidne 10 v kazdem velkem meste nebo at ti sulini daj dopravu gratis a budou vsichni spokojeni 5000 kc je dost kdys potrebuju neco maleho do 2 tisic tak musim platit 100 kc postovny a to us se moc nevyplaci je lepsi si zajit nekde jinde do kameneho obchodu a navic CZC neni cenove na tom tak dobre jako jine eshopy drive tu bylo levnejs.

@djthrall: jo taky se mi tu zdá draho, kdyby nebylo systému příspěvků, hodnocení produktů atd tak tu taky nenakupuju:)

@djthrall: Tak zde nenakupuj když ti to zde přijde drahé a tak dále natož to poštovné, já osobně si raději to koupím zde, jelikož zde mám pěkný výběr ne jak v obchodech zde ve městě kde mají třeba 5 kousků stejných v podstatě a zde jich mají třeba 30 a jiných značek a dalších parametrů. a také zde je alespoň popis produktu kdežto zajdi si do obchodu kamenného a jediného čeho se dočkáš že třeba základní deska je na AMD procesory že má třeba 2 sloty na RAM a nějaké blbosti co vidí člověk chytřejší z obrázku a drobného popisu, kdežto zde je téměř každý produkt bohatě popsán a tak víš co kupuješ !! nemohu si stěžovat na CZC a že jsem zde kupuji asi už 4 rokem či ještě déle. vždy jsem se dočkal slušného jednání z jejich strany věděl jsem kdy čekat objednávku než v jiných obchodech kde ti ani nepošlou potvrzení objednávky a další věci. natož technická porada zde funguje výborně, když jsem si nebyl něčím přesně jist vždy jsem se dočkal odpovědi co mi dost pomohla. Jednoduše řečeno na CZC si vážně nemohu stěžovat!! a raději koupím zde něco za 3540kč než jinde za 3300kč. protože zde vím že budu spokojený se slušným jednáním ze strany CZC.

@xvirusx: Jj, vidim to stejne.Temer zadny inet shop nema takoveto forum, popisy a fotky ale vsude casto neodpovidaji realite - Kdyz pomineme chybu lidskeho faktoru, tak staci, aby vyrobce provedl aktualizaci produktu a v dalsi varce poslal pred distributora prodejci aktualizovany produkt pod stejnym oznacenim a razem vas ceka po rozbaleni reklamace, na ktere si u CZC rozhodne nemohu stezovat, to je taky plus kdyz dostanu misto vadneho disku novy kus hned na miste a ikdyz kupuji na ICO.Konkurence (ke ktere chodim obcas nakupovat od te doby co jiz nebydlim na P4 a Haje jsou pro mne neprijatelne) jiz drive otevrela pobocku resp vydejni misto bliz k memu bydlisti, preci jen konce tras B a C jsou pro me pres hodinu cesty a neprijatelne.Takze jakakoliv pobocka CZC je urcite dobra.Nemusi to byt shop.Staci vydejni misto,kde si byt se zpozdenim vyzvednu objednany produkt.Staci do 16 objednat a treba po 18 vyzvednout.Rozhodne bych uvital takovou pobocku nekde v oblasti Zlicina a Cerneho mostu :-) S temi

@radek.god: Souhlasim. Kvalita provedeni eshopu je s konkurenci temer nemeritelna :)

@Milan Krejčík: Slovo krize se mi taky moc nelíbí, ale z jiného důvodu. krize vzbuzuje dojem něčeho dočasného, co je třeba přečkat a pak se zase všechno vrátí zpět do starých kolejí, jak to Marx popsal jako krizi z nadvýroby.
Ovšem to, čemu se říká krize většinou znamená změnu podmínek takovou, že se systém stane nestabilní, a pak stačí třeba špatně nastavené podmínky pro poskytování hypoték v jedné větší zemi a všechny ty zbržďované nestability povolí.
Současná krize je průvodním jevem změny globálních ekonomických podmínek. Některé obory se utlumí a některé porostou. Vypadá to na útlum právě klasických distribučních kanálů (kamenné obchody) a nárůst e-obchodu. Ty nově otevírané pobočky nejsou zdaleka klasické obchody, ale právě výdejní místa pro silný e-shop. Osobně očekávám, že brzo přibudou další.
Na druhou stranu velké změny a přestavba ekonomiky sebou nesou růst pro jedny a nezaměstnanost pro druhé. Jako republika zatím stále nemáme vyhráno. Jednak jsme silně závislí na situaci v okolních zemích a jednak je růst zatím spíše slabý a nikdo si netroufne dělat dlouhodobější předpovědi. Mírný růst obratů e-shopů nevyrovná pokles ve stavebnictví a s ním spojených oborech.
Zkrátka a dobře dneska se znovu rozdávají karty a přežije jenom ten, kdo má odvahu a navíc ještě štěstí (v případě obchodníků to znamená, že nesmí růst nezaměstnanost).

@Milan Krejčík: no a taky něco stojí to vézt přes půl republiky že:) navíc v praze je dost lidí, ale třeba v Kladně je nějakých 70tis lidí, z toho půlka nepracujících a na sociálních dávkách :D tam by tu prodejnu maximálně vykradli.

@sonny21: Kladno je napůl Praha, spousta lidí bydlí na Kladně a pracuje v Praze. Znám poměrně dost mladých lidí, kteří do Kladna odešli z Prahy kvůli levnějšímu bydlení, ale pracují pořád v Praze.
Dneska je potřeba zvažovat celou spádovou oblast. Do Prahy jezdí lidé pracovat nejen z Kladna, Benešova, Mělníka, ale třeba i z Liberce nebo Příbrami. Podobně jsou na tom všechna větší města a pokud bude CzC otevírat další pobočky, tak to bude nejspíš v těchto centrech a ne v menších městech okolo nich.

Jako Brňák se mohu pod dotaz jen podepsat. Myslím, že CZC by se určitě vyplatilo otevřít výdejní místo také v Brně, ale i v dalších větších městech, které zároveň tvoří spádové oblasti.
Vždyť se podívejte na konkureční obchod stejného zaměření A..a, kolik ten má již poboček (výdejních míst) po republice. Myslím, že v tomhle nemá zátím u nás konkurenci. Spousta lidí také při koupi přihlédne, krom cen, také na možnost osobního odběru a tudíž nemuset platit dopravné.

@M.S: Akorát CZC za A. nejspíš zaspalo, což mne docela mrzí :-(( Zase oceňuji, že CZC neprodává žehličky ;-)Jinak zjistit, ve kterém městě má smysl otevřít výdejnu je IMO docela snadné - pokud v daném městě je dost zákazníků kupujících přes e-shop a pokud mám data o tom, o kolik to zvedne kamenná prodejna, je to snadné. Takže IMO Brňáci musí co nejvíc nakupovat a časem možná budou mít prodejnu ;-)

@strazhce: S tím zaspáním CZC ohledně výdejních míst souhlasím.
Co se týče otevření pobočky v daném městě, není to jen o tom, kolik lidí z daného města nakupuje. Jde o to, že spousta lidí, kteří v daném městě nežijí, ale dojíždí do města za prací či studiem, by možnost vyzvednutí si zboží osobně v místě práce, studia určitě uvítala. Výtežnost takové pobočky je pak také vyšší.
A jsme opět u spádových oblastí.

Vite, ona al_za taky nema zadne sklady primo v Brne a dokaze podle me bez problemu vse dovazet, protoze se to vyplaci, ta trzba je ohromujici a dokazou s tim vyjit.. nechapu dalsi v Praze. Stavte tam kde uz neco je a tam jde ji lidi chcou mit (v dalsich vetsich mestech) tak zase u nas nic....

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®