Všechny komentáře k článku:D-Link: Postavte si jednoduše domácí počítačovou síť

Proč??

nechápu co je na značce D-Link a zvláště tomto produktu vyjímečného? mimo 1Gb rychlosti nenabízí vůbec nic co by i ty nejlevnější krámy neměli..

@sonny21: No právě ta rychlost, ne? Switchovaný gigabitový ethernet pro domácí použití není zase až tak běžný. Jen k té kabeláži: Cat 5e je v podstatě minimum, se kterým to má smysl. Na cat.5 gigabit nepoběží, leda náhodou a nespolehlivě. A jestli se nepletu, kategorie 6 má taky RJ45 konektory a není tu zmíněna.

@miksm: ta rychlost by se mi libila, na posilani velkych souboru je to dobry a nebo na rychly net

@einstejn: No jestli máš doma alespoň 100 Mb Ethernet linku , tak by se ti to hodit mohlo. I když u velkých souborů by jsi to asi poznal.

@headvay: Tak to já jse 100Mb nikdá nedočkám :( a tím pádem by jse mi toto asi nehodilo a vyhodil bych zbitečně peníze, ale dokážu jsi to představit v akci a také bych toho využil míti lepší podmínky... závidím těm kdo jsi toto může pořídit v dnešní době veliká výhoda...

@headvay: Doma má 100 Mbit málokdo :D Jsme totálně zaostalá země, no. V zahraničí se léta šíří optika a u nás jak za opicema pitomé ADSL 2 :-/

@mervart: Naprostá pravda, když se podíváme do asie, tak tam mají 100Mbps i v domácnostech. Jen my tu musíme trpět tohle pomalé pseudopřipojení.

@mtmccox: Není potřeba koukat do Asie (tam jsou nahony vepředu), stačí takové Švédsko nebo Norsko, kde mají ve spoustě domácností optiku. Závidím...

@miksm: 1 Gbps ethernet domácí router není žádná novinka... Taky nevím, proč z toho dělaj takovou vědu. UTP Cat.6 má RJ-45 konektory.

Hmm

zajmalo by me kdyz to budu mit propojene jestli kdyz jden pocicac bude stahovat jestli to omezi aji ty druhe ???

@fdo: Podle mě se rychlost rozloží na dvě části to znamenná 1/2 první a 1/2 druhý,takže by každý měl moci využívat jen svoji polovinu a ten druhý by neměl být nijak zpomalen.

@Thomasino: přesně tak vždycky se u routrů nebo switchů rychlost dělí podle využití připojení na jednotlivých větvích. Například když bude jeden uživatel na první větvi stahovat max. rychlostí, tak uživatel na druhé větvi sotva spustí prohlížeč. Aby se připojení dělilo například 1:1, tak se musí použít server a řešit to softwarově.

@fdo: Pokud vim, velikost omezeni zalezi na jednotlivych sluzbach. Napriklad VoIP by mel mit pred stahovanim prednost aby hovor nevypadaval. To ovsem zalezi jen na prvku, ktery poskytuje pripojeni a ne na switchi.

@Janamauserova: Janamauserova: Pravdu máš určitě v tom,že je to zcela individuální,ale rozhodně není pravda,že by nezáleželo na switchi. Ono taky to nemusíte používát tkové jaké vám to dodají,lze to samozřejmně nastavit a to velmi podrobně.

@Thomasino: Podle mych zkusenosti, ne tedy konkretne s D-linkem, ale s ruznymy Ovislinky ci Edimaxy (tedy stejna cenova kategorie) neni v teto skupine mozne si QOS (uprednostnovani jednotlivych sluzeb) nejak detailne nastavit. Preci jen neni to Cisco ci linuxovy server. Tyto produkty vetsinou mivaji par prednastavenych profilu + moznost rucni upravy, ale napr. permanentni uprednostneni jedne vetve LAN nejakymi procenty sirky pasma nastavit nejde.
A konkretne k otazce - stahovani omezi i druhou linku proto, ze jede na stejnem portu jako html (prohlizec), takze se zadny QOSing neprojevi (opet - i toto by se dalo nastavit, ale ne na tomto zarizeni).

D-Link .. ne dekuji

Z vlastnich zkusenosti s D-Linkem uz nikdy vice. Neuveritelne pomaly firmware, zapominani,casta poruchovost a dalsi super vlastnosti si radeji odpustim.

@K7N2: Presne tak ikdyz se sice jednalo o wifi ale nejhorsi co jsme mohli udelat bylo vybrat d-link co paty bych rekl putoval po trech mesicich na reklamaci(ale na druhou stranu s reklamaci nikdy problem nebyl..)

@K7N2: D-Link není špatná značka, ale dost rozhoduje jaký model si vybereš. Mě na D-Linku trochu vadí jeho nepřehledné nastavování a dost ochuzené možnosti nastavení, ale jinak patří k těm lepším.

@LIKEABLEBOY: Meli jsme od 700ap po tusim 1000 neco nevim to cislo a v porovnani s linkysem ztraceli hooodne ikdyz cena je trosku jinde..

@K7N2: Vlastnim 3 zarizeni firmy D-link a zatim jsem naprosto spokojen. Mam gigabitovy switch, AP a wireless router. Cisco to neni, ale na doma to s prehledem staci.

@dadinek: Zalezi na kus , treba nekdo koupil ten samy vyrobek ale je spokojeny, jinaty znacky uz vymreli kdyby vsichni nesouhlasili

@dadinek: To je mozne ale az jich nakoupis kolem triceti a deset pujde na reklamacku v prvnim pul roce tak by si nazor zmenil..Ale to je jedno ja bych uz d-link nekoupil jen jsem chtel upozornit..

@K7N2: Měl jsem před léty několik zařízení od D-Link a nebyl jsem s nimi taky spokojen. Nedoporučuji.

@mervart: Ja mam od D-linku tuto Wifi kartu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61751 . A zatim zadny problemy s ni, nebyly jenom se na ni trosku hur shaneli funkcni ovladace na Vista 64-bit.
Signal chyta dobre, sit je velmi stabilni. Zadne problemy nebyly.

@K7N2: ja se pridavam, mam s dlink take spatne zkusenosti, wifi u meho routeru fungovala kdyz se ji zachtelo, po necelem roce pouzivani router komplet odesel, nejdriv zacal router vypadavat a samovolne se restartovat, pak prestali fungovat dve zdirky pro sitovy kabel, pak zbyle dve a nakonec to nadobro vzdala i wifi

@microcz: Já mám s D-Linkem naopak dobré zkušenosti, měl sem před tím párkrát Ovise a nedá se říci, že to byla smůla na kus (4x dostat zařízení, co bud nejede vůbec, nebo po chvíli odejde se nedá označit za náhodu). Od D-linku sem měl jak sitový, tak wi-fi router/AP/klient a oboje jelo/jede bez jediného restartu nebo problému v kuse víc než rok, to mě s Ovisem nikdy nepotkalo. Jen je škoda, že to wi-fi zařízení má trochu menší citlivost na signál.

@K7N2: Osobně mám dobré zkušenosti s DIR 635 Rangeboosterem. Je to dobrý "n" router. Provozuji tři a jsou bez problémů. Hlavně co se síly signálu a možnosti zabezpečení týče.
Nicméně ASUS WL-500g bude asi často volenou alternativou.Jen mě mrzí, že D-link nevydal ani jeden update firmwaru. (na druhou stranu to router doposud nepotřeboval. Funguje ja k má)

@apsprojekt: Kdyz to shrnem tak zkusenosti tak pul na pul a to nevyzniva dobre pro d-link ikdyz asi vetsinou byva podle toho co tu pisete spis problem s wifi prvky..

@Lok1: mel jsem moznost spravovat sit s 8 d-link kusy (2x kabelovy a 6x wifi router) jako dedictvi po predchozim spravci. po dvou mesicich probdenych noci a neustalych reseni vypadku nejake casti site a opetovne rekonfiguraci routeru jsem majitele donutil na zmenu. prijal a presel na zarizeni firem buffalo a asus se kterymi mam vyborne zkusenosti a ktere jsem mu doporucil. konkretne 500g deluxe a whr54g s firmware od dd-wrt. od te doby mohu klidne spat, sit nesla jen jednou a to diky vykopnuti paterniho routeru ze zasuvky. pro me kdyz se rekne d-link tak vidim jen vsechny ty problemy.

@K7N2: Třeba to "D" v názvu znamená, že výrobky jsou jen pro Domácí použití :) (tzn 1 max 2 zařízení)

2000mbps?

Tohle dost dobře nechápu. rychlost přenosu bude jedním směrem 1000mbps, ale v žádném případě nebude udávané 2000mbps! Tohle by se na it webu objevovat teda nemělo..

@Sow@_red: 2000Mbit/s je obouma směrama dohromady...

@Sow@_red: Vždyť si sám odporuješ - je tam uvedeno 2000 mbps v plně duplexním režimu, tedy tam i zpět.

@mervart: Data tečou tam 1000mbps, a zároveň zpět 1000mpbs. Tečou najednou a rychlost tedy nakonec není 2000mbps, ale 1000mbps, to co je napsané v tom článku je blbost a nemá na to vliv ani plně duplexní režim...

@Sow@_red: Data tečou tam 1000mbps, a zároveň zpět 1000mpbs. Tečou každým směrem zvlášť (velmi důležitý princip - žádné kolize), výsledná propustnost je 2000 mbps.http://en.wikipedia.org/wiki/Duplex_(telecommunications)#Full-Duplex
http://en.wikipedia.org/wiki/Gigabit_EthernetJe to stejné jako u 100 mbit full duplex = 200 mbit throughput.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®