Všechny komentáře k článku:D-Link: Postavte si jednoduše domácí počítačovou síť

D-Link .. ne dekuji

Z vlastnich zkusenosti s D-Linkem uz nikdy vice. Neuveritelne pomaly firmware, zapominani,casta poruchovost a dalsi super vlastnosti si radeji odpustim.

Možnosti
14 reakcí
poslední 10. 12. 2008 7:32

Presne tak ikdyz se sice jednalo o wifi ale nejhorsi co jsme mohli udelat bylo vybrat d-link co paty bych rekl putoval po trech mesicich na reklamaci(ale na druhou stranu s reklamaci nikdy problem nebyl..)

D-Link není špatná značka, ale dost rozhoduje jaký model si vybereš. Mě na D-Linku trochu vadí jeho nepřehledné nastavování a dost ochuzené možnosti nastavení, ale jinak patří k těm lepším.

@LIKEABLEBOY: Meli jsme od 700ap po tusim 1000 neco nevim to cislo a v porovnani s linkysem ztraceli hooodne ikdyz cena je trosku jinde..

Vlastnim 3 zarizeni firmy D-link a zatim jsem naprosto spokojen. Mam gigabitovy switch, AP a wireless router. Cisco to neni, ale na doma to s prehledem staci.

@dadinek: Zalezi na kus , treba nekdo koupil ten samy vyrobek ale je spokojeny, jinaty znacky uz vymreli kdyby vsichni nesouhlasili

@dadinek: To je mozne ale az jich nakoupis kolem triceti a deset pujde na reklamacku v prvnim pul roce tak by si nazor zmenil..Ale to je jedno ja bych uz d-link nekoupil jen jsem chtel upozornit..

Měl jsem před léty několik zařízení od D-Link a nebyl jsem s nimi taky spokojen. Nedoporučuji.

@mervart: Ja mam od D-linku tuto Wifi kartu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61751 . A zatim zadny problemy s ni, nebyly jenom se na ni trosku hur shaneli funkcni ovladace na Vista 64-bit.
Signal chyta dobre, sit je velmi stabilni. Zadne problemy nebyly.

ja se pridavam, mam s dlink take spatne zkusenosti, wifi u meho routeru fungovala kdyz se ji zachtelo, po necelem roce pouzivani router komplet odesel, nejdriv zacal router vypadavat a samovolne se restartovat, pak prestali fungovat dve zdirky pro sitovy kabel, pak zbyle dve a nakonec to nadobro vzdala i wifi

@microcz: Já mám s D-Linkem naopak dobré zkušenosti, měl sem před tím párkrát Ovise a nedá se říci, že to byla smůla na kus (4x dostat zařízení, co bud nejede vůbec, nebo po chvíli odejde se nedá označit za náhodu). Od D-linku sem měl jak sitový, tak wi-fi router/AP/klient a oboje jelo/jede bez jediného restartu nebo problému v kuse víc než rok, to mě s Ovisem nikdy nepotkalo. Jen je škoda, že to wi-fi zařízení má trochu menší citlivost na signál.

Osobně mám dobré zkušenosti s DIR 635 Rangeboosterem. Je to dobrý "n" router. Provozuji tři a jsou bez problémů. Hlavně co se síly signálu a možnosti zabezpečení týče.
Nicméně ASUS WL-500g bude asi často volenou alternativou.Jen mě mrzí, že D-link nevydal ani jeden update firmwaru. (na druhou stranu to router doposud nepotřeboval. Funguje ja k má)

@apsprojekt: Kdyz to shrnem tak zkusenosti tak pul na pul a to nevyzniva dobre pro d-link ikdyz asi vetsinou byva podle toho co tu pisete spis problem s wifi prvky..

@Lok1: mel jsem moznost spravovat sit s 8 d-link kusy (2x kabelovy a 6x wifi router) jako dedictvi po predchozim spravci. po dvou mesicich probdenych noci a neustalych reseni vypadku nejake casti site a opetovne rekonfiguraci routeru jsem majitele donutil na zmenu. prijal a presel na zarizeni firem buffalo a asus se kterymi mam vyborne zkusenosti a ktere jsem mu doporucil. konkretne 500g deluxe a whr54g s firmware od dd-wrt. od te doby mohu klidne spat, sit nesla jen jednou a to diky vykopnuti paterniho routeru ze zasuvky. pro me kdyz se rekne d-link tak vidim jen vsechny ty problemy.

@K7N2: Třeba to "D" v názvu znamená, že výrobky jsou jen pro Domácí použití :) (tzn 1 max 2 zařízení)

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®