Všechny komentáře k článku:Další extrémně výkonná GeForce GTX 295 je na světě

Nwm

Myslím si, že HD4870X2 je pořád lepší i podle testů na ddworldu a pctuningu!

Možnosti
28 reakcí
poslední 13. 1. 2009 21:13

souhlasim...
autori clanku po sobe nectou co napsali? :-D
titulek: "...GTX 295 je na svět" ... nechybi tam neco?:-D

@Milan Topka: Sává se to občas ale při tom fofru co mají bych jim to odpustil...
Jinak GTX 295 je výkonjší než X2

Lol GTX 295 je lepší o zhruba 15% než nějaká HD4870X2

@pohrebak285: OBR na PCT nameril v 2560x1600 4xAA to ze HD4870X2 je o 1% rychlejsi nez GTX295 takze bych se s tema 10-15% moc neohanel.cituji:
"Zajímavé je stejné rozlišení 2560x1600 s vyhlazováním 4x AA, kde je Radeon HD4870 X2 o necelé 1
procento výkonnější než GeForce"

@stratos.: 2560x1600 8xAA je zase lepsi GTX295 tak tu furt neval

@CypherX: škoda že tohle nastavení je už ve většině her nehratelné. to 2560x1600 4xAA ještě většina her zvládá bez problémů ale s tím 8xAA už to dost skřípe, hlavně minimalní fps :(

@pohrebak286: 2560x1600 8xAA je vetsinou nehratelne protoze v nekterych hrach nejde na radeonu nastavit...:)

@CypherX: Tohle moc nechápu. Jak nejde nastavit? V testu na PCT koukám do tabulky a u všech her to nastavit šlo. Ani autor článku se o něčem takovém nezmiňuje.

@pohrebak286: Tak asi ctes spatne...

@CypherX: Koukám na home page CZC,vidím článek o GTX295,první věc co mě napadne,že to tady SRATOS opět zamořil svým rudým spamem.
Taky že jo,je to přesně tak!
V podstatě všechny diskuze o GTX295 jsou zamořeny Sratosovým rudým komunistickým spamem!Příspěvky neobjektivní,nulové hodnoty.Řekne "A" ale zamlčí "B".
Vážím si CypherX ,že sem napíše co si myslí.
Není to vůbec jednoduché sem psát,když člověk ví,že dostane do kožichu.
(odměnu v podobě mínusů ze stratosových multiůčtů)

@JaAles: +/- neni to jedno?, kazdy kdo umi cist tak vidi jak je nazor kvalitni ci ne...

@JaAles: chovani stratose alias stratoss, brambora3, atiman7, zabka123, mares1234 atd... nelze chapat... nikdo tady nad GTX295 neonanuje, jako on nad 4870X2... hold vetsina diskuteru jsou dospeli lide, nebo maji alespon rozum;) ja osobne se uhrikovym minusum z jeho multasu smeju... kolik casu denne travis prihlasovanim se na czc pod temy svymi vice jak deseti ucty? jsi vazne nemocny - mel by jsi se lecit. takto zalostne marnit svuj cas:)) recenze z uznavanych webu jiz sve verdikty vyrkly aGTX295 je nyni nej karta trhu... a myslis, ze ja se z toho zblaznim a budu to zbesile kopcit ke kazdemu modelu jako ty sve pomluvy a zvasty? probud se

@stratos.: V tomto rozlišení sice ano ale snad v kterémkolim jiném má převahu zase GTX 295!!!!Grafy se pořád budou hýbat ale to že je CELKOVĚ SILNĚJŠÍ GTX295 není pochybu!!!

@Majklos88: presne tak sratos zase vybira rozliseni co se hodi radeonu, navic to 1% co ma radeon navic je jenom diky stalkerovi, tam to totiz geforce vubec nejde

@CypherX: Stalker Clear Sky je v programu TWINB tj hra by snad mela slapat na Nvidiich hned v den uvedeni na trh ne?. Navic hra je na trhu 2-3 mesice tak snad mela nvidie dost casu na to si ovladace vyladit. ATI nemuze za to ze nvidia je neschopna si svoje drivery vyladit. Navic kdyz je STALKER tak uspesna hra.

@stratos.: tak jak vidis tak asi ne, ty si fakt ocas, radsi rekni kde je ta tvoje mobilni 4870x2 ?? radsi sis zakazal diskuze ke svim sestavam kde jsem se ptal ze? proto zase kecals...

@stratos.: "ATI nemuze za to ze nvidia je neschopna si svoje drivery vyladit" - tuhle citaci máš nalepenou nad postelí na plakátu a tak Tě to zaslepilo, že už asi ani nepřemýšlíš. Vždyť hlavní věc, pro kterou je Ati odpůrci kritizováno jsou právě ovladače, které má opravdu hrozné už hodně dlouhou dobu.

@AntiAtinar: Zvlaštní že na ovladače ATI si OBR nestěžoval. Kdežto na nvidii ano když napsal ze ve STALKER ma nvidia BUG v ovladačích :). Si ňák protiřečíš.

@pohrebak286: asi neumis cist, jasne si stezoval ze v nekterych hrach nejde u ati nastavit 8xAA, tak se nauc cist sratosi... si nenapadny jako "pohrebak286" bojis ze ze dostanes minuska co? dmnce

@stratos.: vsak zname situace s nove uvedenymi radeony a jejich ovladaci - jez v dobe uvedeni karty funguji v kazde hre:))) testovaly na betach, tak se neni cemu divit... i kdyby se situace ve stalkerovi nezlepsila - nevadi. stejne tu hru uznava minimum lidi. pokazde bude nejaka hra, ktera jednomu z vyrobcu nebude vyhovovat... krici tu nekdo, jak skvely vykon ma GTX295 v dead space? ne a to jde o mnohem lepe hodnocenu hru v celosvetovem meritku(je podle ni i animak doporucuju)

@stratos.: Když má ATI tak skvělé ovladače kdypak přestanou v Crysisu problikávat nebe, některé textury, kdy konečně se bude moct dát zapnout v Bioshocku AA. To už jsou celkem staré hry a nějak to ATI nezajímá. Proč když vyjde nějaká nová hra tak majitelé ATIn musí čekat na nové ovldače jako na smilování boží viz. např GTA IV to na 8.11 nešlo hrát.

@stratos.: Ty ses vazne nepoucitelnej a zaslepenej. Jsi z te recenze vybral jen co se ti hodi. Jako dukaz sem zkopiruju cely text z nehoz jsi ten vysledek vytrhl.
"Výkon v jednotlivých hrách známe, zajímavé bude shrnutí výkonu v jednotlivých rozlišeních, které si prohlédneme v přehledné formě. Pokud tedy toto procentuální vyhodnocení přijmeme, je to takto: V rozlišení 1920x1200 bez vyhlazování, je GeForce GTX 295 o 15 procent výkonnější. Pokud v tomto rozlišení zapneme vyhlazování 4xAA, náskok GeForce GTX 295 zůstává stejných 15 procent. Půjdeme-li ještě dále, a zapneme vyhlazování 8x AA (8QAA pro GeForce), Radeon HD4870 X2 ukáže svůj potenciál a rozdíl se rapidně sníží. GeForce GTX 295 je výkonnější pouze o 5 procent. V tomto nastavení jsou víceméně všechny testované hry (pro které jde tato volba jde zapnout) plynule hratelné na obou soupeřících grafikách (někde je ale už micro-stuttering nepříjemný).V rozlišení 2560x1600 bez vyhlazování, se rozdíl mezi kartami trochu sníží. GeForce GTX 295 je zde výkonnější o 12 procent. Zajímavé je stejné rozlišení 2560x1600 s vyhlazováním 4x AA, kde jsem dal do tabulky dvě hodnoty. První hodnota představuje výkon ve všech hrách, kromě S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky (4x AA), kde všechny GeForce totálně pohořely a jde o nějaký bug v driverech. Zde je GeForce výkonnější o 13 procent, což reálně kopíruje trendy z předešlých testů. Pokud ale výsledek z oné hry připočteme do procentuálního vyjádření, skóre se radikálně změní. Pak je Radeon HD4870 X2 o necelé 1
procento výkonnější než GeForce. Pokud se ale podíváme na všechny hry, zjistíme že reálně tomu tak není (Radeon je lepší pouze v pěti hrách). Správnější je dle mého názoru nižší číslo, co si zvolíte vy je na vás - máte oba výsledky v tabulce. Poslední řádek s vyhlazováním 8x AA je také podobný nižšímu rozlišení, a Radeon se na GeForce značně dotahuje. Rozdíl už je jen 6 procent. Některé hry jsou v tomto nastavení ale stále hratelné, projevuje se ale výrazněji micro-stuttering."

@Draslar: Takže v 2560x1600 4xAA je HD4870X2 lepší.
v 2560x1600 8xAA už ani jedna grafika není hratelná kvuli micro-stutteringu.Takže kdo má doma 30" LCD a chce si zahrát v 2560x1600 se zaplým AA+ANISO je pro něj stále lepší volba levnější HD4870X2.Kdo má 22-24" LCD tomu bohatě stačí HD4870 1GB nebo GTX280 jak totiž ukazuje test tyhle dvě grafiky stíhají všechny hry do rozlišeni 1920x1200 uplně bez problémů.

@pohrebak286: Omyl, GTX295 je lepší i v 2560x1600 4xAA a to o 13% když nepočítáš stalkera ve kterém má totalní propad kvuli spatnym ovladacum, takze pokud nechces hrat jenom stalkera tak je lepsi GTX295...

@pohrebak286: stratosku, nemas odvahu psat sem pod jednim ze svych multasu? jsi provarenej jako nikdo:) je jedno pod jaky nickem sem spamujes... tva detinska ideologie je patrna na prvni pohled... jen dalsi snaha o flame

@Draslar: Přesně tak, zrovna jsem to chtěl napsat a předběhl jsi mě :) Ten ATI maniak si vybere je to, co se mu hodí a na ostatní kašle.

@pohrebak285: ATI maniak hehe možná ano, ale má i pravdu a jeho názor ikdyž já bych také měl jiný názor tak proti gustu žádný dišputát :D

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!