Všechny komentáře k článku:Forton uvedl nástupce legendární série zdrojů Blue Storm

Lol..

FSP už dávno nevyrábí zdroje, které by za něco stály.. ostatně když vyrábí zdroje pro EuroCase, tak ani nemůže..

Možnosti
19 reakcí
poslední 23. 11. 2009 19:49

Bohužel tohle je diskuzemi rozšířený blud, Fortron zdroje jsou stále vynikající.Fortron Retail = originál fortron, výborná kvalita, dražší. (everest, Epsilon, SAGAII, Blue Storm PRO)
Fortron OEM = FSP vyrábí pro Eurocase do výroby, ale prodává se i samostatně, levné provedení, levná cena. (AX-xxx-60APN, OEM)Takže pokud haníte Fortron jako takový, tak neoprávněně. To že si nachal EC vyrobit pro sebe dvě řady neznamená, že se Fortron s EC spojil nebo že by šel kvalitou Retail zdrojů dolů.

@Philip LeMarchand: Měl jsem to a je to sh*t. Nesahá to žádnému kvalitnímu zdroji ani po paty.Určitě budou vyjímky co se kvality týká (FSP dělá i Gold a Silver zdroje, byť jen pár), ale nejsou tam vyjímky co se hlučnosti týká.I když je to pořád o kus lepší než koupit EuroCrash.

@YMIR: víš co znamená hlučnost? to znamená že jsi vzal špatně (málo) dimenzovaný zdroj a zbytečně ho přetěžuješ.. jinak by jsi onen "hluk" nepoznal..

@TOBiAS02: to neni zase pravda. Ono Blue Storm byl hlucnej i kdyz nebyl vytizen to mi na nem prave dost vadilo. Takovej levnejsi SEASONIC OEM je krasne tichej a jeste vysel levneji. Nebo Rada ZALMAN s Heatpipe chlazenim to je jeste tizsi zdroj i pri plnem vytizeni. ONo Fortron byl na spici kdyz vysly prvni zdroje s 12cm ventilatorem si dobre pamatuju kdyz byla primo legendarni rada 350W v te dobe opravdu nemel konkurenci v dane cenove hladine a defakto kazdej nadsenec do PC a taktovani ho mel v kompu vcetne me. /byl krasne tichej apod/. Treba takovej klasickej Fortron 350-400W ktery bezne davame do levnejsich sestav je mene hlucnej v klidu nez BLUE Storm 1/2 coz je opravdu tristni kdyz Bluestorm stal skoro 2.5x tolik. Proto nechapu oznaceni "legendarni" pro kdysi hodne popularni 350W model v dobach AThlon XP apod bych se toto oznaceni nebal pouzit protoze ten zdroj byl v te dobe proste spicka. Kdyz to shrnu v dnesni dobe uz Fortron jako znacka neni tak na vysluni jako prave pred nekolika lety a jako jedna z mala firem mi pride ze dost stagnuji, co se tyce inovaci a kvality. Fortron je dnes proste Mainstream mezi zdroji a od toho se odviji i cena jejich zdroju kde si na nic nehrajou jako treba ENERMAX ktery ale pravem stoji tolik, kolik stoji protoze pravidelne tato znacka figuruje na prednich prickach srovnavacich testu vsude na netu.

@stratos.: Přesně tak, že měla značka jméno před pěti lety a má ho ještě dneska, je možný asi jen v ČR. :D Kde mentálně většina obyvatel zaostala v době komunismu. Ani nedoufám, že se to změní.. lepší se odstěhovat.Jak se Enermax dostává na přední příčky, třeba s úrovní poruchovosti 1050W verze.. to je mi záhadou. :) Ale je to tak.. možná dobře platí recenzenty, jen oproti konkurenci nenabízí nic akorát vyšší cenu.. přeplacená značka a to zrovna nemusim.

@YMIR: Kde berete nějaký údaj o poruchovosti toho Enermaxu?
Jediný Enermax s výkonem 1050W co se tady prodává je tenhle www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61494 a u něj se poruchovost neudává (z důvodu prodeje nedostatečného počtu kusů).
Jinak myslím že Enermax k dobrýmu umístění a pověsti žádný podplacený recenzenty nepotřebuje - jeho pověst vznikla dlouhodobou praxí - spousty lidí (což samozřejmě ale neznamená že někdo nemůže narazit na vadný kousek).

@DUBIN: Uživatelské reakce na 1050W říkají něco jiného.. Btw. nevidim důvod proč vyhodit (doslova vyhodit) několik tisíc oknem, místo koupě CM nebo Corsairu.To samé SeaSonic 850W vs Enermax 850W.. Enermax nikdy nebude lepší než Seasonic, protože na to prostě technicky nemaj. Stupidně přeplacená značka s falešným marketingem. Neexistuje důvod proč je kupovat místo konkurence.

@YMIR: Pořád se tady bavíte ve stylu "zítra bude hezky, ale možná bude pršet"
Žádný uživatelský reakce jsem se ve zmíněné diskuzi nedohledal, jestli něco máte tak dejte konkrétní příklad, rád si to přečtu. Ale takhle je to jako kdybyste nenapsal nic.A za další bych si rád přečetl vysvětlení k tomu výroku "Enermax nikdy nebude lepší než Seasonic, protože na to prostě technicky nemaj" - můžete to rozvést? - samozřejmě mě zajímá hlavně to "technicky". Každý má nějaké preference založené většinou na svých zkušenostech, nikomu to neberu, ani neříkám že by zdroje od Seasonicu byly špatný (to rozhodně ne), ale jednak je dost krátkozraký generalizovat nějaký hodnocení na celou značku bez ohledu na konkrétní typ a potom takovýhle výkřiky do tmy bez jakýhokoliv zdůvodnění patří spíš na pískoviště.Ad ta "stupidně přeplacená značka" - to se říká třeba i o EIZU mezi monitory a stejně na beton vím že můj další monitzor bude 100% zase EIZO. Někdy jsou věci které se v parametrech ani v popiskách e-shopů nedočtete a přeci mají svoji důležitost.

@DUBIN: S EIZO souhalasim.. taky na jedno koukam.Nedal sem odkaz na diskuzi, jsou čistě zahraniční.. názory většiny BFU v ČR co vidí PSU poprvé v životě mě moc netankujou. Kdybych kupoval HW podle recenzí a dojmů z ČR, asi bych si občas pěkně naběh..Seasonic je jeden z prvních co měl 80 Plus Silver/Gold. Ergo. jsou technologicky napřed.. jinak, Seasonic používá single-rail design proti Enermaxu s několika. Plus ještě je to trošku složitější, protože to neni úplně klasickej single-rail. Každopádně to je pokročilejší, energeticky výhodnější a výkonější systém.. Když pominu fakt, že Seasonic je skutečně schopnej fungovat i na maximu svého výkonu dlouhodobě, což o ostatních zdrojích lze říct jen málokdy (možná tak top SilverStone).Btw. zajímavej je jejich rating větví.. 1050 má 6x30A .. ale maximálně na tom dá 1044W (tedy 87A). Z čehož vychází, že každá větev sice může ject samostatně na 30A max.. ale dohromady nikoliv. :) Jaká je výhoda oproti single-rail designu, který dokáže třeba 72A na jedné větvi, kde je třeba.. je mi záhadou.Kromě toho, Enermaxy u profesionálních uživatelů prakticky nevidim.. což samo o sobě o něčem vypovídá (profesionální = lidi co tomu vážně rozumí, ne rádoby odborníci, kterými se ČR přímo hemží).

@YMIR: enermax se dostává na přední příčky protože JE kvalitní. Už léta je beru, v ruce jsem jich měl odhadem 35 a problémy jsem měl jen se dvěma - u jedné Libery 500 nefungoval modulární kabel ke grafice, nebyl problém použít druhý, a u jednoho PRO82+ jsem měl obráceně namontovanou mřížku u větráku, takže zasahovala dovnitř a dělalo to bordel. Napravit to mi trvalo 10 minut.
Nicméně jsou to spolehlivé a absolutně tiché zdroje, co se funkčnosti týká, nezaznamenal jsem nikdy žádný problém. A to většina z těch enermaxů běží 10 hodin denně 260 dní v roce. Některé dokonce nonstop.
A co se ceny týká, tak ta je velmi přiměřená, radši připlatím pár set, než riskovat zvýšenou možnost reklamace a trpět hlukem.

@apsprojekt: AMEN
Do svých počítačů nic jiného než Enermax ani nekupuju. Jestli se na něčem nevyplatí šetřit, tak je to zdroj.
Mám už dostatek modulárních kabelů na jakoukoliv konfiguraci. Vysoká účinnost navíc šetří energii. Pro běžný počítač s jednou grafikou bohatě postačí 425 W, protože minimálně těch 425W na výstupu opravdu má...

@apsprojekt: Taky si raději připlatím za kvalitnější zdroj, ale zrovna možnost reklamace je spíš věc štěstí než výběru zdroje. Viz statistiky poruchovosti u http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30625 vs. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54010 Enermaxy mám rád, ale už jsem je taky musel reklamovat.

@MARTINMORAVEC: Zase ale není dobrý těm místním statistikám poruchovosti přikládat příliš velký význam.
Chci tím říct že dokud se obecně neví z jakýho základu to bylo počítáno tak může být ten údaj hodně zavádějící - na vadný kousek se dá narazit prakticky vždycky a to i u sebelepšího výrobce, a když to bude dejme tomu jeden vadný z 10 prodaných tak poruchovost hned naskočí na 10%. Je to do určitý míry řešený tím že při malém počtu prodaných kusů se poruchovost nezobrazuje, ale kolik to vlastně je - to nikdo neví.

@DUBIN: Ano, to je pravda. V mé osobní statistice poruchovosti je díky tomu jednomu vadnému kusu poruchovost Enermaxu někde na 20ti procentech. Byla to 625W verze Pro82+, která musela jít na reklamci prakticky hned po prvním zapojení. Holt i mistr tesař se někdy utne.A když se ta náhoda z několika zdrojů opravdu blbě sejde, tak jsou počítače opravdu k zlosti. Před rokem jsem stavěl jeden kousek z rádoby lepších dílů a kromě zmíněného Enermaxu z něj šla do dneška na reklamaci ještě grafika 4870 Sapphire Toxic, WD Blue 640GB, DVD mechanika Samsung. Prakticky půlka počítače. A vysvětlete pak majiteli, že jste mu do toho opravdu nedal žádnej předraženej šunt, ale samý kvalitní věci od věhlasných výrobců:)

@MARTINMORAVEC: Ty statistiky poruchovosti by chtěly taky statistiky prodejnosti.. (aneb kolik zdrojů z kolika se porouchalo, třeba).

@stratos.: možná nebyl nejtižší ale jako zdroj svuj účel splnil..

Az na to, ze Fortron nevyrabi pro EC, ale EC vyrabi nizsi tridy zdroju pro Fortron. Ono kdyz se podivate na modelove rady EC, tak nektere jakoby z oka Fortronu vypadly - jediny rozdil je, ze EC vazi asi pulku toho co stejny Fortron.

@LiveBomb: EC nevyrábí nic, protože EC nevlastní žádný fabriky. EC je klasickej příklad re-brandovací společnosti. De facto nevyrábí nic, jen na to lepí svoje nálepky. Což vždycky nemusí být špatné, třeba Corsair zdroje jsou od CWT a SeaSonicu. :)V případě FSP a EC je to ovšem tragédie.

Měl jsem rok BlueStorm 2 500W a byl naprosto bezproblémový, tichý jako HX520 co mám teď nebyl, ale hodně se mu blížil...

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!