Všechny komentáře k článku:Forton uvedl nástupce legendární série zdrojů Blue Storm

Proc legendarni?

Me pride ze kazdy vyrobek co zde prezentuji musi bejt hned legendarni :). U clanku k GT210/220 taky prezentovali karty jako legendarni pritom to sou nejhorsi grafiky na trhu a za posledni mesic prodalo CZC 3ks GT210 :). Fortron Bluestorm bych taky nenazival legendarni. Ve sve tride to byl spise tezky prumer. Byl hlucny, nemel odpojitelne kabely apod. Za stejnou cenu by se nasly mnohem lepsi zdroje od konkurencnich firem a s lepsimi parametry. Priste tedy radim slovem "legendarni" trosku s rozumem a nazyvat jím opravdu jenom ty vyrobky co si to opravdu zaslouzi :)

Možnosti
13 reakcí
poslední 22. 11. 2009 13:13

Legendární byl určitě, tolik zmetků a nefunkčních zdrojů tu ještě nebylo!

@solinek: Legendární ho asi nazvali k počtu prodaných kusů, které jsou za éru Fortron Blue Storm opravdu rekordní a při minimální poruchovosti. Sám sem jich koupil a do PC namontoval hromady a vše bez problému a slouží léta.

@Philip LeMarchand: no na jednom starším počítači jsem provozoval naprosto neznačkový zdroj zakoupený společně se skříní od ColorsIt, a taktéž byl bez poruchy :-D můžete si koupit boty na tržnici a možná vám vydrží déle než New Balance za 2k :-D

@CSSteroid: jenže tak je to se vším.. můžeš si koupit Ferrari a muže ti odejít turbo a můžeš si koupit Fiestu a jezdit v ní třicet let (když přeženu)nehledě na to že por běžný počítač který e skoro bez zátěže a nemá ani žravé komponenty (integrovaná grafika, dvoujádro, jedne disk, jedna mechanika, žádný fan) ten zdroj nemá žádný problém, ten obecně nastává ve chvíli, kdy zdroj vytížíš nebo rovnou, kdy b jsi z něj chtěl dostat těch cedulkových 400W, které nemá ani náhodou.. u toho Fortronu je aspoň šance, že při 500W výkonu tu sestavu s reálným dběrem 480W utahne, zatímco na ColorsIT a podobní zdroje s výkonem 400W bych se 300W sestavu bál nechat jet.. Dnes jsou ty normy prostě jinde a neáš jak si to ověřit, ale před 30ti lety když se řeklo 30W, tak to těch 30W prostě mělo a má dodnes zatímco tyto "made in china" sr**** zdaleka nemají to, co tvrdí.. nehledě na to že jsou na hraně všech specifikací a mnohdy i CE je jen nálepka..

@TOBiAS02: Škoda, že nedělají slabší Enermaxy. Nebo obecně kvalitní zdroj do slabších sestav (kancl, net, ITX desky...). Buď se musí koupit kvalitní, ale předimenzovaný (tím pádem zbytečně drahý), nebo levnější, méně výkonný, s určitým stupněm nejistoty ohledně kvality...
Nemáte někdo tip na kvalitní slabší zdroj? 150-200W... Do pracovních mašin s integrovanou grafikou...

@vipera.cz: Doporučím vykrást nějaké staré IBM/Fujistu-Siemens Desktopy, tam se dávaly takto slabé a vcelku kvalitní zdroje.

muj nazor je, ze si to mozna i zaslouzi. mam ho doma, slouzi snad uz tri roky skvele a doporucil jsem ho 5ti dalsim lidem do PC a nikdo nikdy zadny problem. idealni pomer cena vykon. jsou proste i lide, kteri nepotrebuji zdroje za 3k, nehlede na to, ze na krmeni bezne sestavy, to bohate staci

Nahodou byl takovy pekny modry a zvuk k tery z neho sel taky odpovidal nazvu proto se asi menoval modra boure.

@kajda: ...tohle mě docela pobavilo, že by opravdu to slovo storm v bluestorm mělo vyjadřovat hlučnost zdroje... :D Nevím jestli to byl záměr výrobce... každopádně mě zas tak hlučný nepřipadá, mám ho skoro 3 roky (Bluestorm II) a pořád má hlučnost podle mě v normě...

protože odpojitelné kabely a podobné ptákoviny jsou až výmyslem posledních let, BSII je mnohem starší, proto nemůže soupeřit s novými zdroji a proto přišla "revize" která toto všechno má..
a alespoň pro mě je BSII docela dost legenrádní, sestavil jsem k dnešnímu datu pár stovek počítačů a 90% z nich krmí zdroje značky Fortron, většinou BSII 500W a nevím o jediném z nich, který by byl reklamován.. štěstí na kusy? náhoda?

@TOBiAS02: taky jsem je pouzival nejcasteji, a ke konkurenci v podobe Enermax jsem presedlal jen pro tu absenci odpojitelne kabelaze, ted se k nim rad vratim :)

@TOBiAS02: Náhoda? - Určitě ano, já jsem ho reklamoval 4 krát. Nakonec mi prodejce vrátil peníze a já si koupil Corsaira, se kterým jsem maximálně spokojený. Nevím jak hodně byl Fortron kvalitní dřív, ale nyní montuje do zdrojů nekvalitní kondíky, který velmi rychle odcházejí.

@Buffalo007: Dříve bylo slovo Fortron synonimem pro kvalitu, spolehlivost. Bohužel dnes je jiná doba, šetří se na všem a důležitější je okamžitý zisk než spokojenost zákazníků.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!