Všechny komentáře k článku:Google: Češi letos na internetu nejvíce hledali zábavu

Zpochybnění

Ono to není tak jednoduché, i když statistici si to myslí. Nevím, kde přesně ta data berou, ale pokud je to jen z googlu, tak je plno lidí, co používají jiné vyhledávače = 1. zkreslení.
Potom, když se hledá třeba "Mozart": Může to být studijní aktivita nebo snaha o nákup, což není zábava nebo pokus najít a přehrát skladbu, cž asi zábava je. Taky to ale může být pracovní aktivita a ještě plno dalších věcí. Takže kategorizovat podle zadaných výrazů bych si vůbec nedovolil, leda tak u XXX, tam je asi jistota, že to zábava bude :-) Ale nejsem odborník, ti to asi vidí jinak (jednodušeji)?

Možnosti
3 reakce
poslední 12. 12. 2008 12:53

To je komplikované,protože ten vyhledávač skutečně neví co přesně hledáš a když člověk hledá slovo Hra,tak může opravdu hledat nějakou online hru,anebo hru třeba ke stažení apod. ...Jenže tak není geniální ani člověk sám,aby pochopil,když mu řekně někdo slovo "Ucho" ,taky by věděl jestli jedná o orgán či ucha na hrnci. Chápete mě?

@Thomasino: existuje plno vyhledávačů typu jyxo.cz, spousty lidí používá seznam, atlas, centrum atd. informace se zkreslují a tak mi přijde část té statistiky lehce zbytečná =)

k Mozartovi - dobrý postřeh, já například hledal Thermaltake Mozart :) (a byl to zrovna pokus o získání informací s následným nákupem)http://www.czechcomputer.cz/fulltext.jsp?query=mozart&type=stockitem

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®