Všechny komentáře k článku:HP 620 – levný notebook pro nenáročné

Alternativa

za stejny penize lze take koupit Notebook od HP s dvoujádrovým AMD procesorem a integrovanou HD4290 coz je podle me taky celkem dobra konfigurace za ty penize
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81488
kdo nemusi HP dela to same v blede modrem i LENOVO
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84856a kdo nepotrebuje OS (ma svuj nebo pouziva LINUX)
jde zde za podobne penize uz varianta s diskretní HD5470 od ASUS
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80376

Možnosti
8 reakcí
poslední 2. 2. 2011 0:24

s AMD procesorem vydrží daleko méně na baterku... takže sice vyšší výkon, ale kratší doba

@sonny21: výdrš je 4 hodiny vs 5 hodin coz neni zas tak hrozne (konkretne u HP modelu).
Ono zase zde mas mnohem vykonejsi grafiku a procesor, takze celkova lepsi univerzalnost pouziti notebooku se urcite kvuli te jedne hodine vyplati.

@stratos.: tak to už je u každého věc priority.. A ono to hodnocení výdrže je dosti orientační..

@sonny21: a taky nižší životnost baterií...Proudový zatížení je dost znát... pokud máte CPU od AMD a nějakou trochu výkonnější grafikou tak za rok je baterie moc nepoužitelná.. ani na puštění filmu to kolikrát nestačí. (platí to obecně)

@jeffry-jordan: zalezi jak tu baterii clovek nabiji, ono system nabijeni a vybyjieni muze baterii dost prodlouzit zivotnost. Nektere notebooky maji treba primo v BIOSU funkci oziveni baterie, Muj byvalej ASUS ntb tohle umel a po 2 letech jsem mel stale 92% kapacitu baterie, a to sem mel vykonej Core 2 duo + diskretni vykonou grafiku od ATI.

@stratos.: Jo já zas mám fci v notesu, že když vybiju notes jen trochu a pak připojím k nabíječce tak ten kousek už zbytečně opět nedobíjí... mám to nastaveno na 80%, pak to umí ještě nějakou automatiku... spousta lidí dělá právě to že notes na chvíli odpojí a zas připojí...chudák baterka...Jinak mám taky Core 2 Duo, 2 GHz, ale integrovanou grafiku... původní výdrž měla bejt 4h, vydržela ale i 4,5h když se šetřilo a teď vydrží reálně 3h... notes už mám 2,5 roku. Systém mi hlásí opotřebení o 9%, čili 91%, ale časově to moc nesedí, jako vždy... jak tobě to sedí časově? Asi taky moc ne co? Jinak mám notes ThinkPad R61i a 6-ti článkovou baterii od Panasonicu...

@jeffry-jordan: Tady bych spíš řekl, že je to problém nutnosti častějšího nabíjení, než vyšší spotřeby. Je škoda, že lidi o tomhle většinou moc nevedí a mrví si baterku neustálým taháním ze sítě a zpět.

@Hind24@email.cz: Jo teď jsem to zrovna napsal vejš... to je taky další důležitej faktor no :-)

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®