Všechny komentáře k článku:Jak uchovat data po 100 let s médii JVC

Přestaňte se hádat,

máte a nemáte pravdu všichni.
Pravda je, že záleží hodně na tom jak to kdo ripne, mkv není formát, ale jenom kontejner, dává se to do něj jenom proto, že se do něj dá dát víc věcí a je to jenom jeden soubor, dobré pro PC. Většina originálních filmů má tak 20GB, ostatní na disku jsou reklamy. Taky má víc zvukových stop (jedna má tak půl GB), takže když z toho 20GB filmu odstraníte 8 cizích, nepotřebných jazyků, tak většina ripnutých filmů ve velikosti okolo 15GB může mít originál kvalitu (ale většina nemá díky špatnému ripu).

Možnosti
4 reakce
poslední 13. 12. 2010 15:37

TAk nějak jsem nepochopil tvůj příspěvek, všichni se tu baví o uložných médiích a ty jdeš rovnou na "pirátské" ripování filmů.

Nechápu co má nějaký ripování filmů společnýho s timhle výrobkem :-P

@patris01: Protože dokud se nezačalo se stahováním filmů po terabytech bylo největší médium 3.5" disketa :-) CO si budem nalhávat - vy máte doma terabyte firemních dokumentů? Myslím si že ne :-) I terabyte fotografii bych očekával až někde u profi fotografa než u "normálního" člověka.
Drtivá většina DVDček je naplněná filmama. Opravdu cenných dat je minimum.

@Under: Při focení do RAWů není problém dneska dosáhnout TB. Jeden RAW má podle rozlišení 10-25MB, takže i amatér za pár let hravě dosáhne TB.Ale je jasné, že vpodstatě na nic jiného než foto nebo video normální smrtelník takové kapacity nepotřebuje.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®