Všechny komentáře k článku:Jak zabezpečit v roce 2009 počítač proti kybernetickým útokům

Ochrana

nejlepsi ochrana proci pocitacovym virum,trojsky konum,... je:
1,neotevirat e-maily podle kterych cokoliv vyhravate,muzete si vyhodne koupit,..
2,nechodit na pornograficke weby(ty jsou zavorovane az hruha)
3,snazit se minimalizovat stahovani softwaru z torentu,rapidu,apodobne(neni nic lepsiho nez blby uzivatel ktery si nainstluje zavirovanou aplikaci do PC)

Možnosti
15 reakcí
poslední 16. 1. 2009 11:19

Asi tak nějak totéž si myslím i já a určitě nebudu sám nic jiného dělat proti tomuto dělat nemůžem ještě tedy mít spolehlivi antivirový program (Avast,AVG,NOD32 apod.) Stěmi eimaly máš naprostou pravdu to mi taky občas příjde... no a pak ty prografické stránky tak tam je to poseté viry nejní lepší mít holku :D, se stahováním ono tomu se nevyhneš pokud něco chceš a nebo toužíš potom stáhneš jsi to ani nevíš jestli je to opravdu ono a nejní to fake! Jinak si myslím, že obyčejný smrtelník kterej internet využívá jen pro obyčejné potřeby tak se těmto hrozbám naprosto vyhne a vůbec netuší že mu něco takového hrozí.

@Lenochod: Naopak si myslim, ze kdejaky smrtelnik vubec netusi co mu hrozi a prave proto klika na vsechno, co mu mailem prijde. Ve sve praxi to vidim dnes a denne. I kdyby mel dotycny napsano "na tohle neklikej, odpalis jadernou bombu" tak stejne klikne, protoze ve vetsine pripadu lidi hlasky nectou, jen klikaji. Co se tyce spolehlivosti antiviru, tak dam ruku do ohne za NOD32. Za Avast nebo nedej boze AVG to radeji delat nebudu :)

@mave: Co sem kdesi v počítačovým časopise (Chip nebo Computer) četl, tak nejlepší je Kaspersky a pak NOD32.Kámošovi začal blbnout NTB, měl podezření na vir tak zkusil NODa co tam měl ten nic ale nenašel(nebo se ho neuměl zbavit, nejsem si jistý) až s antivirem Kaspersky byl úspěšný...

@Vojtěch Veleba: ono je to vir od viru, s některýs si poradí jeden antivir, s druhým jiný, s některým oba nebo taky žádný :)

@Whistler: Prvni musi vyjit nejaky vir a az potom vydaji antivirove spolecnosti aktualizaci ve kterem reknou jak tento vir poznat.

@psindel: To je pravda takže v podstatě "ti špatní" jsou vždycky o krok napřed. Částečně se to dá řešit v Eset Smart Security zapnutím Threat Sense ;)

@Vojtěch Veleba: nedávno jsem někde narazil na web nějaké společnosti nebo něčeho co testuje antiviry, nejlepší tam byl považován pro mě dosud neznámý soft AVIRA, po něm v těsném závěsu NOD...

@mike.cz.com: NOO TAKŽE AVIRA TO JISTÍ....
http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_11.php
NEBO TAKY..
http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02

@mave: Ano, nadruhou stranu s stebou souhlasím a máš pravdu, ale bral jsem to zhlediska inteligence, že kdo tomu opravdu trochu rozumí tak a ví o co jde, že tomu opravdu tak nejní, že vyhral 10mega. To byl jen příklad :) Co se týče antivirových programů tak to jsem uvedl také příklad jsem sám vlastníkem NOD32 :)

Nejlepší ochrana je být OFFLINE!!!:-)

@Majklos88: V tom mas samozrejme pravdu ale k cemu by ti v dnesni dobe byl pocitac bez pripojeni k internetu?

@psindel: Jako možná ochrana, jak by někdo mohl namítnout, se nabízí změna operačního systému. Co takhle zkusit Linux? Samozřejmě se tu najde dost zastánců Windows, ale za zkoušku nic nedáte. Všude je psáno, že je oproti velkému Billovi bezpečnější, ale proč tedy není využíván většinou? A je dokonce zadarmo...
Vyveďte mne když tak z omylu.

@Vojjin: Linux je samozrejme taky jedna z moznosti jak si ochranit PC pred viry ale zalezi k cemu chceme pouzivat PC.Pokud si na nem budeme brouzdat po internetu, psat pres nejaky IM k tomu poslouchat mp3, divat se na filmy a obcas napiseme nejaky text tak dostatecne poslouzi linux.Ale ja osobne musim mit nainstalovane windowsy protoze pouzivam visual studio, flash, obcas photoshop a ty si ve windowsech nainstaluju primo(asi by sel pouzit nejaky emulator ale proc to delat).
Jinak hry hraju obcas ale kdo hraje hodne tak taky si nainstaluje windowsy a ma klid.Spis by se melo zacit uz na zakladnich skolach a nevyucovat jenom na windowsech ale ukazat i linux protoze drtiva vetsina lidi si mysli ze jediny operacni system je windows a zadny jiny

@Vojjin: Niesom zastanca windowsu ale musis uznat ze nasadenie linuxu ako klientov vo firme by vyzadovalo kopec usilia. nehovoriac o nastrojoch ktore linux dokaze firme poskytnut. Produkty MS na seba nadvazduju - AD, Exch, ISA...
Az by linux pouzivala vacsina z nas, existovali by virusy na linux a existovalo by kopec nezabezpecenych stanic vhodnych pre sirenie :) takze je jedno aky mas OS ak mas pri klavesnici lamu :)

@Majklos88: nemáš pravdu už jsem se setkal že kěkteří dokážou šířit viry i Mp3 přehravačema :-D

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!