Všechny komentáře k článku:Jak zabezpečit v roce 2009 počítač proti kybernetickým útokům

Základ

Pokud chcete uchránit svůj počítač,tak by jste měli dodržovat aspoň pár jednoduchých pravidel:
-Už jen to,že máte originální windows a stahujte aktualizace je minimální ochrana
-Nezbytné je mít zapnutou bránu firewall
-Antivir bych vám doporučil Nod 32,nebo Avast (Pozor ale! Nod 32 hledá i systémové soubory)
-A závěrem snad jen to,že záleží na tom jaké stránky navštěvujete,takže pokud už chcete hledět na nějaké erotické stránky,tak ať jsou aspoň od důvěryhodného poskytovale

Možnosti
12 reakcí
poslední 10. 2. 2009 22:11

zapnuty firewall nestaci. Musi byt aj nastaveny :)

@kikloop: Pochopitelně,ale nevím jak je to u statních počítačů,ale po naistalování operačního systéme jsem měl už Firewall nastavený,nevím sice v jaké míře správně,ale nastavený byl.

@kikloop: o firewallu to není. o lidech ano. osobně považuju softwarový fw za otravující hovadinu. a nevšiml jsem si nikdy nějakého velkého problému.

@mike.cz.com: Tak to máš štěstí, že jsi nezažil Blastera. Pamatuji infekci asi 30 sekund po prvním připojení k netu.

@Mastodont: V tomto prípade sa dala táto rodina červov jednoducho eliminovať prvým bodom, ktorý Thomasino spomínal a to aktualizáciami systému, resp. záplatami.Inak Blaster mal úspech aj preto, že sa ešte vo veľkej miere využíval dial-up, ktorý poskytoval verejnú IP adresu. Ja som s týmto červom do kontaktu neprišiel len vďaka tomu, že som bol v NAT.

@eraser2k: Sice s tebou suhlasim ale vezmi si do uvahy fakt ze vo velkom firemnom prostredi sa instaluju PC zvycajne po sieti, pripadne su hned po instalacii pripojene k sieti aby prebehli aktualizacie..

@kikloop: Ja by som rozlišoval medzi firemným prostredím a domácim, resp. firemným a domácim PC.

@eraser2k: No to máš sice pravdu, ale když jsi ty instalace neměl po ruce a chtěl jsi je teprve stáhnout ... tak opravdu stačilo těch 30 sekund.

@Mastodont: samozřejmě aktualizace, ne instalace

@Mastodont: Preto je dobré mať po ruke firewall. :)

@Mastodont: jediný způsob jak se ti tohle mohlo stát mě napadá infekce na lokální síti nebo již vadná instalačka systému..... jinak si to nedokážu vysvětlit....

základ je, poučit uživatele... Stejně v drtivé většině případů je v tomto ohledu problém mezi židlí a počítačem... A to pak PC může mít ochranu jakoukoli.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!