Všechny komentáře k článku:Jaký počítač pro Windows Vista?

Vista / XP

Nechci byt velky optimista ale ani pesimista ale pokud si dobre vspominam tak kazdy by se mel tak trochu zamyslet nad tim co se delo kdyz mely vyjit Windows XP kazdy na ne nadaval a podivejte se dneska uz je ma vetsina uzivatelu na svem PC i ti co je kdysi pomlouvali jak jsou spatny... Myslim si ze to dopadne tak ze hned jak se objevi prvni plna verze tak si ji kde kdo bude chtit vyskouset bude ji tam mit tyden, 14 dni pak se vrati k XP ale jelikoz je to clovek tak mu to neda a nainstaluje si to tam znovu protoze mu bude neco malo chybet v tom co bylo ve Viste az u ni nakonec zustane. nakonec ho donuti i vyrobci her protoze nove hry pujdou pouze pod Vistou...

Možnosti
14 reakcí
poslední 20. 11. 2007 16:21

pokud vim tak na XPcka nadava hodne lidi do ted (ja taky :-) , ale mam je na svym kompu... vsechno je vo podpore , kdyby mi podporovaly 98 tak u nich do dneska spokojene sedim ( i když sou od Billa :-() :-D
bwt ty hw naroky dost lidi odradej takze bych nerikal kde kdo...

@erwin_rommel: 98? Já když jsem přišel na WinXP, tak jsem zaznamenal obrovské zrychlení! To se mi u žádného předešlého windowsu nestalo. Co je špatného na WinXP? Mám je od jejich začátku a ještě se mi nezhroutili. Já si je nemohu vynachválit. Pamatuji si, jak na začátku všichni ohrnovali nos, pořád pracovali na starších systémech a dneska mohou akorát tak prohlásit, že šlo jen o to, zvyknout si na nové. Pro mě jsou to první Windows, které mohu mrkvosoftu pochválit. Toť jeden názor.

@zjs: Omyl požadavky sou dost přehnane................ se koukni ke konkurenci na MacOS a linux. popřipadě dalši kupu nekonvenčnich OS ktere dokažou to stejne ale mnoher rychleji a na mnohem slabšich konfiguracich že by zazrak? nezda se mi :) je tady něco schnileho........

@zjs: Cha cha - to jsi asi uživatel typu šetřílka, kterej to 1 nainstaluje, 2x týdně stáhne přeopatrně fotky ze svýho milovanýho digišrotu, na kterej 10let šetřil a konečně si ho mohl koupit a je na něj náležitě pyšnej, nic neinstaluje, nemění a při jakékoliv hrozící instalaci čehokoliv si to bojácně rozmyslí, má tam max. Worksy, internet - pak jo, tohle snad 1. "skvělý" mrkvosofti zvládnou - ale tam taky končí. Když trochu pracuješ s náročnými programy 3D modelování apod, často instaluješ nové programy, nějaké hry, používáš specifický hardware - tak se tyhle skvělý Xp-čka sypou jako sviňa - kolikrát myslíš že už jsem zažil spadnutí XP-ček jen proto, že se poškodí soubor "system" - konfigurační soubor hardwaru, kterej má pár bajtů a systém ti neběží!!! Asi tak 30x. Potom jsem se naučil mít v poči systémy min. 2 - jeden záložní - třeba dvoulitry a z nich jsem si byl schopen vyzálohovat tento soubor a v případě potřeby ho obnovit - po obnovení se to v 90% rozběhlo, což je dost trapný, ale pro microsoft typický - proč umožnit snadnou obnovu systému, když je lepší vzrůšo nechat vypsat hlášku o potřebě přeinstalace, že?. Tímhle samým průserem trpí i dvoulitry - je to prostě všechno mrkvosoftí humus, kterej šikanuje uživatele, schválně mu zakazuje "tajné" funkce a chová se fašisticky. Nevidím ale důvod zachraňovat jeden zkurvenej systém, z druhýho, míň zkurvennýho. Asi tak. Navíc je tam zpomalení o 50% i na rychlých strojích typu Athlon 64 3500+ apod.

@Ondra_PIII: Jak Vas tak ctu, tak mam pocit, ze chyba neni v Microsoftu...

@Ondra_PIII: ne, já jsem uživatel, který začínal jazykem ZX spectrum, do dneška využívám počítač na co se dá (hudba, video, programy, plynulý Oblivion). Přesto mi XP chodí velmi dobře a lidem, kterým počítač sestavím nebo zdivočelý XP ustálím, také slušně běží. Faktem ale zůstává a sám to téma rozevíráš, že musíš dodržovat určité rozumné zásady při správě systému a hlavně hardware musí být naprosto fit, pak ti poběží nejen XP, ale hlavně všechny starší OS, u kterých to platilo dvojnásob.

@zjs: Naprosto souhlasím s ZJSem. Sice jsem také musil už 3x přeinstalovat XPčka ale když už jsem se naučil, co smím a co ne, tak to je v klidu - po každé mi vydrží o něco déle. Teď drží už asi rok a musím říct že docela stabilně i přesto, že v poslední době jim dávat zabrat-hlavně instalací nového hardwaru na vyzkoušení a nových programů, jako her a freewaru apod.

@schmako: Jinak nic proti ZJSovi ani jiným - přece víme, že záleží na vzájemné elektrické kompatibilitě jednotlivých dílů a některá sestava se povede lépe, jiná hůře. Každopádně můžu říct, že problém se souborem hardwarové konfigurace mají jak Win2000, tak WinXP - je to úplně stejný problém a úplně stejný soubor - nikomu to ale nevnucuju, nemůžu za to, jen jsem to během pár let používání celkem náhodně vypozoroval...a naučil se primitivní obnovu, která funguje rychle a splehlivě, to je vše.
Ještě k té kompatibilitě: Dnes se množí platformy, čipsety, sockety, různé paměti, napájecí zdroje, grafiky - problémy narůstají - vše se komplikuje - a když se ta sestava "nejak" poskládá, třeba teoreticky sebelíp, nemusí to být záruka úspěchu, a kdo si může dovolit testování a slaďování komponent do sestav jako např. HP, nebo DELL, apod., - z menších firem to umí málokdo. Takže třeba ZJSovi se to povedlo, a mě tna W2000 taky, ale spíš náhodou...

@schmako: lol ze ti xp drzi rok jo?:D
me pet let uz a to se k nim chovam jako prase, instaluju vsechno mozny. mam rozliseni 1360x1024 a lista s "vsechny programy" zabira 4 sloupky :) to nemluvim o tom ze jsem nektere sluzby povypinal, jine se mi zas spousti ani nevim proc, nemam antivir(pouzivam jen na maily)..
a jak se mam :) je pravda ze nektery veci uz proste nejdou :D treba jako sdileni slozek to vubec nefunguje, nebo Bluetooth jen kdyz se mu zachce, a nejde mi provozovat nic na portu 80 (fakt nevim proc.. proste windows. ale nestezuju si.. mam tu pripraveny WinXP sp2.. jo jsem se nezminil ty moje co uz mam 5 let jsou WinXP s nainstalovanou SP1, bez jakykoli dalsi zaplaty (diry filtruje adsl modem:D, presmerovat porty mam tu bozi dopusteni)

@luqas: Pekne ;-) A ted tu o budulinkovi ...

@zjs: Rozevírám to téma hlavně proto, že problémy nastanou, i když je hardware fit, a to pouze při jeho softwarové konfiguraci - a nezlobte se teda na mě, i když jsem předchozí příspěvek napsal zbytečně tvrdě, asi jste to nečetli úplně pozorně - o tom, že bych měl špatný hardware jsem nepsal ani zmínky... Já nemůžu za to, že třeba při obyčejné konfiguraci síťovky řekněme z obecného rozpoznávání na full duplex (příklad) se to vykurví (a síťovka full duplex umí) - ovladač je WHQL třeba přímo od MS - ale je stejně špatnej, anebo je špatnej ten systém. Ale to já nevím, a nemám moc čas přemýšlet, co tam zrovna blbne v softwaru, když mám před sebou mraky práce v CADu, termíny pro klienty a svůj hardware 100% odzkoušený - třeba na těch dvoulitrech. Já bych Vám to přál zažít - jeden večer vypnete funkční kompl a druhý den ho nenabootujete - přitom hardware je ok - nahodíte soubor "system" řekněme z předtýdenní nebo předměsíční zálohy a zase to běží = doufám, že každej už z Vás chápe, že hardware musí být nutně dobrej, ale že k jeho provozu chyběla jakási konfigurační tabulka = to je SOFTWARE, když po jeho nahrání se tzv. podle Vás "špatnej, kleklej" hardware zase v poho rozběhne, ha ha a to mi tady žádnej rádoby chytrolín nevsugeruje, že problém není v Microsoftu - cituji "jak to tady čtu...problém nebude v MS..." Mám tak špatnej hardware že na koncepčně 6 let starým stroji s deskou AOpen AX6-C, procíkem PIII na 1,0GHz (doma, v práci je na 1,2G) chipsetem i820, zastaralými pamětmi RIMM (propustnost 1,05GB/s, což není nejhorší na to stáří) dosahuju na hardisku Maxtor 9 120GB v single zapojení bufferované čtení 107 MB/S, nevím, který i o 4-5let mladší stroj se může pochlubit tímto výsledkem na rozhraní parael ATA?
Kdepak zlatý starý stroje na Pentiu III - spotřeba nádherná, spolehlivost a stabilita výborná. Co je platnej A64 3500+, když se na něm např. COD2 neustále seká a u mě vcelku pěkně chodí....fakt pokrok. :-))

@Ondra_PIII: to znam proto jsem přešel na linuxštestí že nejsem stavař,protože CAD je jedinej velkej problem spolu s novejma hrama, pokud chce clovek prejit na GNU/linux
upřímně tě lituju

@Ondra_PIII: Sorry neni to na určitý lidi, ale aby mě jely něaky viny vic než 1/2 roku tak to se mě fakt nestane a to ne že chyt tahal dema a takovy podezdřelý systemy normální provoz dost často měním HW atd ale jinak nic.Systém XP pravidelně padá jednou za týden a kompletně zhasne asi po 1/4 roce.

@zjs: Mam Visty a sem s nima docela spokojenej, nechapu proc vsichni tak remcate

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®