Všechny komentáře k článku:Nový notebook od Aceru se pochlubí čtyřjádrovým procesorem

Co říct

u některých notebooků si říkám jestli jimi stále ještě jsou:) nicméně pěkný kousek jen nechápu proč u takovéhotu noteboku je "Potěší i kvalitní 0.3M pixelová CMOS kamera CrystalEye pro pořádání videokonferencí" pouze takto mizerná kamerka, příjde mi že výrobci se snaží ohromit jen jednou položkou která naláká a zbytek je zase jen průměr

@psychopat: Přesně to mě také zarazilo u tohoto kousku. Je skvělé, že Acer se pochlubí čtyřjádrovým procesorem ale to je vše?

@psychopat: souhlas... v tomhle pripade spis podprumer.

@Fireman: Mno na notebook je to velice slušně vybavené, ovšem v tomto případě se dle mého
jedná spíše o přenosný desktop vtělený do šasí laptopu... Osobně bych to na nějakou mobilitu moc neviděl. 4jádrový procesor s tímto chipsetem, 9600gt grafickou kartou,... výdrž baterie i při nizkem zatizeni nebude nikterak slavná, spíše bych to viděl taková "integrovana UPS". Vykon je papirově ovšem vynikající.

@mugsat: Ta výdrž bude nic moc se vším co tam je to nevydrží bani hodinu při plné zátěži

@mugsat: Asi tak... NTB který váží 4,1 kg mi moc mobilní nepřipadá. Jasně dá se přenášet ale tak z domu do šaliny a pak ze šaliny do školy ale mít ho v ruce nebo na zádech když je pěší cesta delší tak se docela pronese...

@mugsat: tak je jasne a na první pohled zřejmé, že se jedná o desktop replacement, takže jakákoli debata na téma výdrž baterie je zavádějící. Cílem tohoto stroje je vtěsnat se do mezery, ktera vzniká ústupem klasických PC z našich domácností a jak se zda, tak se daří nahrazovat PC těmito deskbooky. Je potřeba to vzit tak, že tyto stroje disponují vysokým výkonem, jsou použitelné i pro hráče a jak je vidět, jsou take jako stvořene pro sledování filmů a poslech muziky. To vše je přiznakem toho, že vyrobce an inepočítá s tím, že by byl někdo, kdo s takovým strojem vyrazí do lesů, vod a strání. k tomu jsou na trhu jiná zařízení.

@psychopat: Mě osobně by zajímalo kolik lidí opravdu tu kameru na ntb používá... Já osobně neznám nikoho kdo by to používal... To je jen takový okrajový postřeh, který bude označen za spam, ale mě by to opravdu zajímalo...

@jarousheq: je pravda ze mam kameru v NTB taky a nepouzil sem ji nikdy :)
Dneska je to proste standart.

@jarousheq: třeba já ji použiji jednou za čas někde na cestách na skype... má v sobě mikrofon a mám rád kdyz toho člověka vidím :-) pokud jsem od něj delší dobu, ale 0.3 Mpx je docela málo... doma i v notesu mam 1.3 a nic moc, ale zakladni ucely to splní

@jarousheq: Mám na notebooku 1.3 MP a používám to na ofocení dokumentů (kdo by se tahal se scannerem). Sice to není úplně ono, ale když člověk nemá na místě dost času na to, aby si to přepisoval, tak to pomůže :-)

Slabá GRAFIKA

Tomuto NTB by více slušela HD4850 nebo HD4870. přece jenom 1920x1080 je na 9600GT dost silné kafe :)

@stratos.: Pokud vím tak zatím se tyto čipy do laptopů neimplementují... Jsou pouze pro desktopy tak nechápu smysl tvého příspěvku.

@mugsat: Ale jo, 4870 a 4850 už jsou i pro notebooky.

@DBR9: Nikde jsem se otom nic nedočetl, pokud bys postnul nějaké informace byl bych ti velice vděčen.

@mugsat: Celkem zajimava se zda i ATI Mobility Radeon HD 3470 Hybrid X2. Naprilad zde:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58298

@NicNebude: To se zda, ale vykon spis odpovida takove lepsi 3470. Vykon 9600M GT je nekde uplne jinde.

@mugsat: omlouvam se, opravdu jsem nalezl informaci o mobilnich grafickych kartach 48xx serie, na amd, nicméně nenalezl jsem zatím žádný produkt který by ji měl.

@mugsat: Tak třeba ten asus W90 má dokonce dvě 4870, ale je to nový model, takže ještě taky není na trhu...

@mugsat: Taktiež nové MSI, napr.: GT725
http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=135&cat2_no=271&prod_no=1676

@stratos.: na 18.4 to bude max 1680x1050, takze nic. sice taky iklinuji k ATi, ale na NTB tohle bude stacit si myslim. spis de o cenu. a co se tyce nove rady Ati Mobility, tak u me vytezi 4670 :) (spotreba/vykon)

@stratos.: neni to herni ale multumedialni ntbook, na FUllHD bezproblemu postacuje i 9300M, takze 9600 s tim fakt mit problem nebude, a jak sis jiste vsiml v kategorii FHD ntbooku se moc ATI nepece, je to spise vyjimka

@stratos.: Pokud na tom nehodláš hrát Crysis, jakože si myslím, že většina "normálních" uživatelů si notebook kvůli hrám nepořizuje, tohle rozlišení v pohodě rozjede i mnohem slabší karta.

@stratos.: pokud by jí dali DDR3 paměti aq lepší sběrnici,stačila by i 9600GT..

Za ty prachy...

ta 0,3 megapixelova kamera je za ty prachy nic moc. sice vykon je dobry ale na to rozliseni by to chtelo vykonejsi grafiku. jenom by me zajimalo tak pameti ddr3. pokud bude nizky mohli tam dat ddr2

Cena

Jaka bude cena tohohle NTB?

@PA-CK: cena je a prodava se zde na czc za Cena bez DPH: 39 240,- Kč
Cena s DPH: 46 695,- Kč. na konci textu je link primo na ten produkt

@einstejn: Mám 4 jádro v pc kerý mě stál 26 000 sice horší grafika ale stačí mi šel bych do notase ale ty ceny ted si raděj koupím auto

@BLEO: Pokud si srovnáš stejné parametry PC a ntb najdeš podstatný rozdíl v ceně

Slušné

čtyřjádrový procesor?To ujde na Acer.

@Pitr12: Proc? Neni snad jedno kdo do sveho vyrobku novy CPU od intelu osadi?
...to bych se spis obaval chlazeni, ktere je u Aceru reseno dosti pochybne. Minuly tyden jsem opravoval 3634WLMi a tam neni ani ten ctverecek z 0.5ky medi co v Acerech byval, jen jedna heatpipe oprena primo o jadro... (ani ho neprekryva cele)

@Pitr12: Koukám že tu ještě přetrvává mýlka že Acer = šunt...tak to už není a vůbec nezáleží jestli to je Acer, Honda nebo třeba Electrolux ;). Spíš bych hleděl na testy a recenze produktu protože i "horší" výrobci mají povedenější výrobky a naopak. Jinak co se týče toho Aceru tak už se oproti minulosti polepšil ;)

Notebook

Celkově se mi ten notebook pozdává. 4 jádro, slušná grafika a 1 TiB na discích se zdá poměrně slušné. Jen bych se trošku obával toho chlazení, které prý u Acerů není zrovna na úrovni. Úplně mobilní to také není, což se ale dá pochopit, když je to "desktop replacement". O výdrži baterie se také nemá cenu hádat, z toho samého důvodu.Co mě však zarazilo, je zmínka o 0,3 MPix kameře. V takovémto rozlišení bych ji radši ani moc nezmiňoval, trochu to ubírá na kráse. Co bych tak možná ještě vytkl, s čím mám osobní zkušenost, je použitý TouchPad, respektive jeho scrollovací část.Jinak za tu cenu je to řešení pro ty, kteří hledají silný výkon nejen v pohodlí domova a jsou ochotni převážet trošku více váhy.

@Lukaash.tucnak: Chlazení byla taky první věc co mě napadla. Neumim si dost dobře představit jak se to uchladí při plný zátěži, aby si člověk nepopálil ruce :D Rozlišení webkamery mi nepřipadá nikterak podstatný u notebooku. Ta se podle mě tady dá použít opravdu jenom na videohovory, na které tohle rozlišení, řekl bych, většinou stačí.

Vývoj ntb

Stejně mi to nějak nejde do hlavy...
Kam spěje vývoj NTB? Přesně opačnym směrem, než k čemu byl vymyšlenej. Stále větší úhlopříčka, stále výkonnější a žravější HW, stále větší nároky na baterii. Kdo chce být in, "musí" mít na hry notebook. Kdo chce být in, musí mít notebook na multimedia atd, protože je pro něho notebook skladnější a doma k němu připojí pouze externí klávesnici, myš, repro, tiskárnu a popřípadě ještě externí mechaniku nebo disk.
Je to hezké, sám mám ntb na "práci". Zbytekl mi však přijde pouze jako boom dnešní doby. Notebooky šly dolu a přece přijít na lanparty s nařachlym notebookem je přece machrovina :)

@DashDash: s tim bych souhlasil jen zčásti, protože vývoj se ubírá nejen tímhle, ale i opačným směrem. Důkazem budiž rozšiřující se nabídka subnotebooků a netbooků. A pochopitelně jde tedy i vývoj nahoru, ke stále ještě přenosným, a přitom ještě stále maximálně výkonným strojům. Takže bych řek, že nabídka se naopak začíná rozšiřovat.

@DashDash: rovnako tak ako existuje skupina ludi, ktory potrebuju co najmensie a najmobilnejsie pristroje, existuje aj skupina ludi ktory Notebook vyuzivaju ako nahradu stolneho PC, nemyslim si preto ze tento vyvoj je negativnym, jednoducho zodpoveda len poziadavkam trhu - cize ocividne tieto "giganticke" notebooky niekto kupuje a je o ne zaujem, pretoze ak by nebol, tak by sa nevyrabal...

@DashDash: Tak třeba tenhle notebook by nemusel být špatný na firemní prezentace, rýsování v CADu a upravu multimedii a grafiky, ale pouze pro určitou skupinu lidí. A pokud si k tomu budu připojovat externí klávesnici, myš,.... a budu to mít jako stolní PC? To už je lepší za míň peněz HTPC ne? A na hry? Rozhodně stolní PC na lance se mi ty notesy nelíbí. Sám ho mam HP (Athlon X2 1.9Ghz, 2Gb ram, GF8200 sem tam na film a hlavně do školy a spokojenost) a pro dalši skupinu lidi jsou tu notesy tipu asus EEE nebo acer aspire ONE... :) taky na něj mam zálusk... :-D

Podstatné věci u ntb...

Po zkušenostech osobních a lidí kolem mě už v první řadě řeším hlavně věc toho jak je ntb proveden mechanicky než abych řešil jestli udělal rekordy v 3D Marku. Konstrukce je důležitější než výkon, který je absolutně dostačující i u stávajících průměrných modelů. A jelikož jde o ntb od Aceru, tak bych na kvalitní konstrukci moc nesázel (třeba ano, třeba by překvapil, ale já Acerům prostě nevěřím..) Ntb NIKDY nemůže nahradit stolní PC. Z jediného důvodu a tou je ergonomičnost. jedině mít ntb na cesty, doma pak připojit klávesnici, myš, externí monitor, pak ano. Ale ntb samotný vždy bude náhražka na cestování (nikoli výkonová, ale ergonimická) za stolní PC jelikož to si sebou těžko vezmu autem do práce...

@marty245: Taky moc Aceru nevěřím, ale konstrukce si myslím, že bude v pořádku.K tomu 3d Marku znám hodně lidí, kteří na tyto věci hledí, většino je nezájímá ani značka či cena, hlavní je výkon.To se potom nemůžou divit, když po několika propařených hodinách se jim ntb "rozsype" pod rukama.Máš ale pravdu že ntb nikdy nenahradí stolní PC.A když už si chceme zahrát nějakou tu náročnější hru tak určitě stolní.

@ssmoke: naprostý souhlas.. A navíc za cenu dost přes čtyřicet tisíc to už je panečku stolní PíCíčko.. Názory na kvalitu Aceru jsou různé, mně osobně se jejich desing i líbí, ale jde o to, kolik vydrží, jak bude vypadat ze rok, dva.. Nebo jestli jen přižije záruku a pak odejde do věčných lovišť..

@kinmen: S tím bych až tak nesouhlasil. Pro někoho je NTB jediná potřebná věc. Někdo nepotřebuje výkonný počítač nebo obrovský monitor. Znám spoustu lidí ze svého okolí, kteří notebookem nahradili svoje domácí PC a to především z důvodů pracovních nebo studijních. A pořizovat si obojí(jak PC tak notes), když můžete mít srovnatelnou mobilní věcičku a to jak cenově tak výkonnostně je zbytečné...záleží prostě jenom na preferencích lidí.

@marty245: Upřímně řečeno tohle už skoro není ani notebook, viděl bych to tak maximálně na to, že si ho člověk vezme sebbou třebas na chatu, ale rozhodně nebude na každodenní přenášení, čímž je potom vcelku jedno jak moc odolný notebook je. Jinak Acer se za poslední roky docel zlepšil co se týče kality provedení, takže nějak tragicky bych to ve srovnání s konkurencí ve stejné kategorii ani neviděl ;)

4jádrový procesro, ale pořád acer

a notebooky acer vždy stály, stojí a stát budou za h***o... :)

@johny_morte: --- Text příspěvku byl odstraněn pro použití vulgárních výrazů/odkazu na konkurenci ---

@johny_morte: to co rikas neni vubec pravda , todle je pouze tvuj nazor

@johny_morte: Nechápu proč odsuzuješ Acer.
Tenhle notebook je evidentně našlapaný a komponenty,které byly do něj použity jsou kvalitní,takže bych jej rozhodně neodsuzoval předem.
Už delší dobu tu sleduji,že hned když se objeví notebook Acer,tak hned každý říká,že je na nic atp.
...Notebook od Aceru mám v práci a nemám s ním absolutně žádné problémy,takže jak říkám neodsuzovat předem.

@Thomasino: Ahoj, hodně lidí ho odsuzuje .. kvůli tomu, jaké problémy s notebooky Acer byly dříve... Netvrdím, že ostatní značky mají kvalitnější součástky, ale například u mě jde i o servis, který daná značka nabízí..(u každého výrobce notebooku může nastat probléms HW)..A jak je na tom Acer se servisem, asi všichni vědí ...

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®