Všechny komentáře k článku:Polský superpočítač nabídne výkon 50 teraflopů

Paráda

Fakt libózní pc....na tom bych pařil Maria. :D

Možnosti
19 reakcí
poslední 15. 4. 2008 9:22

by ma zaujimalo ci by na nom siel pustit :))

@TorchSK: na to by simohl mýt 40x puštěný Crysis a jelo by to vše v pohodě xD

@Danny002: 40x spustenej crysis LoL
OMG to urcite vícekrát pokud sis přeštel uvod kolik to stihne udelat operací za jednu sekundu a kolik za stejný čas dokáže udela obyčejny Pc u tebe doma tak asi to bude velice velký rozdíl .... nechci nejak pomlouvat tvuj PC ale tendle super počítač je určenej na vedecky operace né na hry obzvlášt na crysis :D

@TorchSK: tak to si asi koupím vypadá dobře,ale chvíli budu šetřit

@Chmeldoor: chtel bych videt kam ho das ? koupis jsi i nejakou halu ? :D

jako nevim k čemu jim je takovej výkon, jen aby mohli machrovat ono kdyby byl o polovinu méně výkonější a místo 1 ekundy by to trvalo 2 sekundy. A jaký to má dopad na životní prostředí co se týče energie, když by výkon snížilo o polovinu hned by byl rozdíl v elektřině. No chválně kolik to sežere za hodinu elektřiny ?

@Humpik: U těchto strojů se výpočty, které provádí, nepočítají v sekundách ale ve dnech ;)

@Humpik: Ten prispevek je urcite mysleny jako ironie ne?:-D

@Petr Darsa: To neni ironie, to je konstatování skotečnosti. Tyto superpočítače provádějí výpočty pro vědecký výzkum v řádech klidně týdnů nebo měsíců. Jsou to takové operace které by běžný stolní PC vypočítaval třeba 400 let.

@Humpik: hihi, z jedný sekundy spomalit na dvě je prkotina ale spomalení z 6 dnů na 12 je znatekný rozdíl :)zajimalo by mě jak asi vypadá konečný výsledek takové úlohy?

@Humpik: Kdyby jste si clanek precetl pozorneji, tak by jste se takhle divit nemusel. Odpoved na otazku "k cemu takovy vykon" tam mate nekolikrat vystizne napsanou (napr. druha veta v prvnim odstavci)
Mozna to bude k nevire, ale vypocetni vykon superpocitacu byva z velke casti vyuzit velmi efektivne (i z obecneho pohledu ZP). I Vas PC muze byt velmi uzitecny ostatnim lidem na planete - poskytnutim zbytkoveho vypocetniho vykonu. Kdo chce, tak muze byt soucasti velmi vykoneho superpocitace (pres 1 000 teraflopu), zvolit si z vice nez 50 ruznych projektu (nejen SETI).Zdalipak CZC podporuje BOINC projekty...rada firem uz pocita ;) PS: Ceska republika hraje prvni ligu..

@Humpik: Vono až budeš čekat na ten lék na rakovinu,tak si asi radši počkáš poloviční dobu ne?Ty peníze do toho vražený jsou na správném místě.Na životní prostředí to asi nebude mít takový vliv jako jiné faktory.Je pravda,že poláci mají mraky tepelných elektráren neodsiřených ale do tohoto počítače půjde jen malý zlomek elektrické energie jimi vyrobených.

@Humpik: Ono reseni uloh s exponencialni slozitosti, tam to zavisi na kazde sekunde. :)

@Humpik: jo a ještě jak pišeš že by se snížila o polovinu spotřeba, tak kdyby ten kompl musel jet dvě hodiny misto jedné tak by to bylo stejně jedno ne? :D radši Humpiku přemejšlej než něco napišeš

@Humpik: Ty tomu rozumis jak koza zahradniceni.. Kdyz necemu nerozumis, tak se k tomu nevyjadruj. Proc by mel byt 2x mensi vykon? Uvedom si, ze ten pocitac neni na hrani kravin, ale na vedu a vyzkum, tzn ze pracuje 24 hodin denne, pricemz vyuziva 100% sveho vykonu. Ta spotreba energie, to je proste dan za to, ze je nejaka veda a vyzkum..

@Humpik: to 2 sekundy misto 1
je jako kdybys jel autem... proc musim jet 100Km/h staci 50Km/h a usetrim benzin ze?
jenomze sis neuvedomil ze mas porad stejnej cil, kterej musis dosahnout vysledek: sezere to stejne benzinu, ale pojedes to 2x dyl (teoreticky) :-D

@Humpik: Zase nekdo chytry promluvil vid? :)

@Humpik: fíha takovou reakci na můj příspěvek sem nečekal :)zapomněl jsem si přečíst poslední větu v článku, stejně by mě zajímalo co tam počítaj za příklady, že jim to trvá takhle dlouho, to tam snad dešifrujou zašifrovaný hesla nebo co :)

@Humpik: :) rika ti neco projekt BOINC? Muj PC pocita 1 priklad v radech hodin.
Zadny zasifrovany hesla nedesifrujou. Pocita to treba nanotechnologie, klimaticke zmeny, vyvoj leku proti rakovine... Je toho dost a dost.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!