Všechny komentáře k článku:První počítačová myš slaví 40. výročí

První myš

To by mě zajímalo, jak už je to dlouho, co u nás doma byla první myš. Taková malá, klasická šeď, kolečko dole, které se vždy muselo vyndat a vyčistit jezdítka. O prostředním kolečku mezi pravým a levým myšítkem ani zdání. Jo, to byly časy :). Na desktopu mám pořád ještě svoji první optickou myš, taky už nějakých pěkných pár let a pořád funguje :). Co všechno nám asi další generace neuvěří...

Možnosti
10 reakcí
poslední 30. 3. 2009 4:57

Taky mě toto připomělo staré časy a nostalgicky jsem se podíval do šuplíku, na myš, která tam dlouhá léta leží... ani můj syn už pořádně netuší, co taková kuličková myš je a jak se musela co dva dny čistit. Dneska už jen laser a optika a čistit? - z toho by se asi zbláznily...

pamatujete mysi, ktere byly pred kulickovymi? meli zespodu dva takovy talirky. jeden se otacel pri smeru vodorovne a druhy pri pohybu svisle?jednu jsem ted doma objevil a mel jsem z toho docela radost:-) u nas ve skole na ni lze v nejakych laborkach taky jeste narazit:D

@ADAMHLOUSEK: jojo sbohem kuličkové myši, diskety, děrovací tabulky, magnetofonové pásky..... =) a pápá porte COM1 jenž si stál u zrodu pro komunikaci s prvními myšemi =)

@ADAMHLOUSEK: No jako ve školách třeba ještě kuličkové jsou ;-) Na mé střední loni udělali "generační obměnu", nakoupili nové PC a periférie. A už se objevily optiky, ale ještě do roku 07 tam jezdily kuličkové myši. (ty staré, ale funkční PC jsou stále zapojené kvůli případu nouze a pořád tam číhají kuličkové myšky).
PS: Jedná se dobře známý Genius ;-)

@Milan Krejčík: U nás ve škole děti ty kuličky z myší vyndali a hrajou s tím o přestávkách všechno možný.

@somoza: Je to docela sranda, ale paráda jak jsme poskočily kupředu. Si neumím představit že bychom doma měli tuhle dřevěnou krabičku. :)

@Milan Krejčík: tak kuličkove myši splnovaly na svou dobu to co od toho lidi očekávali. Až ted se čim dal vic lidi snaži si ulehčovat praci a tak sou myši s 7 tlačitky , atd... , bezdrátové to aby lidi nenadavali když maji malej drát a chcou si myš posunout,ještě by mohli vynaleznout myši ktere by nebyly na baterky ale na třeba teplo ktere vylučuje lidská ruka.

@ppedrnikar: to by nebylo špatné, myš bychom měli pořád plně nabitou ;-) ... pokud bychom v zimě nemyšovali venku ... ;)

@Milan Krejčík: právě že naopak, na vytvoření napětí je potřeba tepelný spád (rozdíl teplot) tudíž by byl problém spíš v teplém počasí.

@cacanovotny: možná by se dal použít piezoelektrický jev nebo fotoelektrický, pak by stačilo jenom obyčejné světlo, ale účinnost malá =)

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®