Všechny komentáře k článku:První počítačová myš slaví 40. výročí

Rozdíl? Kde?

Ta myš na druhém obrázku (první počítačová myš) se moc neliší od dnešních geniusů.

Možnosti
20 reakcí
poslední 25. 7. 2009 1:28

Kdyz jsem se podival na tu drevenou mys, tak nemuzu zapomenout na to, jak muj tata kdysi za dob ZX Spectrum (gumaka) udelal ctyr polohovy joystick. A ten vydrzel vsecko a to se pak hralo Manic Minner, Willy, Exolon a dalsi super pecky....kde je ta krasna doba, psal se rok 1988 :)

@mave: Když se kouknu a vzpomenu na myš kterou jsem měl v 1993 u 386,Logitech,těžká,neergonomická,s kuličkou na kterou se pořád zachytával prach a musela se čistit...zlaté dnešní optické myšky.Jinak svou první myš mám pořád doma.Už samozřejmě nefunguje,vydržela mi 5 let,ale do teď jsou na ní vydřené otisky mých prstů jak jsem zběsile klikal při strategii Duna 2.
to mave:To jsi neměl připomínat:),v 1988 jsem dohrál na ZX Spectru první svou hru-Super Robin Hood.Nostalgie jako blázen.

@reunion: Co bych za to dal, znovu na stul postavit ZX Spectrum, pripojit kazetak, cernobilou televizi Merkur (pripadne barevnou Teslu) a na tisicekrat ohrane kazete nasel hru o par pixelech a barvach, ktera by se nahravala 10 minut :) Treba Rocky Horror Show :)Legenda je ofsem Minner :)Ale existuji super emulatory, asi si neco stahnu a zavzpominam na doby davno minule :)Jinac kdyz uz se tu bavime o mysi, tak kamos pred lety kupoval uplne obyc optiku za 1500Kc. A mel jsem moznost videt cenik komponent PC (IBM 286 za 250 000Kc atd.) a mys tam byla taky asi za 2000 :))

@mave: to já zase měl C64 a vlastně stále mám, pc, kazeťák s disketovkou a tiskárnou origo Comodore, dva jojsticky, a nějaký diskety a jednu kazetu s hrama..jo a turbo..pamatuju jak sem pařil motorky co přejížděly překážky a pak mám pocit hru Hard 'n' Heavy....asi ho zase zapařim

@euromen: Mně na Didaktiku M odcházely joysticky jako na bežícím pásu.
První objednané hry ze slovenska byly Psss, Jet Pack a Kuchárik.
PC mi bylo doporučováno 386DX na 40MHz, vzal jsem 486SX 25MHz a byl za
frajera. Ty myši se fakr radi špinily, takže rozdělat a čistit.
Emulátory jsem zkoušel ale problém dnešní doby je asi ten, že každej
někam pospíchá, takže hrát geniální staré hry dnes přijde většině asi jako ztráta času. Jinak připomenu taky Exolon, Quazatron, Robocop, a na ZX verzi R-type, která zabírala celou stranu kazety.

@horyn: Vim ze to do teto diskuse asi moc nepatri, protoze mame povidat o vyvoji mysi, ale pamatujete nekdo tu ceskou textovou hru MESTO ROBOTU? Tata tenkrat koupil kazetu a v urcitou dobu meli vydat heslo, kterym se hra (soutez) pustila. Pamatuju, ze tata vlezl do kodu a nasel mimo vsechny mozne prikazy slovo Konvalinka :) A hralo se driv, bohuzel hra mela chybu a myslim ze to tenkrat uplne zrusili. A jak tu pises o 468SX, tak mam podobnou prihodu. Kamos se me ve skole ptal, jestli mam 286 nebo 386 a ja s hrdosti oznamil, ze mame 386 a 486DX4 na 100MHz...nevim proc ale pak se mnou nemluvil :)))

@mave: já mám doma někde dokonce 486DX2, 286 a nějaké prehistorické AMD procesory, ptoom i novější jako třeba Cyrixe 75MHz, AMD K-5, AMD K-6 druhé i třetí generace od 200MHz do 500 =). a samozřejmě mi nechybí nějaké ty pentium 1 a mmx

@euromen: To ja mam C64 taky stale doma ale nebyla u nej mys jen klaveasnice ale to je davno co sem parilval Ropna pole a podobne chytlave banalni hry :) kazdopadne uz bych nedal dohromady prikazy jak se hrat spustela.

Ty by jsis měl prvně nad sebou zamyslet co to vůbec sem píšeš.

@Lenochod: Stalo se tak při psaní tohoto příspěvku.
Jen během minulé týdne jsem se setkal se třemi produkty výše zmiňované značky, které "samovolně" odešly.

@556556: Máš štestí, respektive smůlu na vadné kusy asi. Néé že bych byl zastáncem Geniusů. Osobně volím spíše jiné výrobce ale 3 kusy během týdne to už je myslím vážně vybočení z normálu, nicméně pokud to byly nový věci tak reklamace no...

@Vojtěch Veleba: Já nepatřím k těm co mají smůlu, geniusu se ani už nedotknu.
Ty kusy co se zmrvili nebyli moje (díky bohu), ale taky jsem si s Gen.. v minulosti užil dost. Sice se tahle firma hodne zlepšila, ale LOGITECHU stále nesahá ani po kotníky. Kvantita není kvalita.

@556556: Osobně nemám s Geniusy vůbec žádné problémy.Tuhle značku používám od jakžíva jak u klávesnic, tak i u myší - možná sehrálo velkou roli to, že můj první PC byl klávesnicí i myší tohoto výrobce už vybaven a tyhle komponenty bez problému fungovaly, takže jsem neměl důvod měnit značku (a stále nemám).
Navíc mám oba tyhle kusy stále jako památku a jsou i po tolika letech plně funkční.
Teď jsem ale Genius trochu zradil, protože jsem si koupil myš TRUST (spíš kvůli dizajnu) :D

@X.TRON: Genius právě používám, žádný problém absolutně. Jednou se mi teda stalo, že jsem se už o ni bál - do "klíčové dírky" mi vlezl zmačkaný papírek, myš pak nesnímala, a já nevěděl co s tím je :D :D, pak jsem se podíval a vyndal ho. Jinak potíže s myší od Genius nejsou.

@556556: to nevím, s myšmi od Geniusu nemám problémy už od roku 95 =) měl jsem ty první hranaté, ted pouzívám NetScrolly a XScrolly víc jak 3 roky a zatím bezproblémů, naproti tomu myše od Trustu jsou absolutně k ničemu, málo vydrží, vrzají, špatné snímání, prostě k naštvání.

@Artanis62: Myš co mám od TRUSTu já, není k ničemu :) nic nevrže, snímá naprosto normálně a mám ji asi tak půl roku.Ale je to patrně, jako u všeho, od kusu a od povrchu ze kterého má snímat.

@X.TRON: ta moje Trust už je naštěstí pryč =)

@Artanis62: Člověče, právě došlo s TRUSTovou myší i na mě.:))) Začalo se špatně klikat prostředním tlačítkem(kolečkem)-byl potřeba silný stisk, přestalo fungovat rolování kolečkem, pravé i levé tlačítko začalo reagovat až po silnějším stisku(náhodně).Přitom snímání a všech 5 dalších tlačítek bylo v pohodě.Vyřešil jsem to jejím rozděláním - jeden ze 3 drátků na ovládání rolování byl ukroucen(po pohybu kolečkem do stran-jsou tam dvě tlačítka) - přepájel jsem a vyměnil pro jistotu všechny 3 za delší z datovýho kabelu FDD,kterej je pružnější a zalil to Patexem(nutno podotknout, že při odpájení se mi u dvou z nich utrhnul koncový plíšek tišťáku, ke kterýmu byly připájeny - takže jsem musel nožem odstranit lak na pokračující částí cesty spoje a připájet to tam).Vyměnil jsem i obě přední obdélníhová mikro tlačítka za stejná z prehistorické myši MITSUMI :D a prostřední čtvercové za nové a myš TRUST,která po téhle procedůře následně obživla, opět funguje jako nová.Teď už vydrží dlouho... :)))))

dobry prosim te, je videt ze si nemel nakou z jeho novych mysi, jako je treba ergo 555, uz ji mam nakou dobu a sem maximalne spokojen..

Já mám Ergo 525 od brezna 2006, a zadny problemy.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®