Všechny komentáře k článku:SSD – skutečnost nebo fáma?

Recenze?

To je spíše oznámení o tom, že nějaké testy proběhly. Chybí mi tam závěr, nějaké informace o tom, jak ty testy dopadly. Obrázek (ještě ne dost kvalitní) který vypovídá o nějakém výsledku bez komentáře, čekal jsem, že se něco dozvím, ale závěr je jen ten, že se mám podívat na anglickou pravou recenzi.
Pro autora: Tak je SSD skutečnost nebo fáma? V článku to nikde nezaznělo :-(

@synergid: No asi proto je to LOGICKY v sekci "Novinky ve zpravodajství" a nikoliv "recenze".

@Philip LeMarchand: Tak tam aspoň mohlo být shrnutí, co v té anglické recenci bylo. Nadepsal článek, pak si tam položil několik otázek, ale neodpověděl ani na jednu.

@synergid: souhlasím,ještě tak před měsíce,kdybych se nezajímal o koupi nového disku,by mi tato tabulka naprosto nic neříka. Je dobré popsat,na čom test byl,ale aby to byl největší odstave o testu ssd disku,je opravdu o ničem. Pro ty,co hd tach nebo jiné nástroje na test disku neznají,prostě ani za boha z článku nevyčtou,jestli daný disk dopadl dobře nebo špatně,spíše nevyčtou vůbec nic. Takový článek nemá smysl,pokud neobsahuje smysluplný závěr pochopitelný i pro laika,třeba jako jsem já.

@josifek1: Co dodat, začátek člověka nechal plného očekávání a konec opět potvrdil kvalitu všech podobných článků vznikajících v czechcomputeru.

@Vfispoint: Dobrý den. Předně děkuji za Váš podnět k diskuzi. Kvalitu našich článků se snažíme neustále vylepšovat. Příkladem může být aktualizace této aktuality podle námětů ve zdejší diskuzi.
Pokud nejste spokojen s kvalitou jakéhokoliv konkrétního článku, respektive recenze, prosím, neváhejte mne kontaktovat na fiser@czc.cz. Rád s Vámi jakékoliv Vaše náměty prodiskutuji. Přeji hezký den.

@Saša Ševčík - CZC: Mno vidíte, teď už to má hlavu a patu :) Zároveň se chci omluvit, protože jsem si neuvědomil, že je tento článek v Novinky ve zpravodajství. Takže schvaluju doplnění a uznávam že moje výtka nebyla tak úlně na místě. Přeji hezký den .)

@Vfispoint: Dobrý den. Děkuji za Vaše slova. Přeji hezký den.

@Saša Ševčík - CZC: I já děkuji, teĎ už ten článek má pro mne nějakou informační hodnotu.

@synergid: Tak se podívej jinam, recenzí na SSD už bylo několik. Třeba na THG už otestovali cca 4 SSD disky od hi-end po mainstream. Například:
http://www.tomshardware.com/2007/12/17/solid_state_drives/
ale stačí zagooglit a vypadne víc :o)

@synergid: Dobrý den. Účelem tohoto článku nebylo přepsat celou recenzi do českého znění, ale opravdu pouze poukázat na to, že zahraniční server podrobil toto zařízení testům. Nicméně na Váš podnět jsem závěrečné shrnutí autora doplnil. Přeji hezký den.

Re: cena

ta sranda stojí 1000 dolarů? to je jako bych se propad od dobrejch deset let spátky co se týče ceny a velikosti disků. Už aby to vyráběl každý a cena byla lidová. Pač to je jako cena Raptora kdysi dávno.

@josifek1: jop, 1095 dolaru. Je to v tom originalnim clanku :(
Jako jedna z vyhod disku tam je taky napsano, ze ma nejlepsi pomer prachy/gigabyte ...

@skipped1: Kluci, tohle koupite za 699USD + nejaky to postovny.... Jeden kousek lze tedy sehant priblizne za 12000 - 12500Kc, pokud ovsem risknete problemy pri pripadny reklamaci. 18500 v CR za jeden kousek uz je dost drsny kafe. Za to ovsem CZc nemuze, hold zijeme v socansky Evrope. Uvazuji o 4 podobnych 32GB SSD 100MB/80MB do raid 0 a Raptory poslu do vecnych lovist (ostatne postupne mi tyto disky odchazeji sami)

Mohlo by to byt kompletni

Kdyz uz jste si proboha dali praci s tim uvodem, proc to neprelozite cele? Takhle to je jak totalne vytrhnute z kontextu.

@majkicz: Co na to říct.. souhlas:-/

SSD v RAID 0

SSD a brutalni RAID :) Je cas dat raptorum paa paa? :) http://www.nextlevelhardware.com/storage/battleship/

@moch: tak teda to je něco, Vista nabootovana za 10s
a ty přenosový rychlosti
je to mazec
ten článek stojí za shlédnutí

@moch: Me stačilo pc na letošním nvexu s jednim ssd(bylo u stanku intelu).. Bylo poznat rozdil a navíc to ticho :-D(jednalo se enrgeticky usporne pc)

@moch: Tak to je hustý, takhle rychlý diskové pole. To by se mi hodilo doma při práci s videem.

@valondr: to asi každému,ale jde o to,kolik taková sranda stojí. Pač kdyby to takhle nelítalo za ty peníze,tak je ssd jen další pokus na vybrakování peněženky. Až bude cena jako Raptora dneska,tak to má pro normálního uživatele hledající poměr cena/výkon smysl.

Re: cena

To je pravda ale jednou se přece dočkáme

@Petr_Kovi: Sice je ta cena poměrně vysoko ale jak je to s každou novinkou tak i u tohoto disku to půjde dolu.

Este dlho

Pokym sa to oplati tak to este zoderiem" niekolko raptorov.co sa tyka desktop pc.A ak coskoro pride vylepsena rada raptor diskov tak tento predrazeny kus hw zakope este na dlho do zeme.

@honipasek: asi težko
podívej se na tohle
http://www.nextlevelhardware.com/storage/battleship/ je to link z jiného přízpěvku, od Mocha

Díky

jako nepříliš zběhlý angličtinář děkuji i za takovéto stručné info o SSD

Speciální vlastnosti

Možná kdyby se podívali na hodnotu random access, tak viděli v čem tkví speciální vlastnost...

Re: cena

Už aby ty ceny začaly klesat, tohle nemá smysl. Za 1000 dolarů, to je asi polovina ceny PC.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!