Všechny komentáře k článku:Verbatim: Fanoušci videa mohou nyní nahrávat v HD kvalitě

Profesionální

"lidé, u kterých je nahrávání filmů pouhým koníčkem, vyžadují profesionální videokamery"
Tedy nevím, jak to chápou jiní. Ale profesionální nástroj je ten, který je používán k nějaké profesi. Ale budiž řekněme, že "amatér" si koupí profesionální kameru, ty ovšem stojí desítky tisíc korun a 100 000 Kč ještě není nijak moc, ale na zpravodajskou je to slušné. Filmové kamery jdou zase do úplně jiných cenových výšin. A přitom na tu svatbu nebo narozeniny stačí obyčejný handycam ať už za 5, 10 nebo 20 tisíc Kč. Pokud ovšem tyto domácí kamery nejsou v článku nazývány těmi profesionálními. Co jsou potom ty kamery, které jsem uváděl na začátku a jaké jsou ty neprofesionální, resp. amatérské videokamery?

@dr6se2: tak kdyz ma nekdo penize a chce mit faktt profesionalni video tak si to koupi. jiank mene narocni si koupi "normalni" kameru

@dr6se2: jo takova profesionalni kamera je metr dlouha a vazi 10kilo a vic a soji tak 50 nebo 100 tacu :-D tekze nevim...

@dr6se2: V jednom vláknu se řeší zavádějící titulek, v druhém se polemizuje o profesních nástrojích... Celkově nepodařený článek řekl bych

@Vojtěch Veleba: No nakonec to bude klasická PR tisková zpráva, která ma za úkol vychvalovat daný produkt a hlavně mlžit, mlžit a mlžit (dnes je IN mít profesionální kameru a s ní musíte mít tyto karty oznančené HD, které to zvládají ukládat video ve vysoké kvalitě). Nic jiného než marketing. Nakonec čemu dá běžný spotřebitel přednost kartě s označením HD, nebo bez ní?

@dr6se2: Vubec nejde o kamery (urcite je tam dost chyb), ale autor nam predstavuje tu kartu :)

Zavádějící titulek

snad aby si někdo nemyslel, že doteď se nemohlo nahrávat na kartu v HD kvalitě a že jedině tyto karty to zvládnou. Ale je mi taky jasné, že kdo si otevře článek, tak má o tom nějaké znalosti a ví to všechno už dávno. Zkrátka nemám rád zavádějící titulky ve stylu Blesk-u.

@drajnam: No nechci být hnidopich, ale rychlostně to nevšechny karty zvládají. I když logicky class 6 by s tím neměly mít žádný problém (90% sdhc které se prodávají včetně 16gib)... Tady jde o rychlost zápisu...

@mugsat: Hmmm zvláštní že já mám doma už rok starou SDHC od A-data 16GB class 6 a zvládá mi to HD(720p) už od začátku a zápis mám 10MB/s. Tak že nic převratnýho tohle neni.

@pavel.martinovsky: Pokud jste si přečetl můj příspěvěk, píši že to class 6 zvládají. Pokud reagujete jen nahodile, pak tento příspěvek patří mezi offtopic se snahou získat body.

@mugsat: No já také nechápu, proč je ten titulek tak zavádějící, když dávnou jsou i 16GB SDHC Class6, které by to měli také zvládat v pohodě. Navíc Sandisc má přímo jednu kartu viz.:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60519
a je jen Class 4 a má kapacitu až 120 v HighHD, ale nevim jestli to má možnost zaznamenat či jen uložit na kartu ze čtešky. To už neni upřesněné. Jen netušim jakej je rozdíl mezi HighHD a FullHD. Prostě jsou už dávno lepší větší, tak nevim proč takhle trapná reklama?!

@FlashCV: Navíc teď koukám jak marketingovim tahem táhl Verbatim a napsal k 8GB kartě záznam videa až 180minut a přitom je to brané v té obyč. kvalitě, ale lidi co tomu nerozumí, by raději koupil tuhle Verbatim, než třeba Sandisc co u 16GB udává jen 120minut (kde je to zase brané ve FullHD) a pak nebudou jen chápat. Je v tom dost rozdíl a lidi jsou blbý a Verbatim jen výhodně tahá čísla nahoru a myslim že i cena bude vysoká oproti kvalitnímu Sandiscu...

@FlashCV: Ono s těmi Class je to složité. Třeba tahle kartička
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52920
by klidně mohla mít class 6, protože reálná přenosová rychlost (ověřeno testováním) je 11-15MB/s zápis a 17-21MB/s čtení.

@pavel.martinovsky: no ja mam od A-Data SDHC 16GB 6class a už davkrát se mi stalo, že se při HD 720p nahrávání zastavilo z důvodu rychlosti přenosu na pamětové médium. V obou případech šlo o záznam v šeru s velikým šumem. Takže jestli víte někdo o nejakém srovnávacám testu prosím o link ....

@drajnam: Vždycky jsem si myslel, že kvalitu fotografií určuje kvalita fotoaparátu, až teď mi teprve firma Verbatim otevřela oči, zároveň jsem netušil, že video nahrávané mojí fullHD kamerou Panasonic na kartu A-data není ve skutečnosti fullHD, ale teprve s touto kartou mohu točit v plném rozlišení. Jen se divím, jak se takovýto článek může objevit na stránkách renomované počítačové firmy.

Profi a polo-profi

kdo ma profi kameru si urcite nekoupi tyhle "amaterske" pametove karty protoze mu budou knicemu, profi kamery maj totis krapet jine naroky nezli nejakych 9 mega/s , to co mi tu nazivame profi kamerama jsou ale porad jen poloprofi kamerky za rekneme 100 tisic korun, to co si koupi beznej uzivatel do 40 tisic je proste jen normalni "amaterske" nacini kteremu staci jakekoliv SDHC cl.6, ostatne kdo by chtel nahravat rodinne oslavy nebo prvni krucky sveho potomka takovou poloprofi obludnosti jako je CANON DM-XL2, vzdyt by se toho to decko leklo a melo z toho trauma :))))) profi kamery vyuzivaj porad miniDV kazety s datovim tokem okolo 25mega za sekundu a hodne dlouho jeste budou, popripade primo HDD uloziste, nejaky pametovi karty tam neprichazej v uvahu, to je u profi kamer nouzovka pro nejaky komprimovany format

@Shap: Teda kamaráde, když už chceš machrovat, tak alespoň s přesnými fakty.
"profi kamery vyuzivaj porad miniDV kazety" - ukaž mi takovou profi kameru. Když už tak DVCAM kazety
"s datovim tokem okolo 25mega za sekundu" - zapomněls dodat, že jde o 25megabit = 3,67MB/s
Jinak co se týká paměťovek a profi kamer, tak u nás točíme na fullHD Sony EX1, což je kamera v ceně (v čr) lehce pod 200000 a ta točí na SXS karty. Navíc do ní lze za určitých okolností strčit i rychlé SDHC a funguje to výborně. A kdyby ti i tohle nestačilo, tak hádej na co točí nejlepší digitální profi kamera dneška - RED? Na harddisk a speciální compact flash. Tedy v kartičkách je budoucnost.

@Jan Harcuba: co ja vim, treba na miniDV uklada Canon XL-H1, Canon XL A1, Canon XH-G1, Sony DCR-VX2100E, Sony XL2, atd... nebo ti to nstaci? a machry tu delas tak mozna ty, ja jen napsal ze to co se tu v diskuzi oznacuje za profi jsou veskutecnosti spis poloprofi a do profi nacini to ma i tak hodne daleko, a sam jiste uznas ze hovorit zde o profi nacini v pripade nejake obic pametove karty se proste neda, mozna si jen necetl ten puvodni nazev k teto novince :)

@Shap: Já jen poukázal na fakt, že v profi branži byl a je standardem pouze DVCAM. MiniDV je právě formát spíše amatérských kamer, který byl do profibranže tak trochu vpašován :-)

@Jan Harcuba: jo a kdys us tu tak horlive chrlis ty zaznamove prenosy, tak urcite vis ze nekomprimovanej zaznam ve FullHD 50/60 ma as 370-375 MB/s tedy 370-375 megabajtu za sekundu, to jest cca 6 mega a nejake drobne na snimek :)

@Shap: A právě proto chytří pánové vynalezli kompresi, aby se tento fullHD záznam i z profi kamery vešel do 35Mb/s :-)

Cena

Dobrý den,
v jaké cenové relaci se bude tato karta pohybovat? Celkem mě to nadchlo,protože když může být obraz lepší,tak proč ne... Jen by mě zajímalo jestli se tento "upgrade" nepromítne nějak výrazně na ceně karty...

@Thomasino: cena bude zhurba v rozmezi 2k-4k

@ppedrnikar: Tak pokud tomu bude tak... tak je to cena že to nebude jak málo tak ani moc.

@ppedrnikar: 2000-4000 je dost velké rozmezí. Hledal jsem to ve zboží a bez výsledku. Ale i tak Ti děkuju. Pokud bude mít někdo informace kolik bude stát 4GB nebo 8GB,tak bych byl velice rád,kdyby je sem napsal.

@ppedrnikar: to je bohužel hodně velké rozmezí ceny

Zase zastaralá novinka...

Podle obalu vidím že rychlost je v Class 6, takové karty se prodávají už dlouho - 16GB za přibližně tisícikorunu, takže nechápu proč na mě teď vytahují předražené 4 a 8 GB verze které mají stejné parametry.

@sonny21: nj..... nová reklamní kampaň do kamer........

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®