Všechny komentáře k článku:Verbatim: Fanoušci videa mohou nyní nahrávat v HD kvalitě

Zavádějící titulek

snad aby si někdo nemyslel, že doteď se nemohlo nahrávat na kartu v HD kvalitě a že jedině tyto karty to zvládnou. Ale je mi taky jasné, že kdo si otevře článek, tak má o tom nějaké znalosti a ví to všechno už dávno. Zkrátka nemám rád zavádějící titulky ve stylu Blesk-u.

Možnosti
8 reakcí
poslední 2. 4. 2009 13:01

No nechci být hnidopich, ale rychlostně to nevšechny karty zvládají. I když logicky class 6 by s tím neměly mít žádný problém (90% sdhc které se prodávají včetně 16gib)... Tady jde o rychlost zápisu...

@mugsat: Hmmm zvláštní že já mám doma už rok starou SDHC od A-data 16GB class 6 a zvládá mi to HD(720p) už od začátku a zápis mám 10MB/s. Tak že nic převratnýho tohle neni.

@pavel.martinovsky: Pokud jste si přečetl můj příspěvěk, píši že to class 6 zvládají. Pokud reagujete jen nahodile, pak tento příspěvek patří mezi offtopic se snahou získat body.

@mugsat: No já také nechápu, proč je ten titulek tak zavádějící, když dávnou jsou i 16GB SDHC Class6, které by to měli také zvládat v pohodě. Navíc Sandisc má přímo jednu kartu viz.:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=60519
a je jen Class 4 a má kapacitu až 120 v HighHD, ale nevim jestli to má možnost zaznamenat či jen uložit na kartu ze čtešky. To už neni upřesněné. Jen netušim jakej je rozdíl mezi HighHD a FullHD. Prostě jsou už dávno lepší větší, tak nevim proč takhle trapná reklama?!

@FlashCV: Navíc teď koukám jak marketingovim tahem táhl Verbatim a napsal k 8GB kartě záznam videa až 180minut a přitom je to brané v té obyč. kvalitě, ale lidi co tomu nerozumí, by raději koupil tuhle Verbatim, než třeba Sandisc co u 16GB udává jen 120minut (kde je to zase brané ve FullHD) a pak nebudou jen chápat. Je v tom dost rozdíl a lidi jsou blbý a Verbatim jen výhodně tahá čísla nahoru a myslim že i cena bude vysoká oproti kvalitnímu Sandiscu...

@FlashCV: Ono s těmi Class je to složité. Třeba tahle kartička
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52920
by klidně mohla mít class 6, protože reálná přenosová rychlost (ověřeno testováním) je 11-15MB/s zápis a 17-21MB/s čtení.

@pavel.martinovsky: no ja mam od A-Data SDHC 16GB 6class a už davkrát se mi stalo, že se při HD 720p nahrávání zastavilo z důvodu rychlosti přenosu na pamětové médium. V obou případech šlo o záznam v šeru s velikým šumem. Takže jestli víte někdo o nejakém srovnávacám testu prosím o link ....

Vždycky jsem si myslel, že kvalitu fotografií určuje kvalita fotoaparátu, až teď mi teprve firma Verbatim otevřela oči, zároveň jsem netušil, že video nahrávané mojí fullHD kamerou Panasonic na kartu A-data není ve skutečnosti fullHD, ale teprve s touto kartou mohu točit v plném rozlišení. Jen se divím, jak se takovýto článek může objevit na stránkách renomované počítačové firmy.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®