Všechny komentáře k článku:21,5“ monitor? Acer k tomu navíc přidá Full HD rozlišení

Vyber

Tehle 21.5" 16:9 FULL HD monitorů se v posledni dobe vyrojilo celkem dost. Vypada to ze vsechny maji stejny panel, tj rozhoduje pouzita elektronika a obrazove vstupy. Me osobne se nejvice libi BENQ 2200HD s HDMI vstupem. Kdo chce usetrit muze koupit 2200HDA s VGA.Oba dva tyto monitory sem uz v ruce mel a muzu rict ze pomer cena/vykon maji uplne nejlepsi a zatim na ne kazdej peje samou chvalu.

@stratos.: Ja na tyhle 22"(21,5") cekam, par se jich v posledni dobe objevilo, ale porad je celkem maly vyber :-( Snad se nabidka jeste rozsiri, protoze pomer tehle velikosti a rozliseni je idealni. Kdyby nekdo vedel o nejakem dobrem, budu rad, kdyz da vedet.Na cene mi az tak nezalezi (do 15000,-).

@Draslar: nabidka se rozhodne rozsiri ale chtelo by to chvili pockat a ceny budou taky nizsi a lcd s lepsimi parametry

@einstejn: Coz o to, ceny jsou prijatelne, ale vsechny maji temer stejne parametry.

@Draslar: Přesně ceny jsou krásné. Já kupoval před dvě roky zhruba, LCD od Asusu za 9tisíc http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43293 a eť stojí koukně te se sami.

@Draslar: Tak v teto kategorii jednoznacne LENOVO L220x ktere ma uz SPVA panel

@hifoun: Ten bych bral hned, ovsem ma hodne spatnou odezvu, takze na hrani nepouzitelny :-(

@Draslar: DELL obecne dela spise pro kancelarskou sferu pouziti tj na odezvu se tam nehraje. Ale znam lidi kterym vysoka odezva nevadi je to asi u kazdeho individualni.

@stratos.: musim souhlasit se stratosem :) Benq se velice podarili jeden uz mam aj doma m2200 matny odezva perfektni ma to vystupy na vse :) a vynikajici barvy :)

@stratos.: Ono zalezi jak se ta vysoka odezva chova - tj jestli je stala, skokova, rozdvojuji se hrany atd. U stareho 19" Aceru byla odezva 15ms a hrat na tom slo naprosto bez problemu. Dalsi problem je, ze dneska se neda tem papirovym hodnotam vubec verit - monitor ma papirove 5ms a realna je pres 20ms .......

@Draslar: Co se tyce her, tak opravdu nemohu slouzit. FreeCell na tom beha dobre ,-) Jinak je pak pochopitelne otazkou, zda dat prednost barvam atd (SPVA) a smirit se s pomalejsim panelem, ci jit po rychlosti a relativne rezignovat na ostatni. Tohle si ale musi rozhodnout kazdy dle vyuziti.

Moc velká uhlopříčka...

Nevím,snad nejsem sám,ale mě ty šílené velikosti úhlopříček odpuzují,parádní na filmy a práci s fotkami,ale nic víc.Vyrostl jsem na 15 palcovým monitorech a nikdy jsem si na tyto monstra nezvykl.Na hraní starších her(1990-2000) jsou absolutně k ničemu díky nativnímu rozlišení a obrovské ploše.A hrát v okně mě nebaví.Sám mám doma radši několik CRT 17 palcových do zásoby.

@reunion: ja bych nechtel CRT ani za boha..a to kvuli jedne veci....vypaluje mi to oci :) Jinak ten acer se mi hodne libi :) ale co jsem slysle tak Acer nic moc :(

@Jan Fleischer: Pracuju ve fabrice, kde se skládaj monitory... a Acer patří k těm, který nejčastěji odcházej při zátěžovejch ORT testech... Osobně tuhle značku nedoporučuju.

@NTOK: tak tohle je u aceru vsech stejne tohle neni znackovy vyrobce

@Jan Fleischer: tak pozor, vždyť to má jen vga vstup...

@Kawis: Stačí se podívat sem a zjistil by jste že obsahuje
DVI vstup
VGA vstup
HDMI vstup

@reunion: vyhovuje jak komu, mě zase vadí matné displaye, jsem závislý na svém ntb s lesklým displayem

@Whistler: Mam doma 22 palců LG a jsem s ním spokojenej, klidně bych uživil 24 s vyšším rozlišením. Na lesklé displeje jsem si taky zvykl a docela mě i vyhovují protože mají lepší podání barev. Nevýhoda lesklých displejů je v odrazivosti, tzn že to funguje jako zrcadlo, ale na to se nechá zvyknout.

@valondr: podle me je to pekny monitor se zajimavymi parametry ale firma by mohla byt jina. cena neni zas tak vysoka. neco pres 5000 jde

@reunion: Teda... CRT 15 palcovou krychli bych nechtel ani za nic. Nechapu jak muzete neco takoveho tvrdit. Kvalitni velke LCD jako toto uz nejsou tak drahe aby si musel clovek nicit oci. Neni liz pravda?

@_sova_: Přesně tak, když si vzpomenu jak sem čučel do svojí rozmazaný CRT15 pul dne a boleli mě šíleně oči a hlava, fakt zlaté LCD, od té doby je po bolesti :-D

@Něma: panebože jak to může říct.... já mám doma ASUS 22" a klidně bych bral i 24" nebo to napojit na telku co je v obejváku 42" ale to je na pc male rozliseni 1920x1080 na tak velkou plochu..... teď dyš se kouknu na moje bejvalý CRT 17" tak si říkám jak sem na to moch ty roky koukat... :)

@reunion: No, já vyrostl na Commodore 64 a dneska má své čestné místo u rodičů na půdě a raději používám ta rychlá 64bitová monstra. Pokrok nezastavíte. Navíc na 15" CRT je hodně jemné i rozlišení 1024x768, což u 15"LCD matice nevadí. Takováto palcáž :) v podání CRT je dobrá tak na hodně lehkého linuxového klienta bez grafického rozhraní, třeba na ssh.
Asi nebudu sám, kdo si zvykl na rozlišení 1280x1024 a víc. Té informace se tam napěchuje dvakrát tolik. Kdo dneska dělá na desktopu s rozlišením 800x600?

@reunion: Dřív jsem měl 2x20" LCD. Dnes mám 24". Neměnil bych. Na práci lepší než nějaký malý 15" či 17" monitor.
A co se starších her týče, tak kde je problém? Akorát, že monitor je 16:10, takže mám zapnuté osekání po okrajích na 4:3. To, že hra má jiné rozlišení než obrazovka nejde poznat. Možná na nějakých levnějších monitorech, ale záleží typ od typu a od značky, chce to mrknout na testy. Každopádně na mojem HP LP2465 není skutečně s interpolací problém. Stejnětak odezva není problém.
Teď zrovna mám na obrazovce v levo otevřenou operu se strem.cz a na levé půlce okno s CzC. Obojí vidím dostatečně dobře na to, aby se tak dalo pracovat. Navíc při třeba srovnávání více věcí je lepší si každou z nich otevřít na jednu půlku a jde to. Nebo při psaní textu a hledání informací k tomu na internetu se hodí na jedné půlce mít Word a na druhé Internet (případně 2 monitory a na každém jedno).

@Klinkovsky: moje šéfová dělá na 21" LCD + 24" LCD a je sranda občas hledat myš. Ta samotná 24ka je imho to nejlepší, větší úhlopříčka na ne-CAD+DTP aplikace je kontraproduktivní.

@reunion: Úhlopříčka 21-24 je na širokoúhlý monitor akorát (já mám 23"). Dřív jsem byl zvyklý, že práce se dělá přes celý monitor. Na širokoúhlých monitorech s větší (nebo dnes již spíš se standardní) úhlopříčkou je podstatně více místa, takže není problém mít na jedné půlce otevřený texťák a na druhé prohlížeč. Dnes se taky monitory nepoužívají pouze k PC, ale díky HDMI konektorům představují levnou alternativu TV k herním konzolám.

@Brundibár: CRT bych nezatracoval. 19" a víc se 120Hz jsou lepší jak levnější LCD. Někdo nakous lesklý dysplaye..to je pro mě zlo..s matnym je vám jedno jestli děláte za silnýho světla nebo ve tmě a podání barev je u novějších technologií stejný. Sám sem si nikdy nezvyk na širokoúhlý moncky..to ořezávání z boku mě ruší. Nějaká 20" s 1600x1200 je na hry a práci ideální. Široký bych bral mezi 22-24" větší už musej bejt daleko a menší jsou moc malý(vysoký) na práci

@Trewor: Ano, CRT dosahují větší kvality při lepší ceně, ale z hlediska prostoru jsou nepraktické. Hry na konzolách běží v poměru 16:9 a většina her na PC může taky. 23" 16:9 dosahuje bez pár centimetrů výšky 19" 5:4, což je zcela dostačující, pokud je potřeba něco spustit v tomto poměru a abych pravdu řekl, pruhy dole a nahoře mi vadí víc než pruhy po stranách.

UZ NE

CRT JIZ NIKDY VYCE UZ KVULI OCIM A SPOTREBE

@pepa66: Vic nase oci ohrozuje tvuj pravopis, nez CRT monitor .....

@pepa66: Všiml jste si že toto neni CRT nýbrž LCD panel?

@pepa66: O spotrebe by se dalo polemizovat. Obycejny 17" CRT monitor se pohybuje okolo 70W, to je sice vide nez 17" TN LCD ale u velikosti 22"uz je to model od modelu a pujdeme-li vyse, ci opustime technologii TN, vahy se preklopi na stranu CRT.(velikost CRT nema na odber tak velky vliv, nebot obraz je pouze velikosti matnice, nikoli jako u LCD vyssim poctem bodu)

@quido.speedy: Tak ta spotreba nebude tak velka mam 22" a zere max 45w.
Dneska uz snad kazdy virobce pouziva technologii na snizeni spotreby.
btw: CRT urcite ne.

Leskle

Používám 3 NTB pro 2 LCD a 1 PlAZMU ....
2 notebooky mají matný displej 15,4" a 13,3"
1 notebook má lesklý 15,4" nic moc použití venku atd.
2 LCD - 1 matný SAMSUNG - krása druhý jiný typ ACER lesklý - NIC MOC
1 PLAZMA ... SONY ta je ale vzhledem k ceně trochu mimotakže už z předpojatosti nevolím ACERA

@Murdock: Plasma Sony??

@Murdock: nechápu, jak to s tim souvisí.. to si každej musí zvolit sám, co mu vyhovuje.. já mám na NTB 14,1 lesklý display a zvykl jsem si na něj rychle.. U Pc mám teda matný a jsem s ním talé spokojen.. Ale to si musí vyzkoušet každý sám, co mu bude vyhovovat..

@xkonec: mě u ntb vyhovuje lesklý display, matný má špatné podání barev a děsně rychle se upatlá a nejde to vyčistit :D

@Whistler: To je nares.
Tak ja mam lcd televizi s matnym displeyem,lcd monitor 22" taky mat,v loznici obyc televizi s lesklim,mobil ma taky lesk,mp3 prehravac taky lesk a nikdy me nenapadlo to co se tu resi.
A prej mat ma spatny podani barev??? ono to chce poradnej displey hlavne.

Zkušenost přátel:

Spolužák dostal Acer LCD (19") před třemi lety k Vánocům a jede skoro neustále v kuse zapnutý akorád přeblikává u častých restartů - což není zdravé jak pro LCD tak pro PC.. Jo a on na PC a komponenty není nejšetrnější, takže je zázrak že LCD žije.Žádný sebemenší problém nikdo nezaznamenal :-)

@BlackZoneCZ: tak LCD od aceru bych se nebál.. Máme je ve škole a taky tam valijou všechny skoro pořád celý dny.. v poho.. Navíc i docela dobrá cena..

@xkonec: Tak jde o to co na tom lcd chcete dělat. Pokud ho používáte pouze na kancelářskou práci, tak třeba problem ani neobjevíte. Ale pokud by jste na něm chtěl hrát hry či upravovat fotografie, tak zde by jste už mohl narazit.

@santor: A jaký problém máte na mysli? Já používám mnoho věcí od Aceru, mimo jiné i monitor a vše běží už 2 roky bez vady. Acer není to co býval, kritizují ho jen ti, co s ním nemají osobní zkušenost a někde si přečtou že to je špatná značka a pak to začnou šířit.

@SirStumir: Viděl bych to stejně. Nejedná se sice o špičkovou značku, ale značku, která rostla z nejlevnějších, mnohdy za šunt označovaných modelů, ale díky příznicé vecě se dostala mezi lidi. Díky tomu se jí otevřely dveře, jedny za druhými, do možností dalšího vývoje a výroby a zkvalitnění produktů. Jak říkám, srovnávat Acer a třeba Asus by rozhodně byl nesmysl. Avšak rozhodně se pomalu ale jistě zlepšuje. Viděl bych to stejně, jako například u společnosti A-data, nebo automobilky Hyundai.

@SirStumir: Ja mel 19" W v praci. Za asi tak 1/10 cenu oproti kvalitnim monitorum od znacek, kde uz se plati i za logo (napr. Eizo). Jenze kdyz si koupite neco od Eiza, nestane se Vam ze by Vam z toho obrazu bylo nevolno! Acer je kompromis s hodne zatnutymi zuby. Nikdy si od nich nekoupim ani klicenku.

@palmic: jestli ti bylo někdy nevolno z monitoru tak jsi asi při hodně dlouhé pařbě zapoměl mrkat ne?? :-)))

Značky

Řeknu to asi takhle ... rozhodně jde na co to kdo bude používat a rozhodně je důležité, nehodnotit jen celou značku, ale model od modelu. Když se podíváte na světhardware testy monitorů, je jasně vidět, že hodnocení jak LG, tak Siemens, tak ASUS a Samsung .. a jiné ... se pohybují v hodnoceních stejného spektra model za modelem, takže rozhodně nejde určit jednu značku jako tu nej. Stejně jako u legendární reprosoustavy ve dřevě od Geniusu, kde je vidět, že i průměrná značka může udělat velice kvalitní produkt.

Asi bych se bál

Asi bych se bál koupit si cokoliv od Aceru... vzhledem k jejich pověsti o noteboocich, který jsou víc než sračkový.... Té nálepky "šunt Acer" se asi jen tak nezbaví...

@efrankie: jj... taky neslíchám moc dobrý věci o aceru i když někdo říká že ty časy sou prič, ale druhej zas že testujou v práci notebooky a Aceri nejčastěji odcházej... :) tak nevim no...

@jindrichvit: ale taky podle par typu nesud celou znacku, kamos ma acera notase a jeste se mu nepodelal. i kdyz tu povest uz ma hodne spatnou, taky bych si notase acera nekoupil

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®