Všechny komentáře k článku:21,5“ monitor? Acer k tomu navíc přidá Full HD rozlišení

Moc velká uhlopříčka...

Nevím,snad nejsem sám,ale mě ty šílené velikosti úhlopříček odpuzují,parádní na filmy a práci s fotkami,ale nic víc.Vyrostl jsem na 15 palcovým monitorech a nikdy jsem si na tyto monstra nezvykl.Na hraní starších her(1990-2000) jsou absolutně k ničemu díky nativnímu rozlišení a obrovské ploše.A hrát v okně mě nebaví.Sám mám doma radši několik CRT 17 palcových do zásoby.

Možnosti
17 reakcí
poslední 29. 1. 2009 19:28

ja bych nechtel CRT ani za boha..a to kvuli jedne veci....vypaluje mi to oci :) Jinak ten acer se mi hodne libi :) ale co jsem slysle tak Acer nic moc :(

@Jan Fleischer: Pracuju ve fabrice, kde se skládaj monitory... a Acer patří k těm, který nejčastěji odcházej při zátěžovejch ORT testech... Osobně tuhle značku nedoporučuju.

@NTOK: tak tohle je u aceru vsech stejne tohle neni znackovy vyrobce

@Jan Fleischer: tak pozor, vždyť to má jen vga vstup...

@Kawis: Stačí se podívat sem a zjistil by jste že obsahuje
DVI vstup
VGA vstup
HDMI vstup

vyhovuje jak komu, mě zase vadí matné displaye, jsem závislý na svém ntb s lesklým displayem

@Whistler: Mam doma 22 palců LG a jsem s ním spokojenej, klidně bych uživil 24 s vyšším rozlišením. Na lesklé displeje jsem si taky zvykl a docela mě i vyhovují protože mají lepší podání barev. Nevýhoda lesklých displejů je v odrazivosti, tzn že to funguje jako zrcadlo, ale na to se nechá zvyknout.

@valondr: podle me je to pekny monitor se zajimavymi parametry ale firma by mohla byt jina. cena neni zas tak vysoka. neco pres 5000 jde

Teda... CRT 15 palcovou krychli bych nechtel ani za nic. Nechapu jak muzete neco takoveho tvrdit. Kvalitni velke LCD jako toto uz nejsou tak drahe aby si musel clovek nicit oci. Neni liz pravda?

@_sova_: Přesně tak, když si vzpomenu jak sem čučel do svojí rozmazaný CRT15 pul dne a boleli mě šíleně oči a hlava, fakt zlaté LCD, od té doby je po bolesti :-D

@Něma: panebože jak to může říct.... já mám doma ASUS 22" a klidně bych bral i 24" nebo to napojit na telku co je v obejváku 42" ale to je na pc male rozliseni 1920x1080 na tak velkou plochu..... teď dyš se kouknu na moje bejvalý CRT 17" tak si říkám jak sem na to moch ty roky koukat... :)

No, já vyrostl na Commodore 64 a dneska má své čestné místo u rodičů na půdě a raději používám ta rychlá 64bitová monstra. Pokrok nezastavíte. Navíc na 15" CRT je hodně jemné i rozlišení 1024x768, což u 15"LCD matice nevadí. Takováto palcáž :) v podání CRT je dobrá tak na hodně lehkého linuxového klienta bez grafického rozhraní, třeba na ssh.
Asi nebudu sám, kdo si zvykl na rozlišení 1280x1024 a víc. Té informace se tam napěchuje dvakrát tolik. Kdo dneska dělá na desktopu s rozlišením 800x600?

Dřív jsem měl 2x20" LCD. Dnes mám 24". Neměnil bych. Na práci lepší než nějaký malý 15" či 17" monitor.
A co se starších her týče, tak kde je problém? Akorát, že monitor je 16:10, takže mám zapnuté osekání po okrajích na 4:3. To, že hra má jiné rozlišení než obrazovka nejde poznat. Možná na nějakých levnějších monitorech, ale záleží typ od typu a od značky, chce to mrknout na testy. Každopádně na mojem HP LP2465 není skutečně s interpolací problém. Stejnětak odezva není problém.
Teď zrovna mám na obrazovce v levo otevřenou operu se strem.cz a na levé půlce okno s CzC. Obojí vidím dostatečně dobře na to, aby se tak dalo pracovat. Navíc při třeba srovnávání více věcí je lepší si každou z nich otevřít na jednu půlku a jde to. Nebo při psaní textu a hledání informací k tomu na internetu se hodí na jedné půlce mít Word a na druhé Internet (případně 2 monitory a na každém jedno).

@Klinkovsky: moje šéfová dělá na 21" LCD + 24" LCD a je sranda občas hledat myš. Ta samotná 24ka je imho to nejlepší, větší úhlopříčka na ne-CAD+DTP aplikace je kontraproduktivní.

Úhlopříčka 21-24 je na širokoúhlý monitor akorát (já mám 23"). Dřív jsem byl zvyklý, že práce se dělá přes celý monitor. Na širokoúhlých monitorech s větší (nebo dnes již spíš se standardní) úhlopříčkou je podstatně více místa, takže není problém mít na jedné půlce otevřený texťák a na druhé prohlížeč. Dnes se taky monitory nepoužívají pouze k PC, ale díky HDMI konektorům představují levnou alternativu TV k herním konzolám.

@Brundibár: CRT bych nezatracoval. 19" a víc se 120Hz jsou lepší jak levnější LCD. Někdo nakous lesklý dysplaye..to je pro mě zlo..s matnym je vám jedno jestli děláte za silnýho světla nebo ve tmě a podání barev je u novějších technologií stejný. Sám sem si nikdy nezvyk na širokoúhlý moncky..to ořezávání z boku mě ruší. Nějaká 20" s 1600x1200 je na hry a práci ideální. Široký bych bral mezi 22-24" větší už musej bejt daleko a menší jsou moc malý(vysoký) na práci

@Trewor: Ano, CRT dosahují větší kvality při lepší ceně, ale z hlediska prostoru jsou nepraktické. Hry na konzolách běží v poměru 16:9 a většina her na PC může taky. 23" 16:9 dosahuje bez pár centimetrů výšky 19" 5:4, což je zcela dostačující, pokud je potřeba něco spustit v tomto poměru a abych pravdu řekl, pruhy dole a nahoře mi vadí víc než pruhy po stranách.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®