Diskuze k článku:Centurion 590: PC almara od firmy

Zdroj

moc mi nesedí to místo ve skříni pro zdroj

Za kolik?

bude k dostání tady v CZC ? jestli ano tak za kolik?díky

Czc.cz

a bude zde na prodej?

Zhodnocení skříně

Celkem slušně vypadající kvalitní sřkíň, ale šestero pozic pro větráky mi připadá trošku přehnané, nejenom že se mi nezdá systém odvádění tepla větráky v této skříňi, ale např. zbytečná druhá díra (pokud neni využita a myslím si že neni opravdu potřeba druhého výkonného větráku pro odvod tepla ze shora) pro 12 cm větrák funguje jako skvělý otvor pro prach. Zdroj umístěný na spodku skříně taky neni žádný skvělý vynález, už od malička jsme učeni, že teplo stoupá nahoru a zdroj jako jeden z největších producentů tepla z něj může (ale taky nemusí-záleží na konstrukci zdroje) vzlínat ohřátý vzduch stoupající nahoru přes všechny komponenty, které díky tomu budou potřebovat ještě lepší chlazení. Jako plus, dnes již jako samozřejmost, hodnotim připravené vstup a výstup pro vodní chlazení. Sem zastánce čistých skříní bez prachu a tato skřín by mi právě nevyhovovala právě kvůli přebytečným pozicím pro větráky (bohatě by stačil: 1x v předním panelu,1x ze zadu,1x na boční stěně foukající tunelem na CPU a GPU), a i přes to, by to byla šíleně hlučná skřín, díky větrákům okamžitě plná prachu. Nedozvěděl sem se z této recenze např.: dají se nepotřebné pozice pro větráky uzavřít ? Váha je sice zveřejěná, ale mě spíš zajímá materiál zpracování (plechy) ? Jinak bych zhodnotil tuto skříň "2", pokud bude cena tak lákává jako první pohled na tuto skřín. I přes (pro mne) přebytečné pozice pro větráky a neobvykle řešenou termodynamiku skříně (trošku proti zákonům proudění tepla) jí hodnotim jako velmi slušnou skřín pro středně náročně OC, díky využitelnosti jejích chladících možností.

Skoro

Skoro jako Thermaltake M9. Je to na stejný, principu jenom Centráč je líp doladěný.

Ověřený GEEK - level 3

Větrání

6 pozic pro ventilátory, tomu tedy říkám průvan.
Nějak mě ale nenapadá situace, proč těchto 6 pozic využít, většina dnešních PC má 1-2 pozice a dá se říci, že to stačí.

Hezká almara

trochu inspirace výrobcem thermaltake ale možná se mi to jen zdá .

Vodni chlazeni

skrin se zda byt povedena,dal bych ji urcite sanci.

REstart?

Kde je? A jde dokoupit nejaka "hracka" co jde pripojit na zakladni desku a mohla by restartovavat? neco jako je regulace na ventilatory... tak to same na restart (myslim neco takoveho: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180 ne zadnej panel)

Chyba

Nechci rýpat, ale ve větě: "V základu však bude Centurion 590 dodáván pouze se dvojicí 120 mm ventilátorů, které budou pochopitelně pocházet přímo od společnosti Cooer Master." má být na konci Cooler Master.
Osobně si myslím, že to je velmi povedená skříň, hlavně dostatek pozic pro mechaniky, jen ty USB by mohly být 4 a čtečka, i když je fakt že osobně USB na casu moc nepoužívám. Trochu mě udivila ta absence restartu, Visty ho údajně potřebují 10x méně než XPčka, ale stejně...

Super

Kvalitní skříň šestero pozic pro větráky SUPER.Systém odvádění tepla VÝTEČNÝ,a ty dvě díry paráda,ja si jí musel odvrtat sám.Konečně skříň,u které někdo přemýšlel,výtečná pro hráče.A cena?

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®