Všechny komentáře k článku:Dočkají se DirectX 10 i uživatelé Windows XP?

Odpov

Ano. Právě to jsem měl namysli - nejedna se o mě protože ty hlašky si dokážu vypnout, ale jedná se o normálního uživatele pro kterého jsou ty hlašky naprosto zbytecne, a v zabraneni toho aby neudelal neco co by poskodilo system. Delam pocitace už dlouho, ale vetsinou si lidi pokazi system tim že neco smažou i když mužou byt upozorněni na to že system potom nebude fungovat tak klikaji na ano , ano jak blazni. pokud děláš počitače nějakou dobu tak to sam víš. Za druhé nepsal jsem ze jsou na nic. Akorat to že mě štvaly ty hlašky a že na (novém počítači) na který bych win vista radeji neinstaloval byli dost pomale, to už museli vidět i ty prodavači že by to mělo jit svižneji. Jednalo se o Celeron 3,2 ghz 1 gb ram 160 gb sata disk. Napiš pls jakou mas konfiguraci , abych mohl porovnat.

Možnosti
5 reakcí
poslední 31. 8. 2011 15:24

Visty mi bezi v praci na Celeron 2.6GHz, 1,3GB Ram, 80GB SATA, ATI X500, jede mi to v Aero a uplne v poho akorat to obcas brzdi ten disk, pamet nevyuziju na 100% nikdy, pracuju na tom v officech 2007, Visual studiu apod. bez problemu jediny co to nezvlada je palit DVD a pracovat zaroven.. Paleni DVD proste system zahlti a nelze snim do ukonceni paleni pracovat. Zajimave ze pri paleni neni vyuzito 100% systemovych prostredku ani pameti, jen stale jede HDD.

Jinak doma mi to jede na P4 2,4 Nortwood, 1GB ram, ATA 120GB HDD, ATI R9800Pro, - bez problemu akorat se lehce snizi vykon ve hrach oproti XP (-5-10fps). Paleni DVD ten samy problem jako v praci.Druhy pocitac doma C2D E6600, 4GB RAM, G8800GTX, RAID0 2x WD Raptor 360ADFD, Na teto konfiguraci mam 64bit (kvuli 4GB RAM) Visty Ultimate a samozrejmne zadny problem s vykonem (jeste aby jo :-)), paleni dvd a hrani zaroven samozrejmosti. Snizeny vykon oproti XP ve hrach +/- 2FPS. Jediny problem teto konfigurace s Vistama je zatim nedoladenost ovladacu graficke karty, ktere zpusobuji obcas i problemy ve hrach (treba STALKER pada v menu apod..). Nedoladenost ovladacu G8 karet je zatim opravdu nejvetsi minus.Pokud to tedy shrnu, snizeni vykonu pri prechodu z XP na Visty je z pracovniho hlediska nulovy, ale kdyz prihlednu k uzivatelskemu rozhrani a stability tak jednoznacne vitezi Visty.
Co se tyce herniho OS tak priznam ze zatim vitezi na soucasnych pocitacich hraju XP ovsem pokud kupujete novy pocitac tak se vyplati na Visty prejit, na novych konfiguracich je snizeni vykonu prakticky nulovy ale tezite z lepsiho uzivatelskeho rozhrani, DX10 (az budou vyladene ovladace na DX10 karty), stability.

@tviktora: pokud ti palirna pri paleni basti tolik vykonu, tak si v Device manageru zapni u te palirny DMA rezim a IDE kabel musi bejt dobre nasunutej na palirne, obcas to kvuli nemu DMA nebere , a pokud to nepomuze tak jeste smaznout ve Spravci zarizeni Primarni a Sekundárni IDE kanál, pak by mela palirna brat jen malo vykonu a prave by nemela bejt us dal brzdena

@Shap: Ono pokud pálí dvd plnou rychlostí a ještě k tomu chce pracovat na PC tak to ten disk nemusí stíhat ani v DMA režimu.

@tviktora: Systémové prostředky, v Operačním systému Microsoft WINDOWS Vista, asi nějaká verze CZ, to musí, být, nějaký blud, ne, já jsem, myslel, že 16-Bitové systémové prostředky, žral, ještě tak, naposled, Operační systém Microsoft WINDOWS OEM Millenium Edition asi nějaká verze CZ, v podstatě
já myslel, že Operační systémy Microsoft WINDOWS, založené na technologii, "NT", jako je, právě Operační systém Microsoft WINDOWS Vista, asi nějaká verze CZ, má vždy 100% volných 16-Bitových prostředků, prostě no!

@tviktora: Já si pořídil Notebook od HP, Intel DuoCore T2080 2 x 1.73GHz, 1024 MB, 120 GB HDD, s Windows Vista a můžu říct, že vživotě bych Vista nechtěl ani zadarmo. Index hodnocení mám 3,3. Zlatý Windows XP. Nejhorší na tom je to, že podpora Windows XP pro tento Notebook prostě není. Jen velmi málo toho na Vistach funguje, hlavně to co potřebuji. Mohu ale nadávat sám sobě, že jsem se nechal ukecat k takovéto koupi. Teď toho lituju.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®