Všechny komentáře k článku:Dočkají se DirectX 10 i uživatelé Windows XP?

Supermarket

dx 10 je jen pro nadšence. žádný z počítačů co se prodává v supráčích kolem 20 tis. nemá podporu dx10 to znamena že jsou tam grafické geforce 7300gt max 7900gt , ale 8800 jsem nikde neviděl. já sám si klidně počkám ještě rok na to abych koupil jinou graf kartu s podporou dx10 a přeinstaluji system. to je také jeden z důvodů. nechce se mi do win vista chvili jsem s nim delal a už mě štval neustalími dotazy jestli se chci pripojit na internet a publikovat fotky. jestli si opravdu preji nainstalovat ovladače, pote dalsí hlaska tyto ovladače nebyli testovany společnosti microsoft opravdu je chcete spustit, po 3 minutach zálohovaní jsem jse konecně nainstaloval. no hruza nejprvde krížkem rušíte zbytecné tabulky a potom čekáte. jinak dx10 hry stejne zatim nejsou krome par tech. dem. Microsoft vydírá podporou pouze dx10 ve vistách to je byznis.
jediné co proti tomu udělám je že si počkám až všechnz tito novinky budou levnejsí a pak si je stejně koupím. Trochu mě zaráží dlouhá doba vydání nových karet ATI. už se na ně těším a na jejich výkon. jinak Ati asi dobre tecou penize protože 8800 je na trhu už pěknou dobu . to same si myslím o ps3 v evrope. Než sem přišel na trh tak už je skoro zastaralý.

Možnosti
8 reakcí
poslední 31. 8. 2011 15:26

Stejne jako byla pro jen pro nadsence DX9, DX8 a vubec treba graficky akcelerator to se taky rikalo ze to je jen pro herni maniaky (3DFx1), nebo treba takovej matematickej koprocesor ten taky byl za dob 386 jen pro nadsence neb takovej brutalni metematickej vykon co koprocesor ve spolupraci s procesorem 386SX daval nemohl nikdo vyuzit.Co se tyce Vist tak jsou naprosto genialni ale jen pokud je zvladnes ovladnout a ne kdyz oni ovladaji tebe. To neustale obtezovani hlaskama jak pises jde jednodusse vypnout, nastavit muzes tam uplne cokoli takze kdyz se nekdo na toto vymlouva tak je docela lama. Co se tyce ovladacu tak kdyz prisly XP tak nebyt zpetne kompatibility ovladacu z W2K tak si uz vubec nikdo neskrtnul. Na to ze se ovladace na Vistu museji psat uplne znovu tak si myslim ze to vsichni pomerne v pohode zvladly. Jake bylo me prekvapeni kdyz mi Visty po pripojeni k netu samy stahli ovladace na WiFinu nebo jine zarizeni, to jsem jeste nevidel a prijemne me to prekvapilo. Pokud nekdo pise to co ty o Vistach tak se snima vubec nenacuil zachazet (staci u toho sedet 2 dny a v pohode je ovladnes) a nebo je uplnej lama.

@tviktora: To sme práve u toho problému, ako definovať priemerného bežného užívateľa. Čo podľa teba zvláda bežný užívateľ? Ja som si o sebe myslel že som priemer a pritom som zistil, že pokiaľ rozoznáš HW a jednotlivé typy konektorov a zvládneš úspešne nainštalovať systém + bežný SW, tak ťa minimálne 8 z 10 ľudí v tvojom okolí označí za PC experta. Je to smutné, ale u ľudí nad 25 rokov tomu tak je.

@lololol: Bezny uzivatel pusti nainstalovany program,max si nainstaluje velice jednoduchy HW, instalne si icq atd.. ale nedela zadne pokusy s windowsama. A k takovemu uzivateli jsou Visty privetive a nebudou ho zbytecne obtezovat. Pokud nekdo neustale neco instaluje a nastavuje tak uz to neni bezny uzivatel a pokud tento uzivate rekne ze visty jsou nanic protoze ho obtezujou hlaskama (ty hlasky zamezujou beznym uzivatelum aby neudelali nevedomky zasah do systemu) a nezvladne si ani vypnout "rizeni uzivatelskych uctu" (ktere tyto hlasky generujou) tak je expert lama.

@tviktora: nemyslím si že win vista jsou špatné a ani jsem to nenapsal , akorát že mě štvali. Pouze to chce čas. Na 1. xp jsem také nadával , a XP s SP2 už je také o něčem jiném. Co se týče těch vist tak jsem doinstalovával software a hry klukovi který si koupil nový počítač v supermarketu.
Neměl tam ovladače na televizní kartu na graf. kartu měl pouze základní (Microsoftí). Pro něj jsou visty zbytečné. Měl doma 8 originálních starších her z toho jsem zprovoznil jen 3. Pořád padaly (hry) i když jsem stahl nové ovladače. to ještě prozkoumám a pak napíši čím to bylo.
Jo a ještě jedna věc. když visty tak na jiný poč. Prodali mu poč s nálepkou win vista což si spoustu lajku myslí že to bude dělo.
celeron 3,2 1gb ram 160 sata disk a !!!! ATI 9550 256mb !!!!.
na tom mu pořádně nepoběží ani doom3. a on chtěl poč. na hry.
Když už tak doporučit dvoujadro 64 bit a aspoň GF7600 nebo Ati x1650.

@TYSTES: Naprosto souhlasim. Marketing nasich obchodnich retezcu co prodavaji vlastni pseudoherni sestavy je naprosto hanebny. Tezi z toho ze si vetsina trhu mysli ze Visty bezi jen na nejnadupanejsich sestavach, ale to je samozrejmne nesmysl. Takovou nalepku daji i na ciste kancelarskou konfiguraci a zakaznici si pak mysli jake to neni delo. Ja jsem pred chvil psal ty konfigurace tak si stojim za tim ze co se tyce hracu tak se Visty vyplati na kofiguraci C2D nebo X2, min 2GB ram a 7950GTX nebo X1950XTX konfiguraci (zamerne jem vynechal G8 kvuli problemum s ovladaci a kdejaky hrac by pak zaplakal nad vydelkem).Sestava kterou ty uvadis neni bohuzel herni uz ani pod XP.. :-( osobne bych to sel a omlatil tu konfiguraci tomu obchodnikovy (nebo vedoucimu useku) v tom supermarketu o hlavu.. Je to cisty podvod.

@TYSTES: No, tak to bych, se hádal, že mu na takovém počítači, s relativně, solidní Grafickou Kartou, od Firmy ATI a to tou, Grafickou Kartou ATI Radeon 9550, až s 256 MegaBajtů Operační paměti, což zajistí běh, hry DOOM 3, na High, Detaily, tedy, skoro, na ty nejvyšší, a takové rozlišení 640x480,. s vysokými detaily, asi na takových možná až 45 snímků za vteřinu, možná, nebude, až tak, špatné, no já hraji, hru DOOM 3, asi nějaká verze CZ, na Grafické Kartě NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-BIt. sběrnicí, a se 128- MegaBajty Operační paměti, na Frekvenci 333 MHz (Efektivně), a s procesorem téhle Grafické Karty NVIDIA GeForce FX-5200 se 128-Bit. sběrnicí, na frekvenci 250 MHz, asi na rozlišení 640x480, se středními detaily, a asi tak průměrně na 40 snímcích za vteřinu, a na procesoru AMD Sempron 2200+, v Socketu (A), prostě no!

@Ladik 45: dobrá tak se budem hádat. Protože sempron 3000+ a graf. karta ati9550 rozbehne sice hru doom3, ale ne na 45 snímcích. možná tak 20 a to musíš mít střední detaily a vyplé stínování vyhlazovaní prostě vše co je v tom rozšířeném nastavení. mám to vyzkoušené protože jsem tu hru kámošovi přines a šlo to hrát pouze s tímto nastavením a to jen tak tak. až s kartou gf6600 jsem měl v doomovi kolem 45 snímků. s 9550 bys to měl možná pokud by si koukal do zdi. petr

@TYSTES: Souhlas, na 6600 běhal Doom3 nádherně na plný detaily.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®