Všechny komentáře k článku:Exkluzivně: Nová poloprofesionální zrcadlovka Nikon D700

Recenze

Tady docela taky povedená recenzehttp://www.fotoaparat.cz/article/10676/1

@Majklos88: moc pekna recenze, skoda ze uz mam jinou zrcadlovku, tadle se mi ocela zamlouva

@einstejn: a co máš? Předpokládám, že jeslti máš fullframe, tak žě to už asi živý :-)

DX

osbně nevidím až takovou výhodu FF. Raději bych si koupil D300 se stejným rozlišením ale DX snímačem a využíval o 50% delší skla zadarmo. Profík nejsem a u tohoto FF vidím výhodu pouze na vysokých citlivostech

@Vasek1980: osobně vidím výhodu právě ve FF. Raději koupím D700 ale s FF snímačem a budu využívat konečně širokoúhlé objektivy zadarmo. A ne že mě DX snímač okrade o polovinu délky skla.Pro ty co potřebují(chtějí) širokoúhlé objektivy je FF to pravé, pro ty co chtějí teleobjektivy je zase výhoda DX. Takže výhdu má každý jak FF tak DX.

@Vasek1980: V případě 12 Mpix FF snímače se dá říct že to je pravda. pokud by jsme totiž "ořízli" snímač na velikost DX snímače, tak nám zbyde cca 5 Mpix. Což je na určité věci málo. Změna nastává ve chvíli, kdy budeme mít FF snímač který bude mít min 21 Mpix (jako nový 5D od Canonu) Pak totiž ořezem ve stejném poměru dostaneme skoro 10 Mpix, což naprosto dostačuje. Potom to znamená to, že i když zdánlivě budete mít kratší objektiv, tak prostě fotku ořáznete a budete mít to samé jako z menšího snímače..takže až budou dostupnější FF snímače nad 20 Mpix tak tahle "výhoda" menších snímačů přestane být opodstatněná.

@marty245: Kolik toho vyfotis na tele konec? Ja mam 18-70 (27-105) a 75-300 (110-450) s telakem sem nafotil snad ani ne 10% a to jeste tak cca vic jak pulku do 200mm. Tak cca 30% fotek mam na 18mm (27) a pulka z nich by chtela jest min... I kdyz orezes fotku na 5Mpx tak to staci bohate na vetsinu veci... nevyhoda FF je, ze je to velke drahe a tezke :(

@Vasek1980: FF je rozhodně ohromná výhoda a přálo by si jej mnoho chudších fotografů, ale pro běžného spotřebitele (což jsem i já) jsou ty menší zrcadlovky super věc protože jsou lehčí a levnější a přitom umožňují stejnou kreativní svobodu jako ty FF. Zárověň už je na ně dostupnejch dost dobrejch malejch a logiky i o dost lehčíh a levnějších skel a to je super takže se to vyrovnává. Ještě menší je 4/3 formát ale ten není zas tak rozšířenej.

Novnika

Je pěkné, že se CZC zajímá o fotografii, ale D700 rozhodně není novinka. Také slova "již nyní" jsou trošku drzá. Specializované obchody na fotografii mají D700 skladem již pár měsíců.

@MarB87: telo je tu od 15.7.2008 :] s setu s objektivem min. mesic a vice

@MarB87: Dobré ráno, jerevane! Ještěže s podobnou rychlostí CzC neuvádí novinky počítačové:)

ISO

"(nastavitelné v rozmezí 200 až 6400)" nema nahodou D700 ISO 200 az 25600 ?

@Shap: to je vychozi nastaveni, 'rozsirit' lze na 100 - 25600

Ověřený GEEK - level 3

@osprey: Docela rad bych videl fotku s ISO nad 800 a hlavne jeji sum. Marketingova cisla, drive se honily Mpixely, dneska ISO, pritom rozumny clovek nepujde s ISO na 400 (nad 200 jen kdyz fakt musi a normalne je nejlepsi fotit na ISO 100, nanejvyse 200).

@Khalai: http://ishootshows.com/2007/09/02/nikon-d3-iso-25600-samples-from-ifa/ nejaky sample fota tam jsou ikdys z D3

@Khalai: Pravděpodobně vůbec nevíš o čem mluvíš. Za prvý tohle je FF zrcadlovka s CMOS čipem a právě kvůli "nízkému" počtu MPix (resp. hustotě pixelů) je šum naprosto minimální. I na ISO 1600 jsou fotky prakticky čistý a na A4 se dá v klidu fotit s ISO 6400. Zkus použít google a mozek a fotky si najdeš. A příště než něco napíšeš, tak přemýšlej...

@Khalai: http://kenrockwell.com/nikon/d700/iso-3200-comparison.htmTady jsou přímo srovnávány fotky z D3, D700 a D300 při ISO 3200, takže názor si jistě můžete udělat sám. To co říkáte platí u kompaktů, ale zrcadlovky (zvlášť tyhle profi kousky) jsou úplně jiná liga.
Jak už tady bylo řečeno - velikost čipu se ničím nenahradí.

Kvalitní recenze

http://www.dpreview.com/reviews/nikond700/

@Radim Král: Dobře udělaná recenze. Díky

Přijde mi blbost co CZC dělá

Na specialozovaný foto obchod mít nebude, leda by se založila celá nová "divize". Kdyby se raději CZV soustředilo na počítače a komponenty. Myslím že stále je co nového nabízet. Takovouto zrcadlovku si půjdu raději koupit do specialozovaného obchodu. Navíc většina lidí, co si jí kupuje už nějaký svůj obchůdek má, od kterého nakoupili víc příslušenství a vztah zákazník/prodávající je jinde než může počítačové CZC dosáhnout.

@Pajik77: Záměr CZC je jasný, já proti rozšiřování sortimentu nic nemám. Jasně, že to nebude nikdy spec. obchod. Ale myslím si, že to není až tak důležité. Informace si obstaráte a pak se rozhodnete dle ceny a místa Vašeho bydliště. Pokud mají nějaké lidi na tyto aktivity, tak je mile rád přivítám. Co CZC spustilo, tady to písalkování za body, dozvěděl jsem se spoustu věcí, a předcházím díky ním i několika problémům. Nebo mi je tady pomáhájí řešit... Takže jsem pro takové recenze apod.

@Koubikm: Proti rozšiřování sortimentu také nic nemám. Jen si myslím že daleko líp by CZC udělalo, kdyby rozšiřovala sortiment o IT techniku, ne o foto techniku. ta si přeci jen zaslouží a víc jí sluší jiný obchodní přístup. Pokud CZC nemá ambice být diskontem typu Plus... Chápu že každý preferuje něco jiného, tohle by bylo na osobní diskuzi a nejlépe i se zástupci CZC.

@Pajik77: CZC nabízí jen výběr produktů. Nespecializuje se na fotodoplňky a ceny taky nemá růžový. Podle mě to je taky tak trochu krok stranou.

@Koubikm: To je velmi špatné přemýšlení. Vysosávat z někoho informace a pak koupit jinde, nebo se hádat kvůli pár stovkám mi přijde velmi slizské. Pak se člověk diví, že se mu nikde nevěnujou. Já osobně se nekoukám jenom na cenu a dostupnost. Jde mi také o to, jestli mi s výběrem někdo pomůže a jak. U CZC nakoupím IT techniku, protože když něco nevím a zeptám se, dostanu odpověď. Také věřím, že ten koho se ptám se v IT vyzná. Neočákávám však velkou odbornost u foto techniky.
To už můžu jít rovnou do xxx (konkurenční francouzský eshop) a nakoupit tam vše za krásné ceny. To že mi nikdu nepomůže, nevyzvednu si to osobně (tudíž nevyzkouším), nedostanu českou záruku ani manuál je přece jedno. Hlavně, že ušetřím 100Kč. Když něčemu nebudu rozumět, skočím se zeptat do CZC, tam se v tom přece vyznaj, poraděj kde sehnat návod etc. Tohle opravdu zkazí poctivému obchodníkovi den.

Pěkný kousek

Tak toto je můj favorit. Jen je škoda, že mám asi dva roky D200. Libí se mi na ni to, že má integrovaný blesk. Přece jen tahat sebou pořád externí blesk není moc pohodlné. Ale co si určitě koupím je blesk SB900, který krásně doplní mou SB800.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®