Všechny komentáře k článku:Intel Core i7 noční můrou pro overclockery

Nedomyšlené

Je to nedomyšlené, přijde mi že tento krok je jasně proti overclockerům, kteří si za "malé" peníze udělají velké výkony, tak se tomu tímto krokem snaží Intel nějak zabránit... Logické, ale jde sám proti sobě:) Nepřijde mi to jako šťastný krok...:)

Možnosti
10 reakcí
poslední 8. 10. 2008 6:34

Taky si myslím že to je z tohodle důvodu...
Jenže právě proto že si koupíš o třídu levnější procesor a jednodušez něj vymáčkneš výkon o třídu dražšího procesoru je důvod proč se procesory prodávají... A jak říkáš nepříjde mi zrovna dobré řešení vydělát 400 Kč na tom že si někdo koupí dražší procák. Spíše to bude znamenat propad několik tisíc protože si raději koupíš AMD... No vidím to tak, že po tom co AMD začlo přehrávat Nvidiu na trhu s kartama tak se chybou Intelu dostane do vedení i v prodeji procesorů :-)

@Under: I kdyby všichni nadšenci do taktování začali kupovat AMD, tak jich určitě není tolik, aby to nějak znatelně ukouslo z 70% podílu intelu na trhu.

@Wenc: Těch 70 % myslíš asi celosvětově, že? U nás je to asi 50:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=11671&Itemid=61&limit=1&limitstart=3

@Mastodont: Pokud se nepletu, tak taky v USA jsou AMD prodávanější než Intel. A že USA má asi větší spotřebu CPU než ČR...

@TommyUnreal: V americe mozna jo ale celosvetove je na tom mnohem lepe intel(zatim) ale to se muze klidne zmenit.
Zalezi na tom jak si povedou 45nm procesory od AMD

@psindel: Uvazujete jenom procesory do desktopu, na trhu s mobilnimi zarizenimi, servery atd. je situace uplne odlisna a Intel na ni drtive vede.

@jezeczek: Právě v serverech je na tom AMD dost dobře právě kvůli integrovanému řadiči RAM jsou jejich procesory Intelům silným soupeřem.

@Anonymní uživatel: Ale v noteboocih AMD celkem ztraci, ono staci se podivat kolik je nejruznejsich modelu s intelem a kolik s AMD

Nemyslim, ze by to byl zamer, jak zatnout tipec overclockerum. Ruku na srdce - jaky podil ze vsech prodanych procesoru je asi nakonec pretaktovan? Troufnu si tvrdit, ze to bude dost zanedbatelna cast (korporatni sferu a podobne muzeme vynechat, z obycejnych lidi tomu taky malokdo rozumi...).

@sumix: Taky si nemyslím že by šlo o něco takového. Není v zájmu Intelu OC nějakým způsobem blokovat. Dobrý OC potenciál je vítaná cesta jak malá, a z tržního hlediska relativně nevýznamná, skupina zákazníků dokáže ovlivnit mínění celého trhu lépe než sebedražší reklama. Tohle bude opravdu problém nedomyšleného návrhu v prvním integrovaném paměťovém řadiči Intelu. Zároveň je to vítaný mezičas který Intel nechtěně nechal pro nadechnutí AMD. Vypadá to, že nástup i7 bude podobný nástupu Phoenomu. Tím spíš, že ceny které už na síti visí nejsou v těchto souvislostech moc motivující ke koupi. Holt i mistr tesař se někdy utne.

Nenašli jste, co hledáte?

Týden slev Samsung Týden slev Samsung