Diskuze k článku:Intel Core i7 noční můrou pro overclockery

A kdo potřebuje overclocking?

Při dnešních cenách CPU se vyplatí koupit si za 1,5-2 roky nový, než zvýšit výkon o pouhých 10%...

Omezení a noční můra pro OC?

Tohle bude platit první měsíce a stejně se mluví i na zahraničních OC fórech.
Buď něco změní výrobci DDR3 a podaří se jim snížit napájecí napětí, nebo si výrobci MoBo pomohou, nějak to obejít. Neříkám, že se dočkáme, ale zatím jsem se vždy dočkali.

Testovací verze

Neviděl bych to až zas tak tragicky...,tenhle procesor ještě není oficiálně v prodeji, Intel se k problému nevyjadřuje ... pravděpodobně se jedná pouze o nějaké osekané testovací verze s omezením...,pokud ne, tak určitě vyjdou nové revize (což není zas tak neobvyklá věc) a není co řešit.;)

Každý může udělat chybu

Každý může udělat chybu..vzpomeňme na AMD Duron jiné starší AMD. Z toho jen vyplývá dát si větší pozor při sestavování PC ale pořád je to 10000x lepší než JAKÝKOLIV AMD... zkratka Intel 4ever

AMD

Počkejte až AMD odladí 45nm výrobu a budou prodávat čtyřjádra přes 3GHz za třetinovou cenu co intel, budou levnější, studenější(snad), a každý si s nimi bude moci pohrát... Jen aby vyšší ceny intelu nenalákali AMD ke zdražení...

Re: AMD

ehm :D pokud by AMD změnilo majoritního majitele :D pak intel nemůže používat 64bit technologii :D víš, ono mezi AMD a Inteleme existuje smlouva o výměně technologií, jeden bez druhýho nemůžou fungovat. Navíc emiráty neodkoupili AMD ale skoupili akcie dceřiné společnosti a samotnému AMD zaplatili, tudíž ty tady motáš hovadiny

Zabava

Vzdy kdyz se chci zasmat, tak zaskocim do podobne diskuze "tunicu" a s pobavenim sleduji debatu o hovne. Apropo kdyz si koupite Fabii 1.2 tak take prevrtate valce na 1.4 a na misto spolujezdce date kompresor.

Re: SMRT ATI/AMD

Nez neco napises tak premyslej jak si se ted vyjadril ukazuje tvoje IQ a to asi neni moc vysoke

Nedomyšlené

Je to nedomyšlené, přijde mi že tento krok je jasně proti overclockerům, kteří si za "malé" peníze udělají velké výkony, tak se tomu tímto krokem snaží Intel nějak zabránit... Logické, ale jde sám proti sobě:) Nepřijde mi to jako šťastný krok...:)

Re: omezení a noční můra pro OC?

To je sice mozne ale tady se to do diskuze vazne nehodi.

Re: SMRT ATI/AMD

Já toho člověka nechápu. Pomozte mě ho pochopit. Nevím jestli si plete slova nebo je nějak jinak dis...

Re: SMRT ATI/AMD

jak jde vidět podle názvu jsi velkým odpůrcem AMD,ale to ti nedovoluje vyjadřovat se vulgárně,doopravdy to vyznělo jsko od 12 - 10 letého prďolu který si nevidí do úst.....

Na invexu deska P6T - přesně jsem se zarazil nad touto cedulkou

Presně stejný štítek má i deska, co je na výstavce v pavilónu C - takový ten herní pavilón s ASUS stánky. Předtím jsem o tom nevěděl a nečekal jsem to - uvidíme dále.
Je jasné, že tento stav jistě ovlivní počáteční prodeje (uvidíme jak razantně). Třeba bude výkon tak zajímavý, že to prvotní fázi ovlivní málo, jisté období přežijí kupci bez OC a poté se objeví DDR3 co doufejme dodají zahímavé výkony i do 1.65V - bude složité.
Je ovšem jasné, že bude nespokojenost v táboře superfanoušků a OC profíků.
Ve světle tohoto se zdá být má volba dobrá, extra výhodně jsem koupil E8600 a nečekal na i7 - uvidíme také ještě jeho finální cenu v obchodě :-).
Každopádně TO BUDOU JEŠTĚ ŠŤAVNATÉ DISKUZE NEJEN NA CZC :-))

Re: SMRT ATI/AMD

Moderátora by to tu opravdu chtělo přeci číst takovéto bezpředmětné slinty je opravdu něco.

Re: SMRT ATI/AMD

Ty seš fakt docela omezenej blb. Podle mě si hráči začnou si kupovat zase AMD, protože Intel nebude mít kromě drahých Core i7 co nabídnout plus se k tomu přidá absence přetaktování. Já jsem nyní majitel E7200@3,6GHz sice, ale zatím mi to přijde že Core i7 žádný zázrak nebude.

Re: SMRT ATI/AMD

Osobně se divím, že tady je nemoderovaná diskuze... Zde jsi se projevil a) jako naprostý blb, b) jako 12 kluk. Každopádně tvé příspěvky jsou mimo mísu a vzal bych ti právo, je vůbec ventilovat.

Re: omezení a noční můra pro OC?

tady je někdo vysazenej na AMD jsou to mnohem lepší procesory než od intelu a tento článek je další důkaz že AMD je prostě lepší tedy až na výrobní technologii,ale to se časem změní AMD prostě vede......

Vadí x nevadí

Je to zatím jediná zpráva, nikdo ji ještě nepotvrdil, ani nevyvrátil. Takže prostě bulvár. Ale i kdyby, tak nedávno na jednom nejmenovaném serveru (digit-life) vyšel prima test rozdílu mezi DDR3-800 a DDR3-1600 na QX9650 a X4 Phenomu. Výsledek? Rozdíl v průměru 3% výkonu. Takže mezi DDR 1333 na def. napětí a hi-performance 1800+ paměťmi bude asi tak jedno procento. Z toho plyne, že kromě pár šílenců to nikomu nemusí vadit a těm jmenovaným od Š to je stejně jedno, protože těm jde i o to riziko.

Nějak to půjde;)

To snad neni pravda, vždycky jsem si myslel že procesor by měl mít šťávu jenom pro sebe - kvůli kolísání napětí a tak... co k tomu říct, nekupujte to

Mozna zamer

mozna je to zamer Intelu oddelit CPU na tabor home a profi, pro profi a tes overclockery pripravej jiny chipset ktery bude samozdrejme drazsi, obdobnej postup zvolila i nVidia kdy na hernich kartach pomalu zacina blokovat funkce ktere chce ciste u profi karet, zajisti si tim vetsi zisky prave proto ze spousta lidi dnes na praci pouziva prave lehce taktovane a plne vybavene domaci produkty za zlomek ceny tech s "oznacenim" profi, u Intelu jsou to Xeony a procesory oznacovane jako Extreme, u Xeonu je to snadne a sou odlisene vlastni patici a chipsety, u Extreme je to ale problem protoze maji jen otevreny nasobic, snadno tak z nataktovanim dnes z CPU za desetinu ceny udelate stejny a vykonnejsi CPU nezli je prave Extreme, a timto krokem mozna Intel tyto CPU rozdeli prave diky cipsetu, levnejsi cipset pro home kde je spolecne rizeni napajeni pro CPU a pameti a drazsi cipset kde je rizeni oddelene ale drazsiale je to odeme jen teorie, skutecnost se ukaze as se k tomu Intel vyjadri

Rozdíl výkonu DDR3 u X58?

Je tu pár příspěvků, kde se píše o malém rozdílu výkonu pamětí DDR3 ku DDR2.
Stejně tak o nepodstatnosti DDRM3 na vyšších taktech.
Mají sice pravdu, ale platí jen pro čipsety pro socket 775 (X38,X48, P35 a další), kde není paměť řadič v procesoru, jako u CORE i7. Core i7 má integrovaný paměťový řadič - technologie "QuickPath Interconnect" (stejně jako AMD už pár let) a k tomu tříkanálový, propustnost jednoho obousměrně je 25.6GB/sec a highend modely mají až dva řadiče.DDR2 má teoretickou propustnost obousměrně max. polovinu (DDR3 dosahují na staré platformě podobných výsledků, jako DDR2) a berte to tak, že řadič v Nehalemu je tříkanálový, takže ještě něco navrch.Takže očekávání nárůstu výkonu DDR3 pamětí jsou vysoká, na webech se pak mluví o impresivních číslech, ale tajnosnubně.

Novinka

No jo, je to novinka, uvidíme co na to Intel, jaké vysvětlení bude mít pro to, že paměti mohou běžet jen se šťávou 1.65 V. Ale stejně si myslím, že se najde "nějaká" finta, která OC dovolí :-)

Nějak to půjde;)

To snad neni pravda, vždycky jsem si myslel že procesor by měl mít šťávu jenom pro sebe ?- kvůli kolísání napětí a tak... co k tomu říct, nekupujte to

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®