Všechny komentáře k článku:Jak to vypadá s novými Radeony 48x0?

Nechci malovat čerta na zeď

ale podle avizované ceny to na žádné superdělo nevypadá.
Pokud by měli válcovat konkurenci tak k jak naznačují, tak by cena byla dvojnásobná.
Ale třeba se pletu a chtějí konkurenci zničit zároveň výkonem i cenou.
Běžnější ovšem je, že cena odpovídá výkonu, takže podle ceny a při započítání pokroku, to odhaduji na mainstream. Takže výkon čekám někde mezi GF 9800GTX a GF 9800GX2, nebo třeba 3870 X2.
Pak udělají X2 variantu a budou mít špičku.

Možnosti
6 reakcí
poslední 20. 5. 2008 10:40

Ještě dodatek.
Vypadá to, že NVidia bude mít s dvoučipovou variantou svého nového jádra problém, má být totiž jednak velké a hlavně má tak topit, že dvě na jednu kartu nepůjde dát.

@Anonymní uživatel: to nechcy vidět jak by taková nvidia vypadala s 2 jádry, to bych nezkoušel ani v černobylu takovou nvidiu protože výsledek takového pokusu by byl nejistý heheheh

@mg426: No, pokud půjde čistě o výkon, tak bych si vsadil na NVidii, teď jde jen o to, kdy a jak se jim podaří přejít na jemnější litografii a tím snížit spotřebu.

@Anonymní uživatel: GT280 je defakto 2x92 pod jednim headsprederem. Spotreba 250W a vykon nad 9800GX2. Cena kolem 15tis s DPH. Tahle karta je jenom marketnigovej tah mit nejvykonejsi kartu na trhu ale ruku na srdce kdo si tohle koupi :). HD4870 ma stat 5tis s DPH tj 3x mene a vykon ma byt lepsi jak HD3870X2 coz je super. Spotreba zustava na krasnych 150W a v klidu jenom 10W. pro me je HD4870 jasna volba. Kdo bude chcit jeste vykonejsi grafiku at si pocka na HD4870X2 cena pod 10tis s DPH a vykon bude urcite hodne blizko prave te GT280 od nvidie

@stratos.: já myslím že i hd3870 není a nebude špatná volba, jsem spokojen a hlavně ne hardcore hraní je ok

@stratos.: Ono obecně je vidět, že firmy na jednu stranu chtějí mít nejvýkonnější grafiky, ale na druhou stranu jim došlo, že se jim nevyplatí platit drahý vývoj superkaret, které si za cenu nad 15 000 koupí jen pár lidí.
Takže ten supervýkon dosahují pomocí dvoučipových řešení.
Nesouhlasím ovšem s tím, že tyhle karty jsou k ničemu.
Je to takhle, pokud hrajete na běžných rozlišeních, tak se rozdíl nepozná a X2 karty jsou zbytečné. Pokud ovšem má někdo monitor s vysokým rozlišením, tak jsou rozdíly docela patrné.
Já sám bych si takovou kartu teď nekoupil, ale pro někoho jiného to může mít smysl.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®