Všechny komentáře k článku:Klávesnice jako chameleon

SUPER

Už abych jí měl doma.....fakt SUPER nápad!!!!

@exeter: Fakt great shot... Az vyjde musim ji mit:D

@exeter: konečně revoluce na klávesnici, ať už to ti rusáci udělaj

@exeter: taky souhlasim, ze se tohle povedlo. Preju jim hodne stesti ve vyvoji.

@exeter: vzhledem k tomu, že slintám částečně nad ovládáním alá Star Trek, tj. obrázky a jiný krávovinky jako dotoké displeje tohle se mě moc líbí. Dotekáče jsou drahé a tak nějak se nepočítá s tím, že by si je někdo dal naležato a měl je jako hlavní ovládací prvek.

Hmm

taky bych si to dal líbit, ale uvažte, že klasická klávesnice má 102 kláves, tahle trochu víc. Tak řekněme 115 malých OLED displayů. Nevim sice, jak je to s jejich cenou, ale věřím, že by se cena klávesnice vyšplhala VELMI vysoko.

Na CZC?

myslite ze ji tu nekdy budete mit? :)

Zajem

kdy bude v prodeji a kolik bude ZHRUBA stat??dekuji

Ovládání

Je to super. Akorát teda osobně bych byl radši za dotykový ovládací displej á la Star Trek. Myslím si, že ze začátku to bude šíleně drahá "hračka".

Sranda

Moc hezky napad. Jen si ale predstavte tu srandu, az nekdo hackne ovladac, a prepise veskery klavesy nejakejma nesmyslama. Nebo hodi hlasku "press Y" a necha Y behat nahodne po klavesnici :-)

@SLABAM: lol

@SLABAM: jo, ja bych si neco takoveho hned udelal jako sporic na klavesnici;) koukam, ze to je barevne tak to by mohlo vytvarat brutalne efekty, ak by to slo animovat, jako efekt brutalni

A cena?

Fajn ze vsici slimtate, me se to taky libi, ale az reknou cenu.......

@LIoooo: na strankach vyrobce se uvadi
"It will cost less than a good mobile phone."

Takze otazka je, co vyrobce povazuje za dobry telefon. jestli ma ma mysli hladinu 5 000 nebo 20 000. Ale ja bych to typoval tak na 3 000. ikdyz mozna ne hned z pocatkuhttp://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/answers/

@SLABAM: to je prave ono.. jako dobry telefon.. ja si treba predstavuju dobrej telefon kolem desitky, takze ono tahle poznamka toho tolik nerekne.. ale sam bych tipoval ze prvni ceny na ceskym trhu budou kolem 4-5 tisic..

@LIoooo: I kdybych za to měl dát 5 klacků, tak bych do toho šel.....

@exeter: tak to jsi lama :X 5 klacků za klávesku to koupí jen magor nebo někdo kdo neví s prachama :) myš za 2000kč chápu ale klávesku za 5000 je moc!

Ma to drobnou vadu...

...a to tu, ze toto je pouze prozatimni navrh a to na co koukate pouze vyrenderovane obrazky :)
Jinak cenu bych videl tak vysokou, ze mi z toho bude spatne jako ze zavrate ;)

@SCHOVAIN: Ze stránek výrobce....It's in the initial stage of production.We hope it will be released in 2006.It will cost less than a good mobile phone.It will be real.

@SCHOVAIN: no hlvaně mi tam jako vadí ty obráky k Q3...to fak bléé

@SCHOVAIN: http://www.alias.com/eng/etc/fakeorfoto/quiz.htmlUdělej si tenhle pěknej testík. Já sem ho udělal bez chyby a podle mne je to reálná fotka a ne 3D model. I když je to focený profi ve studiu a dolazovaný na PC.

@Dr._Macák: Moc hezkej testík......měl jsem správně 8 z 10. Taky se přidávám k názoru, že je to reálná fotka...určitě mají "zkušební" kousek.

@Dr._Macák: Byl by to super tesik, kdyby to bylo o trochu narocnejsi... 14 ze 14 a to bez dlouhyho badani... na kazdy ty fotce je alespon jeden detail ktery ti rekne jestli je to CG nebo REAL....

@SCHOVAIN: no a taky,kdyz si treba nekdo bude chtit neco napsat,napr. v tom quakovi do console a nezna presnou polohu pismenek...urcite se to da nejak vyresit ale nebude to jen tak:) na zmenu obrazku urcite bude potreba nejaky programek,tak kvuli tomu jej spoustet,aby clovek nasel kde co je...

@rix: Toho bych se nebal - jen co se tohle posle mezi lidi, vyhreznou ze vsech firem hromady updatu a hry si pak samy osefuji, co kde ma byt videt.

@rix: No podle me kdyz zapnes consoli tak se ty obrazky na tlacitkach automaticky zmeni na normalni klavesku, to by snad nemel byt problem aby to nejakej ten jejich programek-driver na klavesnici udelal =)

@luqas.: Jen skoda ze kdyz jsem mnel tehle napad pred 12ti lety jsem si ho nedal patentovat. Ze dnes i jiz takova stupidita patentovat jde je proste nehorazne.

@SCHOVAIN: Jako priklanimse k tomu ze ta cena bude nehorazna.....ale napad je to bajecnej a ta fotecka tech klaves bych rekl ze je opravdova je to videt na tech displayich a na rohach ty klavesnice.....je to fakt good napad ja mit na to prachy tak dotoho du....a stim ze hry si s tim nebudou umet poradit tak toho bych se nepal urcite k omu bude softik kterej to bude mit vse v sobe stejne jako Windows XP maj v sobe vetsinu ovladacu

Hmm

hmm, ten carovy kod nahore na klavesnici je fakt uchvatny:-(

@Max90: Otazka je, kdo to bude vyrabet, ale odhaduji, ze na konecnem vyrobku uz logo Art. Lebedev nebude.

@lame user: To silně pochybuju, že logo Art.Lebedev nebude na konečném výrobku....tato firma tuto klávesnici vytvořila a nechala si to hlavně PATENTOVAT.....

@exeter: To se nutne nejak vylucuje? Ja myslim, ze to za slusny peniz nekomu prodaji.

@lame user: hmm, ale v dobe, kdy si tu klavesnici bude moci normalni clovek dovolit se budou uz pocitace ovladat myslenkama :-)

@Max90: Ale to ovladani myslenkama si v te dobe ten normalni clovek stejne nebude moct dovolit.

Hezký

pěknej nápad :) tohle by se mi docelai líbiloa má to i docela hezkej design no uvidíme až vyjde finální produkt a taky podle tohokolik bude stát že...

Nebude to moc drahy

Nemyslim si, ze to bude nejak extra drahy - vzdyt na kazdy klavese je centimetr na centimetr, tj. asi tak 10x10 bodu. a to je malinko. tipoval bych tak 2k-3k max.

@Sniper_CZE: ale i tak za klávesku 2400 napč dost :)

@Sniper_CZE: Ja jsem koukal na obrazky, a na malych, "standatrnich" klavesach to vypada spis na rozliseni 32x32 bodu. Ale s cenou bych souhlasil.

Bude to raketa jak blázen.

Je to super věc. Myslím, že, pokud to soudruzi dotáhnou do reálu, bude to pecka a protože to bude jedinej obdobnej výrobek na trhu, pod pět litrů to určitě v prvních letech nepadne. Bude tam high-end přirážka...

Jeee, to je super :-)

Možná v oblasti PC klávesnic je to novinka, ale jinak se to celkem už běžně používá. Něco podobného, resp. stejné provedení tlačítek máme v práci na nové digitální obrazové režii od Sony, ale to není žádná hračka, cena se pohybuje v řádech desítek mil. Kč :-)

@Milan Gal: no tak asi milion tak klaveska stát nebude :)

Re:super

Jo maš pravdu klidne by mohly udelat klavesnici jako jeden velky dotykovi displej(asi by to nebylo moc na hrani her :()

Pro hráče?

Vypadá fakt výborně ale myslím, že třeba pro hráče jsou ikonky na klávesách zbytečný ... kdo se při hraní dívá na klávesnici ?? :-)
Uvítal bych pro začátek jen rozšíření klasické klávecnice (základní tlačítka) o sadu tlačítek s OLED který by se dali programovat. Rozhodně by cena byla přijatelnější.

@otc: Rekl bych ze hraci to zcela jiste nevyuziji...ale kdo delate grafiku date mi zcela jiste zapravdu ze v takovem PhotoShopu nebo v Maxu by se v tom delali hotKeye jedna radost...myslim ze na strankach vyrobce jsou fotky z klaves ve PhotoShopu...lahudka

Cena

nekde jsem nasel ze by mela stat kolem 150 USD,takze u nas o neco vic protoze zijeme v CR :) Jinak ten design je skvelej...akorat ja bych ji urcite znicil...jeste udelali jednotlacitkovou mys ve tvaru sipky (kurzoru)...ale to je vazne hnus :)

@da_bOmb: 150$? to je neco pod 4000Kc. Na novinkach.cz dneska prisli s cenou 8500kc, ale kde ji sebrali nechapu. Stranky vyrobce o cene porad mlci.

@SLABAM: Na stránkách vírobce je jsně pasáno že se cena bude pohybovat okolo 105$.

@kutik: Je sorry. Blbost.

@kutik: Tak aktuální cena této úžasné klávesnice je 1877 USD nebo 1193EUR :( ale krásný kousek..:-)

Fakt

je to krutej nářez

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!