Všechny komentáře k článku:LCD monitory Samsung mají záruku nulových vadných pixelů

Vadný subpixel

Měl jsem jeden pixel, který pořád svítil červeně. Reklamace proběhla bez problémů. Chválím CZC

Možnosti
8 reakcí
poslední 26. 12. 2010 22:45

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký typ monitoru jste si koupil a v které části ten červený pixel byl. Mam úplně stený problém a mám jisté podezření.
Předem děkuji za odpověď.

@MuflonCZ: Podezření může být i pravdivé ... jsme přece jen obchodníci :/

@Viktor Špička: No zhledem k tomu že monitor s jedním vadným subpixelem je v drtivý většině nevyreklamovatelný, tak CZC nezbývá v rámci "péče o zákazníky" nic jiného než monitor vzít zpátky (pokud je jinak neporušený) a dát zákazníkovi jiný.A co myslíte že udělají s tím co má vadný subpixel? Výrobci to dát na reklamaci nemůžou, takže zabalit a šup s ním zpátky na sklad. Příště si ho třeba koupí někdo kdo protestovat nebude, nebo si toho třeba ani nevšimne.

@DUBIN: Já osobně bych zavedl, že vyreklamovaný monitor bych dal jakoby do "bazaru" který by na CZC mohl vzniknout s nižší cenou... Třeba i o pár stovek cenu níž.... Já bych třeba levnější monitor koupil rád...mam stařičkou CRT obrazovku zabudovanou ve skříni,na které spravuju sousedum počítače... Jeden pixlík by mne na takovou práci nezabil, ušetřilo by mi to v malém pokoji prostor a úsporu energie...krom toho ten monitor vydává hodně tepla a ten plast zapáchá...

@BlackZoneCZ: Tohle je v A.l~f,e naprosto samozrejmy postup. Rozbalene zbozi jde okamzite na slevy. S presnym popisem mechanickeho a elektrickeho stavu, opotrebeni, oderek, popisu proc je na slevach a samozrejme s nizsi cenou.

@DUBIN: ono by bohate stačilo kdyby si lidi ten monitor či obrazovku vyzkoušeli uz na prodejne.

@TNT69: V podstatě jsou dvě cesty jak se na to připravit - buď koupit LCD na prodejně s tím že si nechám monitor kompletně předvést včetně testu (to je absolutní nutnost a seriózní obchodník by to měl nabídnout sám) anebo koupit monitor přes net a přinejhorším ho v 14-ti denní ochranné lhůtě vrátit.Ani jeden způsob ale neřeší to že se vadné sub/pixely mohou objevit i dodatečně po nějaké době používání, tam už nastupuje jenom nadstandardní záruka výrobce -pokud tedy nějakou schopnou plošnou záruku dává, např. EIZO nebo Iiyama ano.

@DUBIN: spíš bych se spolehal na to že samsung dělá tak kvalitní display že tam ty pixely prostě nemá, sám osobně mám 2x 15,4 samsung a 24 samsung a oboje bez jediné vady takže jsem naprosto spokojený i bez zaruky. a že to bylo to žeho jsem se při koupi bál nejvíce.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®