Všechny komentáře k článku:Nová navigace od Garminu vydrží na baterii až 16 hodin

Výdž baterií

Až 16 hodin je posun k lepšímu, nicméně když se podíváme na současnou rychlost vývoje počítačových komponent, popř. další elektroniky, tak si nemůžeme nevšimnout jedné brzdy, kterou jsou právě baterie. Podívejme se na notebooky, výdrž baterie je v některých případech kriticky směšná a uvazuje spotřebitele k elektrické síti. Ano první vlaštovky se ukazují, Dell i Hp nabízejí nové modely s výdrží kolem 20 hodin, ale je to pořád dost? Věřím, že spousta společností se trápí právě tímto problémem, zde je nutný posun!

Možnosti
10 reakcí
poslední 6. 1. 2009 9:11

u autonavigací si myslím že 16 hodin bohatě stačí.. nikam nejedeš dýl.. a když jedeš v autě tak to píchneš do "zásuvky" a nabíjíš..u těch notebooků bude sitace podobná.. 16 hodin u dellu je sice hezký, ale baterka se taky bude pěkně dlouho nabíjet. Na otázku zda je to pořád dost ? Odpovídám že podle mě jo.. Člověk taky musí spát a většinou když spí tak má po ruce zásuvku takže může nabíjet, samozřejmě sou i případy kdy ne a díky něm se některé firmy budou zase ve výdrži předbíhat, ale troufnu i říct že obyčejný uživatel nevyužije víc než třeba 5-8 hodin.. A řekněme si otevřeně kdo má takovou výdrž ? Já mám acera co vydrží hodinu a půl a v tomto případě mě to neuvěřitleně limituje, ale kdyby vydržel 5 hodin tak by to stačilo.. Velká výdrž je sice hezká věc, ale otázka jestli ji využijeme, kde je problém je doba nabíjení.. tam by měli výrobci zapracovat..

@luukec: Souhlasím v zapracování na rychlosti nabíjení, nicméně nesouhlasím, že současná výdrž baterií je dostatečná. U autonavigací problém není, ale třeba tahle je příruční, čili člověk který pojede na expedici bude mít těžko ve stanu zásuvku a tahat s sebou několik baterií, proč? Standard u notebooků by se měl posunout aspoň k těm 5-6 hodinám při zátěži, ale proč ne víc? Kdo by dneska chtěl mobil s výdrží 5 hodin? Notebook se stává ať chceme nebo ne součást života a když se podíváme do univerzitní přednáškové místnosti, tak vidíme studenty, jak se těsnají se svými počítači u zásuvek, to mě přijde směšné.

@anguilla: Neni to problem jen baterii. Kdyz si student koupi nadupany notebook na pareni na koleji, tak mu samozrejme dlouho nevydrzi a musi se mackat u zasuvky. To by resilo prepinani grafik nebo externi grafika na hrani. Pak by byla vydrz o dost lepsi. Ale rozsireni bude jeste chvili trvat.Dalsi problem muze byt i v oblibe v sirokouhlem formatu. Napr. 14" Lenovo T61 se v klasickem formatu 4:3 dodavalo s nevycuhujici sesticlankovou baterii. Sirokouhla verze uz mela jen ctyrclankovou a sesticlankova vycuhovala :(

@zivan: Jenže pokud si koupím onenen nenadupaný NB, tak ta výdrž je pořád dosti mizerná, protože tam dají mnohem horší akumulátor. A dovolím si říct, že výdrž Nb pod 3 hodiny je pro studenta vražedný, pokud nechce sedět u těch zásuvek. Jistá alternativa je netbook, ale na pořádnou práci to není.
A když se podíváte na takový Macbook, tak tam jsou výdrže někde jinde :), ceny bohužel taky :-D.
Pokud jde o navigaci, tak pokdu je určena do ruky a ne na cesty, tak 16 hodin by mělo být průměr a ne maximum. Nadruhou stranu je hezký, že v tom jsou AA baterky a ne akumulátor, takle se to dá jednoduše vyměnit a jede se dál.

@zumik: uz i ted jsou alternativy misto baterii. napr. neco s lihem,... AA jsou lepsi aspon se daji vymenit, nabit, popripade nekde koupit. 16 hodin je peknejch. docela se mi zamlouva, skoda, ze neni neco podobnyho do auta

@zumik: MacBooky taky nejsou určeny jako notebooky "pro studenty" to už je opravdu jiná kategorie ;)

@mtmccox: Ano, také si myslím, že je to tak nejlepší varianta více jak pro studenty to nebude.

@mtmccox: Některý lidi si neuvědomujou že status STUDENT neznamená že nemá ani vindru a počítač má jen na hry. Takže nevidím důvod, proč by neměli být pro studenty.
A hlavně nechápu jakej je problém udělat obyč NB a dát do něj pořádnou baterku.

@zumik: I takové obyč jsou, stačí nekoukat jen na cena a super výkon, což drtivá většina lidí nedokáže. Osobně jsem investoval raději do renomované značky, nižšího výkonu a vyšší výdrže. Mám 9-ti článkovou baterku, což je nějakých 5-6 hodin výdrže v mém případě.

@anguilla: Ano, skočím na stránky dellu a koupím si tam NB s baterkou jakou já chci. Mě jde ale spíš o to, vzít obyč NB od aceru za 14k a místo mizerné 6-ti článkové baterky, tam dali nějakou pořádnou a nechali si za to 500,- připlatit. Takové Nb ovšem nejsou. A samotný akumulátor většinou sotjí tak 2000,- což už je dost :(

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!