Diskuze k článku:Nová navigace od Garminu vydrží na baterii až 16 hodin

16 HODIN VÝDRŽ

To opravdu není žádná výhra, v podstatě to znamená jeden den, pokud bych jel někam na víkend do hor, tak v sobotu večer jsem bez navigace.Ledaže bych měl kapsu narvanou náhradníma tužkovkama.
Navíc tady v diskuzích správně zaznělo, že udávaná doba je s vypnutým displejem, takže 16 hodin to určitě nebude.
Výborné recenze a srovnání jsou na:
http://www.recenze-testy.cz/cat/gps-navigace

Výdž baterií

Až 16 hodin je posun k lepšímu, nicméně když se podíváme na současnou rychlost vývoje počítačových komponent, popř. další elektroniky, tak si nemůžeme nevšimnout jedné brzdy, kterou jsou právě baterie. Podívejme se na notebooky, výdrž baterie je v některých případech kriticky směšná a uvazuje spotřebitele k elektrické síti. Ano první vlaštovky se ukazují, Dell i Hp nabízejí nové modely s výdrží kolem 20 hodin, ale je to pořád dost? Věřím, že spousta společností se trápí právě tímto problémem, zde je nutný posun!

Výdrž baterií

Zatím všechny ruční GPS, které jsem měl v ruce měli výdrž cca 1,1-2x takovou. Zároveň je naopak jedním z mála velkých problémů, který je novým oregonům vytýkán právě VÝDRŽ BATERIÍ!
Nové navigace od Garmina se mohou proti předchozím generacím chlubit např. rychlostí (hotfix), vodotěsností, velkou vnitřní pamětí, prací s novými typy map atd.Mimochodem, ona udávaná 16ti hodinová výdrž je maximální možná tj. při vypnutém podsvícení. V takovém režimu si ovšem na dipleji skoro nic nepřečtete.

Neskutečných 16?

Nerad bych nějak výrazně rýpal, ale Garminy série HCx se vyznačovaly výdrží až 25hod na stejné 2 tužkové baterie. V současnosti začínáme platit daň za ne vždy potřebné moderní displeje a funkce. Displej momentálně znamená největší nárůst spotřeby, už u Colorada vyžaduje podsvícení i ve dne.Původní účel GPS navigací byl onen pravý outdoor (s vyjímkou autonavigací, které jsou před živly schovány a vydatně napájeny vozem:)

Garmin

Vypadá slibně, ted se zrovna po nějaké poohlížím, tak uvidíme časem po několika recenzích a skutečnými lidmi ověřenou praxí.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!