Všechny komentáře k článku:Nový touchbook Acer ICONIA - jeden displej nestačí

Výdrž

Předpokládaná doba výdrže (hodiny) "až": 3
Hm, tahat dva displeje na baterku v notebooku - to abych s sebou nosil zásuvku - jinak se mi to ale líbí... Jak vzhledově, tak výbavou - dokonce i cenu bych čekal větší :)

@tomi2k9: No právě, cenu byste čekal větší... Je to Acer, typické nabušené parametry a nízká cena odůvodněná tím, že silně ubrali někde, kde to poznáte až po čase používání, ne na první pohled.

No

podle mě je druhej displej na nic, stejně si tam zapnete klávesnici, navíc kdo to má pak od těch rukou čistit že.

@sonny21: souhlasím, když chtějí dělat touchbook, proč to neudělají prostě jen s jedním displejem? A možností zobrazit klávesnici přímo na něm? Tak jako to funguje na dotykových tabulích např. od SMARTboardu.

@West.Michal: Protože pak by to nebyl touchbook, ale touchpad.

Chci!

Ale ne od Aceru.

@tifik: Chtít můžeš, ale teď je cena jinde. Za pět až sedm let to bude samozřejmostí, ale bál bych se fleků :)

@p3tz: S tou samozřejmostí bych to tak rychle netvrdil, je spousta konceptů, které se jednoduše neujaly a nepřežily. Klasická PDAčka prakticky vymřela, i když se o nich tvrdilo, že budou fungovat jako dálková ovládání pro všechnu elektroniku v domě, Blu-ray mechaniky zdaleka nezažívají takový boom, jak se předpokládalo apod. Aby se tyhle dvoudisplejové notebooky ujaly, musel by někdo přijít s jó dobrým nápadem, jak PC pomocí druhého dotykáče plnohodnotně ovládat. A to si myslím, že se jen tak nepovede. Ne nadarmo je myš na běžném trhu nějakých 30 let, i když už dávno existují 3D myši, trackbally, tablety, touchpady a já nevím, co všechno ještě.

@dohnalek.pavel: seš úplně mimo... tohle bude jistě boom, už začínám šetřit :) ale chce to ještě čas

@w.o.j.t.a.: Jistěže to bude boom... Akorát by mě zajímalo, co z toho ten boom udělá. V čem je tohle řešení lepší, než normální klávesnice s myší?

@dohnalek.pavel: V tom že to neni klávesnice s myší..Pokud chceš,můžeš tam mít klávesnici,ale taky si tam můžeš místo klávesnice pouštět film nebo něco přečíst..Na normální klávesici si film ani nic jiného nepustíš..2 displeje určitě maj svou výhodu,akorát je škoda že ta baterka moc nevydrží..

@T.o.n.d.a.T.e.s.a.r: To je pravda, ale ty bys chtěl sledovat filmy s hlavou v dlaních lokty opřený o stůl a čumět na displej rovnoběžný se stolem? Já teda, když už sleduju film, si k tomu pohodlně sednu a pak potřebuju, aby byl displej čelem ke mě, tzn. v normální poloze.Ale chápu, že to byl jen příklad využití. Mě spíš jde o to, jak se ten notebook bude ovládat v běžném provozu. Jaké to přinese výhody pro prohlížení webu, čtení a úpravu dokumentů, hraní her apod. Jednoznačné plus je, že třeba když už má člověk puštěný ten film, bude mít druhým displejem zobrazená všemožná tlačítka (pauzu, stopku atd.) a tím taky snadno přístupná, bez nutnosti se trefovat kurzorem myši. Ale dle mého v obecném měřítku plné využití dvou displejů vyžaduje daleko větší podporu aplikací, než jaké se tomu může dostat v nejbližších několika letech.A to nemluvím o pohodlí, třeba když píšu tento příspěvek a rozmýšlím slova, nechávám ruce položené na klávesnici s prsty opřenými o tlačítka. V případě displeje bych je musel držet ve vzduchu nebo dát úplně pryč. Dle mého nejen nepohodlné, ale taky neergonomické (ještě větší důvod se bát karpálního tunelu).Abych to završil, vím, že to tak nevypadá, ale já této technologii fandím. Líbí se mi to a tak nějak tuším, že potenciál je dost velký, ale nenapadá mě, jak by se to v dnešní době s dnešní koncepcí aplikací dalo efektivně a pohodlně využít. Spíš se obávám, že to bude existovat jen tak pro oko a za dva až tři roky se ukáže, že tudy cesta moc nevede. Ale uvidíme, velmi rád se v tomto zmýlím.

@dohnalek.pavel: Hraní her no nwm nwm má v sobě grafický čip: Intel HD což na nějaké hraní moc nebude. Jinak Iconia má v sobě už daný sw na podporu multytouch displaye. Jako funkce 5 prstů. Psaní textu na virtuální papír atd. Když jsem se díval na několik videorecenzí musím říct že když tam měli virtuální qwerty klávesnici tak psali dvouma ukazováčkama a palcem mezerník bez opření dlaní takže souhlasím že ergonomie klávesnice nebude moc dobrá. Jinak co se týče fotek, videíí a hudby tak je tam sw který je podobný nero home. takže na videa, obrázky a hudbu v tom nevidím moc velký problém. Brouzání po netu tam potřebujete výceméně jen ukazováček :o) ale pro kopírování obsahu nebo nějaké vymutí atd. k tomu slouží jejich sw. Takže bych řekl že HD filmy, prohlížení obrázků, pouštění hudby, brouzdání na internetu by nemusel být takový problém ale to chatování na sociálních sítí to už je něco jiného. Ale kdo ví člověk je přizpůsobivý takže by se mohli najít nějací jedinci který by si na to zvykli ale asi těžko budou psát všema deseti bez koukání :o)

@dohnalek.pavel: Tak zrovna já bych bez PDA nemohl fungovat – okamžitě vidím, když mi přišel mail a můžu na něj odpovědět, vím, jaké zítra bude počasí a v neposlední řadě ho používám k RDP na svůj desktop, když třeba sedím o patro níž u televize a nechce se mi vstávat, a taky jako dálkové ovládání k HTPC – většina lidí ho ale nevyužije. Myslím, že u tohoto produktu to bude stejné – najde se pár jedinců, kterým se to bude líbit a nebudou bez toho moct žít, pro většinu z nás to ale bude jen zbytečný neergonomický krám.

Ergonomie psaní.

Nedokážu si představit ergonomii psaní na virtuální klávesnici. Radši ani nechci.

@tomsi81: Na psaní na dotykáči se dá zvyknout, ale taky si nedovedu představit, co by mě k tomu motivovalo. Ono to vypadá hrozně pěkně a hi-tech, ale praktický užitek mi nějak uniká. Sám si nějakou dobu hraju s myšlenkou, že bych klávesnici s myší vyměnil za dotykový displej, ale nenapadlo mě, v čem by to bylo lepší. Naopak mě napadla spousta věcí, ve kterých by to bylo horší (nemožnost cítit prostor mezi klávesami, pravý klik myší a to nemluvím třeba o hrách, které se myší ovládají).

@dohnalek.pavel: souhlasím já bych si na to asi nezvyknul. upřímně mám dotykový telefon a napsat na virtuální qwerty klávesnici bez vybrace je fakt takový divný. A psát na tomhle všema deseti to si taky nedovedu představit. Podle mě tohle je tak dobrý na podívání se na net a poušetí filmů jinak hry si taky nějak nedovedu představit i když mě ted napadá že by mohli zase nadruhou stranu přizpůsobit to ovládání her jako přizpůsobují v telefonu některé hry mají vlastní uspořádání tlačítek na obrazovce. Jinak třeba nějaká strategie či třeba auta jako je nfs, spilit second atd. na tom bych si dokázal představit ale třeba střílečku typu Unreal tournament 3 nebo CS to už jen tak ne na to se opravdu hodí už myš Jinak myš se už dobře nahradila u multytouch displayje se to nahradilo tak že když člověk klikne dvouma prstama na display (ukazováček a prostředníček) tak to má stejnej efekt jako kdyby jste zmáčkli pravé tlačítko na myši. Dále pokud tam je windows 7 tak mi přijde že dřív nebo později si člověk bude moct vybrat co vlastně bude na tabletech chtít jestli třeba android nebo windows nebo třeba oboje :o)

Podobný koncept Toshiby v CHIPu 02/2011

V poslednim CHIPu je v testu "SURFOVÁNÍ na gauči" mezi tablety iPad, Galaxy Tab, TouchPad B10, WeTab 3G, taky Toshiba Libretto W100. Je nejdražší, má jako jediný dva displeje a celkově je podobná tomuto Aceru. Má ale jednu vadu, skončila na posledním místě.Cituji CHIP: "Tento experiment na celé čáře ztroskotal. Obsluhovat Windows 7 pomocí dvou sedmipalcových displejů Toshiby je totiž téměř nemožné." atd.Nejsem si jistý, že 14" displeje na tomto Aceru Win 7 pomůžou. Zkušenosti nemám, ale příjde mi to víc "TRENDY" než praktické. Chtělo by to nějaké testy.

Mastnoty

Když vidím některé lidi jak u notebooku obědvají a pak těma mastnýma rukama šmátrají po klávesnici, tak si nedokážu představit, jak by asi vypadala tahle dotyková...

To dohnalek pavel

je to jak rikas, prakticka cast chybi, je to proste radoby hitech vecicka pro pubertaky, kteri zacinaji setrit, protoze to je vedle nejnovejsiho modelu telefonu presne to, co do skoly potrebuji,,, nebo bych to spis videl na "mami, kup mi"

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®