Všechny komentáře k článku:Pomozte svým počítačem výzkumu a soupeřte s ostatními týmy! Nová soutěž!

Mě ty DV zaujaly dost. A dost si uvědomuji k čemu slouží, a co to stojí.

Lidi to stojí právě tolik, kolik do toho chtějí dát. Školy to stojí přesně tolik, kolik se rozhodnou na to dát.
Já osobně to celé beru jako trochu prospěšnou a zcela jistě neškodnou zábavu, trochu jsem si zasoutěžil, nejsem vůbec blbý, abych si myslel, že je to zadarmo, ale jsou to nakonec moje peníze. Chápu všechny, co se rozhodli toho nechat nebo svou účast silně omezili. Je to jejich rozhodnutí. Naučil jsem se na stará kolena něco o svých počitačích, ten druhý jsem si sestavil už sám. Já, notorický BFU. Člověk si otestuje, zda ještě na něco stačí, dnes vím o počítačích daleko víc za rok počítání, než předtím za víc jak dvacet let jejich používání. Jestli se ještě něco naučí, sice naprosto mimo svůj obor, ale zase toho vím víc o světě, jak funguje. Navíc jsem si i zasoutěžil a nevím, proč mi tady někteří nadávají do magorů, že jsem si obstaral výkonné GPU a dal jsem za ně své peníze. Já jim za to, že oni ne taky nenadávám. A navíc, tak po roce dospívám také k tomu, že budu dál pomáhat, ale jen na CPU projektech a to ještě na těch spíš zdravotních a řekněme obecně biologických.
Je to moje rozhodnutí, vím o nákladech, kdo o nich neví, tak je hlupák, který by se měl raději vyhýbat každému vypínači a kohoutku, který spouští proud. Elektřina nebo voda, je to jedno, nic není zadarmo.
Na jinou dobročinost dávam daleko větší peníze a taky si nestěžuju na to, kolik má která organizace režie, než doveze potraviny třeba do Afriky a tam jim to rozkradou náčelníci, kteří to hladovějícím prodávají.
Tady vím přesně, jaká je režie a když na ni přispěji, tak já rozhoduju o tom, jak velká bude. A je to zatraceně nejnižší režie ze všech pomocí, co dávám do sportu, do katastrofických pomocí a do téhle elektřiny jako sponzor.
Asi za rok půjdu do důchodu a pak samozřejmě znovu vyhodnotím své možnosti a možná skončím, možná omezím.
Ale je to na mém rozhodnutí a vůbec nechápu, proč se tolik lidí rozčiluje nad tím, že své peníze do něčeho dávám.
Taky si fotím památky, jezdím po nich autem, tak tři týdny platím za dva lidi hotel, chodím po slušných restauracích a za tuhle zcela nesmyslnou činnost dám násobně víc.
Taky jezdím autem na houby a kdybych to takhle počítal na peníze, tak si je koupím v makru a spoustu peněz a času ušetřim.
Někdo jezdí na motorce a jsou i lidi, co cpou peníze do mašin na prohrávání. Když to nedělají na úkor jídla pro své děti, tak nemám nic proti jejich podpoře majitelů těchto automatů, většinou také počítačových.
Když jdu na pivo, tak za stejnou dobu stojí počítání na problému dětské rakoviny asi dvacetinu toho, co propiju. A dát si pivo a při jeho pití dělat něco současně pro lidstvo mě za to zdražení piva o korunu stojí. Když si dám flašku vína, platím korunu do vinařského fondu, nedobrovolně a ani nevím, na co.
Děkuji některým matematikům, že věnují tolik času odhadům našich nákladů, tolik času, že by snad mohli počítat některé dílčí úkoly DV za tu dobu bez počítače, takže by to bylo prospěšné zadarmo.
Mám pro ně otázky na další odhady. Jaký podíl z rozpočtu školství tvoří takováto jedna soutěž? Kolik by ušetřilo naše nešťasné školství, kdyby tuto soutěž nepodporovalo, možná přímo zakázalo? Zajímalo by mě to, zda by za to mohla vzniknout ještě aspoň jedna další fakulta gendrových, humanitárních, manažerských, regionálních nebo evropských studií, jež jsou v poslední době takovým hitem našeho finančně podhodnoceného školství.
Ještě mi chybí podíl nákladů této soutěže na nákladech školství a porovnání třeba s náklady na platy zaměstnanců ekologického právního servisu, které jsou také placeny z rozpočtových peněz, přes příspěvky na čínnost ekologických občanských sdružení.Myslím si, že děckám neuškodí, když budou soutěžit v tomto počítání, místo aby rozvíjely své osobnosti na střílečkách, a že při tom i méně proudu propálí. Vůbec nebude vadit, když je někdo seznámí s tím, že počítání stojí peníze a vysvětlí jim, že některá vydání mají lepší smysl než jiná, ač jsou na stejném počítači. Na rozdíl od her také není potřeba tolika obrazovek a myš, myš stačí úplně obyč.

Možnosti

Na komentář zatím nikdo nereagoval, .

To je gól! To je gól!