Všechny komentáře k článku:Přijďte se podívat na žhavou novinku ASUS do Czech Computer

Dobrá věc pro Windows7

Myslím, že s ohlášeným příchodem windows 7, který je optimalizovaný pro dotykové displaye, je tato "novinka" vynikajícím zařízením a do budoucna v ní vidím velké pracovní využití:)

@Jirka.Mayrich: win 7 na atomu? :) nechtěl bych zažít

@b-s-h: No už jsem to viděl na nějaké konferenci od Microsoftu, měli Windows7 na ASUSu EEE 1000 a běželo to naprosto svižně....

@stoler: Na čistým systému běží čistě skoro vše, ale zaplň 120GB disk na 110GB, zaplněný registry, spoustu aplikací najednou, a z několika vteřinového bootování mohou být minuty, a prohlížení internetu se může stát noční můrou. Taky jsem rozběhal XP na nějakým 1,2 Sempronu, 128MB RAM, 40 GB disk, nVidia GeForce 2, ale po několika měsícíh používání to bylo spíše na obtíž než k prospěchu.

@greenfrost: ja sem spis zvedavej na to ovladani prstem. Protoze po nekolika minutach tam bude tolik otisků prstu ze pres to clovek nic neuvidi :)

@stratos.: Tak dá se použít nějaká folie, je to skoro o hubu na to šahat bez folie nebo nějakých rukavic, by jsem řekl já. :)

@greenfrost: idealni ovladani prstama by bylo aby si se vubec nemusel dotknout toho povrchu Displeje. Proste bys jako by tukal do prazdna tesne nad obrazovkou.

@stratos.: To asi ne, je dobré, když je nějaká odevzva. Pokud budu šahat do prázdna, tak to bude nejistota, nebudu vědět, jestli jsem už zmáčknul nebo ne.

@dr6se2: no neco podobnyho bylo v Minority Report :) ale tam mel jeste rukavice ale vypadalo to jako idealni rychly ovladani. Prece jenom lepsi nez mit neustale upatlany monitor.

@stratos.: Ve filmu to třeba vypdalo dobře, ale v současné době to není moc proveditelné. A s rukavicí- komu by se chtělo pořád navlékat rukavici, když chce pohnout s kurzorem:). Ale především, když budu takhle máchat rukama ve vzduchu, tak to moc dlouho nevydržím- začnou bolet ruce- pohodlnější (nikoli ideální) je prostě položit ruku na stůl a mít v ní myš.

@dr6se2: mas pravdu no ale furt asi lesi nez mit totalne upatlanej monitor od prstů. Kort na dnesnich lesklej monitorech kde je videt kazda smouha

@stratos.: nepraktické, všechno co je lesklý je o ničem.. Stačí mi, když vidim ve škole kamošův Pavilion, tak jsem velmi rád, že jsem si ho nekoupil.. Ale uvidíme jak to bude cenově atd.. až bude nějaká recenze..

@stratos.: Akorat si herci stezovali ze se to neda delat dyl jak par minut, ze z toho strasne bolej ruce.

@axtheb: Ale tak Stratos by to třeba dokázal dělat hodiny a hodiny, že jo?

@mervart: to asi ne no :). Ale apson bysme u toho kompa taky neco delaly pro svy telo ne? :))). Ono to ovladani prstem mi nepride moc supr mam iPhone takze vim za jak kratkou dobu se muze display zapatlat od prstů. A kdo by ten monitor neustale otiral :))

@greenfrost: V tom případě tam chyběla spíš optimalizace ze strany uživatele :-) XPčka jsem používal bezproblémově na duronu 750Mhz s 256MB RAM a GeForce 2 MX a naprostá pohoda...stačí občas zdefragmentovat disk a zakázat nechtěné aplikace na pozadí :-)

@Vaculík Libor: tohle si prave moc lidi neuvedomi:) si po par mesicich zacnou stezovat jak to maji pomaly, ale kdyz se clovek podiva do procesu a sluzeb tak tam toho bezi tri )(
kazdopadne Win7 maji novy core a ocekavam ze to bude dost rychly(cti o dost rychlejsi nez vista)..precijenom s tim musi management pocitat, ze se vista nepovedla a pokud to budou chtit strkat na takovyhle low endy(resp. pristroje, kde by byl zbytecny velky vykon) tak si musi poradne zamakat na optimalizaci. Pokud se nekdo zajima o programovani na nizsi urovni tak vi, ze se da usetrit hodne taktu jen tim, ze nekde neco pridam nebo prehodim:)

@greenfrost: ja som rozbehal xp na Pentium 300 mhz.. 128 ram a disk 10gb 5400 otacok, da sa vsetko, ale treba vediet na to to chces pozivat, tento konkretny pc bol u nas doma pouzivany na internet a jednoduche windowsacke hry. Nikto do toho nepchal ziadne hry, ani filmy, jednoducho internet a nejaky solitare.

@b-s-h: Microsoft sliboval, že windows 7 by měl být míň náročný na hardware než Vista a ještě k tomu by měl být víc stabylnější...tak bych to hned neodsuzoval..

@keldon: tahke informace je stara co mrkvosrot ohlasil windows7 :] od te dobu uz pritvrdili a naroky to bude mit minimalne jako windows vista takze se revoluce konat nebude a vsichni spokojene zustaneme u svych xp/linuxu

@osprey: Cože? "vsichni spokojene zustaneme u svych xp/linuxu"? Já myslím, že každý, kdo má dostatek paměti a slušnější počítač (dnes zhruba od 10 tisíc) může spokojeně fungovat na Vistě a těšit se na Windows 7. Problém je v tom, že panuje všeobecně rozšířená fáma o nepoužitelnosti Visty.

@michal.fibek: what? promluvil klasicky uzivatel herniho PC (ktery ma PC jen na hry a nejake to smudlani woedu a excelu) ne ze by me PC nesplnovalo pozadavky na Vistu ale jsou firmy ktere nechava prochod novych operacniho systemu naprosto chladnymi a novy operacni system se rozhodnou nepodporovat, navic proc si do PC cpat neco co ma vetsi naroky kdyz muzu mit to same funkcne a dokonce lepsi

@osprey: Jasně, firmy které mají specifický software jsou jinde. Vista má vyšší nároky, to je logické (XP neměl vyšší nároky než 98 nebo ME?), ale dokáží výkon počítače náležitě využít, například ke zrychlení spouštění aplikací.
Jo, na hry (s DX9) fakt stačí XP.

@michal.fibek: nyse firma dodnes prodava jeden software radove za stovky tisic a funguje na w98 :] a zatim si nikdo nestezoval, ale dost OT :]

@osprey: z tohohle neni jasny, jestli funguje jen na w98, ale predpokladam, ze kdyz je kdokoli nucen investovat do programu za radove stovky tisic, tak je mu jedno jestli mu to pobezi na winech, linuxu, nebo mekovi-hlavne ze to bude bezet a vytvori to zisk. Jediny co vidim je, ze si tohohle jste vedomi a nevede vas asi nic k tomu to prepsat pro podporu min. XP - u vist byste mohli narazit na neopravneny pristupy. Ale samozrejme tohle ber jako nazor nezucastnenyho:)

@michal.fibek: Fama to jo ale pravdiva rekl bych win vista je pouzitelna ale o dost hure jak XPecka. Muj nazor je ze XP je zatim nej win a na Windows 7 si pockam uvidime.

@Jirka.Mayrich: Já teda nevidim žádnou výhodu v dotykových displejích. Normálně sedim od monitoru 70 cm a pohodlně ovládám vše myší a mam monitor nádherně čistej.
U dotykového monitoru bude muset člověk sedět blíž, aby na něj došáhl a nechci vidět dotykovou plochu po týdnu používání, budou na něm vidět otisky prstů a nebude to zrovna moc estetický.

@valondr: Profesionálové se tomu asi vyhnou, ale pro takové to domácí použití (důchodci) to bude ideální.

@michal.fibek: Musím říct že to vypadá pěkně. Jinak proč by to mělo bejt upatlaný chytrý člověk použije dotykové pero :D Jinak vypadá moc pěkně a přitom jednoduše. Ale i tak jednoduchá věc může bejt pro lajka složitá. A pro staré lidi nwm nwm lcd 15.6 palců není zrovna dvakrát hodně a pokud ty lidi nosí brýle tak na to stejně špatně uvidí. Jinak tam je intel atom N270,grafika ati HD3450, operační paměť tam je 1gb ddr2, vztup pro 5.1, 2 usb a čtečka karet a celkévě to váží 4,4 kg. A koukal jsem se ještě na pár videii a když na to klikali tak nejdřív vyzkočila chyba a pak se mu to celé seklo když chtěl otevřít microsoft office :D takže mi přijde že vnitřkem se vyrovnává netbooku. A pokud bude windows 7 náročnej jako je vista tak si myslím že možná se to na tom rozjede, ale uživatel bude čekat několik minut než vůbec ten pc naběhne.

@michal.fibek: No pro důchodce by to mohlo být OK, ale třeba moje babička ta nechce ani mobil prostě nic..ani ji nedonutím ji to vyzkoušet, ale takových jako ona si moc není

@ssmoke: Důchodci jsou míň chápaví tak by jim snad mohlo dotykové ovládání trochu zjednodušit práci s PC. Muj děda se docela dobře naučil ovládat PC s Windows XP, ale Vistu mu instalovat nebudu, protože se mi zdá dost složitá na ovládání pro starší lidi.

@valondr: Vapdá to super. Ted jsme tam byl, ale nevšimnul jsem si tohoto produktu.

@rehhi: Windoes vista není tak složitá a navíc chce aby každej příkaz potvrdil takže si myslím že pro nějakého důchodce by byla dobrá. Ale když to vemu obecně. Každej když začne používat jakej koliv operační systém tak vždycky se v tom musí zorientovat. A většinou to je uspořádané tak aby to člověk našel logicky a když nějakej důchodce zapne pc a na ploše bude mít ikonku která se jmenuje internet tak si myslím že by pak z operačním systémem neměl starosti(pokud nebude provádět nějaké složitější operace). Jinak Win 7 nwm jaké má minimální hardwarové parametry ale aby to ten asus vůbec utáhnul a když už to utahne tak alespoň tak aby se na tom dalo dobře pracovat.

Otázka

Dostaneme to na prohlídnutí i do Příbrami? My si ceme taky hráááát. :)

@greenfrost: Dnes jsem se ptal obsluhy v Příbrami a řekli mi,že o tom zatím nic nevědí a že spíše ne. Poprosil jsem ho ať to zkusí zjistit,tak pokud se něco dozvím dám vám ihned vědět.

Umívat si ruce :-)

Hlavně si umít ruce ( po tom co dojíme klobásu s hořčicí ) aby potom obrazovka nebyla celá mastná. Bez ochrané fólie to asi nepůjde. Za chvilku by to bylo asi celé ochytané.

@desuk: ochytane a poskrkane. ( manželka s dlouhymy nehty ) jinak je to celkem zbytečna vec pro bohaty .

@ppedrnikar: Myslím, že je jedno, jestli je člověk bohatej nebo chudej, na efektivní práci to není ani náhodou.

@ppedrnikar: nehtama to nepoškrábeš...

@desuk: hlavně se naučit česky

@desuk: ale tak to clovek dela i kdyz saha na ovladac od televize :) kazdopadne souhlasim. za chvili to bude donicene.

@desuk: No hlavne je fajn kdyz cekate frontu na kasu a dotoho se plete fronta na toto. Predevcirem jsem tam byl zaplatit objednavku (ani jem nevedel o tomto, protoze objemny pan to cely zaterasil a nebylo nic vedet a myslel jsem si ze tam prohrabava letaky) a proste docela chaos v 19:00 tam u tech pokladen =).

@desuk: ono je hezký mít dotykový display ale všeobecně na každým necháváš viditelný otisk či šmouhu jen abys ho každý den čistil to je děs třeba když kámoš příjde s iphonem tak je to děs má ho tak zapatlanej že přesto vydí samí nehezký fleky a tohle má být pokrok!

@desuk: ono je hezký mít dotykový display ale všeobecně na každým necháváš viditelný otisk či šmouhu jen abys ho každý den čistil to je děs třeba když kámoš příjde s iphonem tak je to děs má ho tak zapatlanej že přesto vydí samí nehezký fleky a tohle má být pokrok!

Ale v e-shopu neni

Vpada pekne, ale nejak sem ho tady v e-shopu nenasel. Je tu vubec?

@pjenkys: Ví někde alespoň orientační cenu ?
ThxDíky

@ANDREWZ: Tak nevím co jsi mám myslet o této ceně, ale zdá jse mi to celkem dost.

@ramirez.mirek: me by spise zajimalo, kdyz pc dojde na cesky trh a zda-li je vyhodny na kancelarskou praci (tim myslim, psani do wordu, excelu, apod.)

@kolii: užasný word excel atd.. už vidim jak do toho mlátim 4 a4 referátu.... přes dotikovej displej... Samozdřemjě že to pujde na externí klávesnici usb to určitě má.. ale myslím si že to je zbytečný.. tedle se hodí spíš jako multimedialní stanice nebo třeba do městkých bazénu na recepci kde mívaj dotikové lcd na to jejich prodávání lístku nebo do knihovny na vyhledávání knížek,ale psát na tom slohovku asi ne...

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®