Diskuze k článku:Platforma AMD Brazos: notebooky s extrémní výdrží přichází

Brazos otestován v HTPC

Brazos se fakt povedl. Vyzkoušeno v HTPC - relativně nízká spotřeba, super výkon, nízké zahřívání. http://www.digilidi.cz/recenze-msi-e350ia-e45-v-htpc-bravo-brazos-grandia

Paradni technologie AMD se rozjíždí.

Projektk Fusion konecne dorazil po dlouhych letech vyvoje a stoji to opravdu za to. Mit procesor s DX11 grafikou se spotrebou pouhych 9W to je proste uzasne a to jeste stale na 45nm vyrobnim procesu, az prejde AMD behem roku na 32nm muzem cekat bud dalsi snizeni spotreby nebo se stejnou spotrebou narust vykonu. Taky je dobre ze konecne je tu naka velka konkurence pro Intelovsky ATOM ktery preslapuje na miste a nic noveho pod sluncem se za tu dobu co je na trhu neudalo.Prvni netbooky slibuji vydrz na baterie neskutecnych 11-12 hodin coz je skvela vec (modely s vetsi baterii to posunou jeste dal).Vsak vyrobci sou z teto nove technologie AMD naprosto nadseni a to ze behem tak kratke chvile ma vyjit opravdu nescetne modelu od ruznych vyrobcu to jenom potvrzuje. Dobre je to ze i presto ze tato platforma nema zatim konkurenci od INTELU neni AMD predrazene a defakto FUSION vyjde levneji nez drazsi ATOM coz je urcite dobra zprava pro Nás zákazniky.Pokud se Buldozer tj 8 jádrový nativní procesor do AM3+ soketu povede sstejne jako toto muzem se tesit na opravdu dobry rok z pohledu AMD na poli procesorů a i vetsi konkurenci vuci Intelu a tedy i nizsi ceny.

I když budu objektivní, E-350 je prostě lepší než Atom + Ion

až začnou aplikace typu Adobe, Office atd využívat praralelní architektury integrovaného GPU, poleze výkon v takových aplikacích značně nahoru. doposud blo možno využít paralelismus jen na NTB s dedikovanou grafikou a to ještě nVdiia á architekturu odlišnou, ale teď je paralelní výpočetní centrum součástí každého tohoto procesoru, takže nezbývá jen doufat, že takové aplikace budou..
ohledně výkonu vs. Atom s Ionem - APU má výkon lepší, spotřebu nižší, cenu nižší.. jen hloupý dá přednost Atomu..
co se her týká, na čemkoliv co se jmenovalo GMA se většina her nedá ani spustit, natož solidně hrát.. Ion to sice už dovede, ale se spotřebou celého APU a přesto není lepší, než APU.. jak je vidno, ani GT320, alias GT120 není nijak moc vpředu.. stejně tak HD5470 je s výkonem na úrovni tohoto APU..
je pravda, že boom netbooků už tu byl, ale máme spoustu lidí, kterým ten (ne)výkon nevyhovuje a chtějí upgrade, ale stále chtějí malé ultramobilí zařízení.. já bych E-350 bral hnedle, do školy na poznámky parádička, malý to je do 12" a na baterku to pojede přes 6 hodin, tedy celý školní den, o víkendu na chalupě s kamarády zase zahrajeme Warcraft III, který je na současém Atomu a GMA945 totální peklo.. já jsem z APU nadšený a očekávám jeho růst výkonu spolu s pralelními aplikacemi..

Jasny

Kdo potřebuje výkonný procesor (rendering atp.) pořídí si intelácké 4jádro nebo AMD 6jádro. Kdo výkonný procesor nepotřebuje, tomu Brazos bude stačit. Sám mám mašinku - Athlona 4jádro 3,5ghz,z na kterém si zripuju DVD nebo BD když je třeba, druhé pc i notebook by mi tedy s Brazosem bohatě stačil. Trochu komplikovanější by to bylo u HTPC, které bych chtěl využívat i jako herní konzoli, protože tam už by 2jádro na 1,6ghz stačit nemuselo... Jinak tomuhle řešení velice fandím. Ta C-50 ideální řešení pro domácí NAS, jen co ji výrobce hodí na desku s 6x SATA konektorem ...

G"y"gabyte fakt jo? A né náhodou G"i"gabyte??

Hmm velice dobrá znalost výrobců HW to se dneska nevidí :-D

Konečně něco pořádnýho

Acer ferrari one byl ve své době docela zázrak. Přinášel obstojný výkon i pro nnáročnější aplikace. Bohužel zastaralá grafika sežrala spoustu energie a tak neměl moc dlouhou výdrž. Tahle nová technologie to napravuje a přináší do netbooků, zejména v grafice, zajímavý výkon. (obsažená grafika má desetinásobný (doslova) výkon proti Intel GMA.

Hurá

Vážně bych netvrdil, že tohle je bída. Výkon je lepší než u Ion 2, spotřeba srovnatelná a jak dlouho že tu je Atom? Dva roky? A zlepšení nic extra... Tohle bude aspoň s ARMem stimulovat k vývoji.Ano, před pár lety tu taky byly netbooky s velikou výdrží, sám jeden používám, jenže taky má oproti tomuhle horší výkon a spotřeba se musí korigovat těžkou velkokapacitní baterií.Těším se na Lenovo ThinkPad X120e, který bude mít konečně k výborné klávesnici s klitorisem i slušnou výdrž na baterie.

Konečně

Doufám že brzo přijde například série Asus EEE netbooků založených právě na této architektuře, Intel Atom je přeci jen už pár let stará technologie, která prostě přestala stačit.

Nenašli jste, co hledáte?

Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO® Nakup a soutěž o hvězdné stavebnice LEGO®