Diskuze k článku:Vědci vyrobili memristor – nastane revoluce?

Memristor

panove vubec newite o cem mluvite, dete si hrat na pocitacovy pisecek

Přelom

Tak toto je úplně úžasná zpráva, která může znamenat velký průlom v technice. Už se těším na masové nasazení!

Pohled nazpět a dopředu

Však se podívejte, když byl vynalezen tranzistor, byl velký asi 10 čísel a trvalo to pěknou řádku let, než se zmenšil na použitelnou velikost a začal se implementovat. A taky si teď uvědomte, jakou budoucnost má tato součástka. Když budeme za 20 let my mladší povídat svým dětem, že existovaly nějaké 286 a legendární Am486 a že jsme pracovali s 8MB RAM, které jely na 66MHz a to jsme byli machři, budeme vypadat, že jsme spadli z Marsu a že jsme si to vymysleli. Z toho důvodu mám doma sbírku starých CPU a různého šrotu ;-)

Memristor

I kdyby to bylo v PC tak neodpadne start a inicializace PC, která trvá zhruba 15 sekund. Takže zmáčknout čudlík a okamžitě máme plochu je utopie.
Navíc už i nyní existují úsporné režimy, kdy se celý PC vypne, jen se napájí RAM udržovacím proudem a start je tak mnohem rychlejší.

Parada

Ty jo to by byla nekompromisni parada . predstavte si zmacknou cudlik a byt hned na plose :D . vas neste to dlouhy botovani ?
Jenze kolik by to stalo ze ?

Utopie

Myslím, že je utopie myslet si, že to nějak rychle přijde do výroby. Vidím to tak na 5-10 let. MRAM, FRAM a podobný blbosti taky slibujou už leta. A to ani nemluvím o tom co se odkládá do nekonečna - Tokamak. Ten asi před 15 lety slibovali do 30 let. Vloni jsem viděl přednášku - a bude nejdříve za 50 let. Takže toho už se nedožiju. Toho memristoru (hroznej název) možná jo.

Zatím 10x pomalejší než DRAM

HP se vyjádřilo (podle Wikipedie), že ten jejich prototyp je zatím asi 10x pomalejší než DRAM, takže to s těma rychlostma nebude asi zas tak slavný.

Memristor

myslim ze memristor bude nejdriv obsahovat vojensky terminator u.s. army nez na beznych domacich pc

Zatím znínili samá pozitiva

Jako náhrada RAM, či HDD, jak tu zaznělo, jednotná paměť by to nebylo špatné. Uvidíme co energetická náročnost a životnost.

Hezké..

..akorát jediná fáze, kdy vidim boot je po instalaci systému, nebo ovladačů. Jinak mi jede komp 24/7.

Re:Super Přelom

Taky se těším na masové nasazení.Kéž by to bylo co nejdřív.

Nenašli jste, co hledáte?

To je gól! To je gól!